Jump to content


nickname

Članovi
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nickname

  1. Kad pre prošlo godinu dana. Vidimo se.
  2. Video posle kojeg sam otpratio Hansa.
  3. Grilove sam ostavio jer me mrzelo da ih pakujem nazad. Evo jedna slika bez grilova. Kad završim sa petljanjem oko varijanti povezivanja Tidal/Qobuz-BubbleUPNP-Zen Stream-DAC, oba uređaja idu iza police.
  4. IC Wireworld prodat. USB Oehlbach aktuelan, star je par nedelja. (cena u 4Audio je 4800 din)
  5. Prodajem WW Luna 7 IC kabl. 3500din. Luna 7 • RCA InterconnectDESIGN Dual DNA HelixSIGNAL CONDUCTORS Qty: 2 (20 strands)CONDUCTOR MATERIAL Oxygen-Free CopperINSULATION Composilex 2PLUG CONTACTS Silver + gold plated I jedan USB kabl Oehlbach Excellence 3000din. OFC, USB 2.0, pozlaćeni konektori. Pitanja i sve ostalo na PM. Ko želi, šaljem više slika.
  6. Pre par godina, posle dužeg vremena gde sam povremene ideje "a da napravim sebi neku muziku" potiskivao uz "znaš sam sebe, navući ćeš se", rešim da uzmem "nešto osnovno". Tako sam krenuo od Monitor Audio Bronze 2, a za amp/dac/all in one uzeo SMSL AD18. A onda sam na dalje krenuo malo ozbiljnije. Reših da svaki upgrade komponenti bude značajan, a ne "sitni koraci". Ljuba tad stavlja na oglase njegove Monitor Audio Gold 100 G5 i ja ih uzmem sa sve Mission stalcima. Oni su onda čekali u kutiji, dok nije došlo pojačalo na red, gde sam se uz konsultovanje ovde na forumu odlučio za Exposure 2010S2. Ta kombinacija je dugo svirala, uz manje izmene, tipa napojni kabl custom umesto fabričkog, strujna letva, malo bolji zvučnički. Pošto je sistem baziran na digitaliji, rekoh da napravim neki source, pa sam se odlučio da uposlim rPi 3 koji sam imao. Stavljen Volumio, muzika sa računara, internet radio, šljaka sve super. Onda me je svrbelo, a naravno kako drugačije, šta tu može da se poboljša, pa ajd da uzmem HAT za rPi. Tad je HifiBerry (ili slovenci, Galago) isporučivao u Srbiju, i uzeh da probam njihovu osnovnu DAC+ karticu. Onda sam krenuo da čitam o napajanjima, pa uzeo HifiBerry DAC2HD, a sa Alija poručio linearno napajanje, sa Talema trafoom, pa modovanje HAT kartice, da se može povezati napajanje direktno na nju. Povezao, radi sve. Pre par meseci sam zamenio pojačalo sa 3010S2D. Pa me je kopkalo da uzmem bolji DAC, gde sam se najviše na osnovu @Aibo reviewa odlučio za SMSL M500Mk II. A onda mi treba i dedicated streamer, pa je izbor pao na Ifi Zen Stream. I tako stigoh do renutnog stanja: Izvor: Tidal HiFi, FLAC sa NAS (retko), ako iskoči prilika za Qobuz, uzeću da probam. Streamer: Ifi Zen Stream, napajanje Ifi PowerX Amp: Exposure 3010S2D Zvučnici: Monitor Audio Gold 100 5G, Mission stalci, HiFi Tribe spajkovi i podloge Interkonekt: VBS monokristal, Made in Veternik tj. by @Dražo USB: VBS monokristal, Made in Veternik Strujna letva i power kabl za amp, ProSafe Aranđelovac, Lapp i Martin Kaiser posrebreni. Zvučnički kablovi, bi-wire sa Oehlbach 4mm i Nakamichi bananama. Ovaj sistem trenutno puni prostor u kome je (oko 25kvm) sa izuzetnom lakoćom. Sweetspot nije preveliki, bolje pozicioniranje je teško izvodljivo, ali tako je kako je, to je ipak zajednički životni prostor pre svega. Izvlačim zvučnike napred kad slušam, ostatak vremena sviraju sa malo manje mesta (30-40cm) od zida nego što im prija, ali tako je kako je. Dalje mislim da se pozabavim tretiranjem dnevne sobe u kojoj je sistem. Za početak "wife friendly" izmene, u vidu težih zavesa i tepiha preko parketa. Jedna loša slika iz polumraka: (Zanemarite staro pojačalo, čeka budućeg vlasnika).
  7. HAT može da se napaja preko rPi-a, ali može i obrnuto, što je preporučena konfiguracija, nema "prljanja" od switcherskog napajanja rPi. Ja konkretno imam rPi3 sa HifiBerry Dac2HD (nije Digi, ali po istom principu se može namestiti i Digi), sa dodatkom jednog 2-pin kontakta na pločici sam doveo 5V sa linearnog napajanja i to je jedino napajanje na toj skalameriji. Neki HAT-ovi imaju i već nalemljen konektor za napajanje. Mogu slikati ako nekog interesuje, samo da se vratim sa puta.
  8. Kao neko ko je na oba foruma, i pomalo zna o čemu se radi, da se ubacim. Da, hakovan je, ali u toku 2019. godine, jer je zbog loše integracije forum/sajt bilo izuzetno teško ažurirati verziju softvera na kojoj je radio forum. Od 2020. je Bench na novom softveru, sa poslednjim patchevima apliciranim, postoji i MFA opcija. Ko ima problem sa pristupom može da se javi adminima i da reši sve, ostavljena je tema, ostavljena su uputstva kako rešiti koji problem. Ako neko ima .co.yu email za recovery, ima malo krivice i do njega. Izvinjavam se za off.
  9. Baš sam neki dan video na KP oglas i zapratio. Javljam se na PP @Dražo
  10. Aktuelno, nova cena 569€.
  11. Prodajem integralac Exposure 2010S2 Tehničko stanje 10/10, vizuelno 9.5/10, daljinski vizuelno 8/10. Kutija, Quick manual, daljinski. Cena 579€, od zamena me interesuje iFi Zen Stream. Lokacija Beograd, kontakt na PP.
  12. Cena na amazonu nemačka je bila 370 za MK2 a 580 za MK3. Razliku ću preusmeriti u bolji streamer.
  13. Baš sam jutros poručio M500 MK2. Pa ćemo videti kako će se uklopiti.
  14. nickname

    Smešne slike

    Kako Birra Moretti može da valja kad stavljaju kukuruznu krupicu? Pogledaj etiketu.
  15. Pitanje: Da li uzeti SMSL M500 MkII ili nešto drugo u tom rangu? Pratim @Aibo-ve reviewe i čini mi se da je to za te novce najbolji uređaj, tj. treba značajno više para da bi se uzelo nešto bolje. Ostatak sistema su MA Gold 100 zvučnici i od skoro Exposure 3010S2D integralac. Inače, mogu da ovaj ili neki drugi uređaj dovučem iz Nemačke bez nekih dodatnih troškova, nisam ograničen samo na kupovinu u Srbiji. Streamer bio bio rPi za sada, posle DAC-a ću se baviti apgrejdom tog dela.
  16. nickname

    EXPOSURE

    Pazario sam 3010S2D, jeste ovo je za klasu viši autoritet. Sad u potragu za novom Streamer/DAC kombinacijom.
  17. Što li ste navalili sa TeoKarov, kad je firma Teoharov? Inače, možda to nije hi-fi, al jedino sam u njihovoj sobi 3x bio. Možda zbog najboljeg izbora muzike.
  18. I tako je "na strogoj dijeti" postalo potpuno besmisleno U svakom slučaju, odličan razvojni put i tebe kao reviewera i tvog sistema, pratimo dalje sa velikim zanimanjem.
  19. nickname

    EXPOSURE

    Zdravo svima, Trenutno imam MA Gold 100 koje pogoni 2010S Bez da primećujem neku manu ovom setup-u, "svrbi" me kako li bi to sve sviralo sa 3010S2D. Kako bi ste opisali, koja bi bila razlika između ova dva? Šta bi dobio/izgubio u zvuku? Izvor je HifiBerry Dac2HD.
×
×
  • Create New...