Jump to content


simplicisius

Članovi
  • Posts

    147
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About simplicisius

  • Birthday 07/18/1958

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Recent Profile Visitors

2,097 profile views

simplicisius's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Sada videh da je pomenuto moje učešće u sklapanju Lenco L75. Možda će par komentara pojasniti taj davni projekat. Šasija je sklopljena kao sendvič 20mm brezovog špera i medijapana naizmenično slaganih. Ploče su izrezane prema tada objavljenim nacrtima Žana Nantia u Lenko hevenu. Važno je reći da ih treba lepiti po tri ploče, nipošto sve odjednom! Originalna noseća ploča zalivena je mekanim dvokomponentnim epoksidom u koji su utisnute podloške za čvrstu vezu sa drvenom bazom. Zašrafljeno sa osam MESINGANIH šrafova 4×100mm. Veliki pomak u zvuku doneli su teg, umesto opruge za Idler i ležaj tanjira kupljeni od Žana Nantia! Baze za dve ručice napravljene su od punog javorovog drveta. Nadam se da će moj komentar pomoći izradi gramofona!
  2. Prvo pitanje je da li je izobličenje na oba kanala! Ako je samo na jednom ukrštanjem zvučnika ustanoviti da li su oni ili pojačalo.
  3. Šigaraki transport je kompletan cd player. DAC nije na nivou kvaliteta transporta, ali je upotrebljiv. I2S signali su obrađeni unutar čipa i nisu dostupni. Nemoguće ih je upotrebiti za komunikaciju između transporta i eksternog DAC.
  4. Jednostavno i jezgrovito izrečena suština. Verovatno je da bolje zvuči DSP optimizovan zvuk u neodgovarajućem prostoru. Sigurno je da zaista vrhunski sistem zaslužuje odgovarajući prostor u kome će dati maksimum bez intervencije DSP!
  5. Ambiciozno i posvećeno! Molim za informaciju o termoskupljajućem teflonu. Nikad čuo!
  6. U NS Sprintelektronik nabavlja uz relativno kratke rokove. Treba računati na 50% višu cenu. Mogu pomoći oko naručivanja.
  7. Treba prvo zaključiti da li je problem pojačalo! Zameniti zvučničke kablove na pojačalu levi i desni kanal. Ako se greška prebacila na drugi kanal problem je zvučnik. Ako je ostala na istom kanalu problem je pojačalo, ili izvor. Prebaciti činč kablove na ulazu pojačala. Ako smetnja promeni kanal problem je u izvoru. Kada se isključe zvučnici i izvor, problem je verovatno potenciometar pojačala!
  8. Majda je dobro pretpostavio, Amity je urađen po koncepciji dynamically balanced. Ne može biti jednostavnije! Baš zato veoma zahtevno. PP mora biti pravo balansirano i Amity postaje sa njim integrisani uređaj. To je i S-fi Igor objasnio kao nužnost izbora prave kombinacije. Majdi sam poslao privatnu poruku da ne bi zamarali tehnikalijama.
  9. Macrom je engleska firma za car audio opremu visoke klase. Zvučnici su prizvodnje Morel, impedansom ( 4ohma ), oklapanjem i vešanjem prilagođeni za auto.Bas zvučnik odgovara Dynaudio 22W75, kako je inače Morel filosofija. Aluminijum hexatech zavojnica 75mm sa dvostrukim magnetom unutar nje.Srednjetonski zvučnik je kalotni 75mm! !Poznati kalotni visokotonski, takođe hexacoil!Sve zvučne jedinice su u odličnom stanju, nepopravljani, perfektnog vešanja!Macrom pojačalo je deo kompleta. Choper napajanja je MosFet, a izlazni tranzistori Sanken! Poredio sam ga sa nekoliko cenjenih HiFi pojačala i bilo je više nego konkurentno.Ovo je sistem koji se više ne proizvodi. Kurentni Macrom uređaji koštaju više od 1000evra
  10. Na bakarnim hilznicama je uvek nanešen veoma tanak sloj kalaja, kako bi se sprečila oksidacija. Ovo je svakako mnogo bolje nego da su izvodi lemljeni, ili ostali goli! Kada Davor promeni zvučnike odlučiće koji će tip konektora biti optimalan!
  11. Novosadski, kolegijalno! Strana prema zvučnicima konfekcionirana bakarnim hilznicama. Air tight. Bez lemljenja, kalaja i olova!
  12. Svakako je preporuka.. Kada se pronadje idealna egzotična stara lampa trebalo bi promeniti podnožje! Adaptere koristiti samo dok se eksperimentiše!
×
×
  • Create New...