Jump to content

simplicisius

Članovi
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About simplicisius

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 07/18/1958

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

1,352 profile views
 1. Ambiciozno i posvećeno! Molim za informaciju o termoskupljajućem teflonu. Nikad čuo!
 2. U NS Sprintelektronik nabavlja uz relativno kratke rokove. Treba računati na 50% višu cenu. Mogu pomoći oko naručivanja.
 3. Treba prvo zaključiti da li je problem pojačalo! Zameniti zvučničke kablove na pojačalu levi i desni kanal. Ako se greška prebacila na drugi kanal problem je zvučnik. Ako je ostala na istom kanalu problem je pojačalo, ili izvor. Prebaciti činč kablove na ulazu pojačala. Ako smetnja promeni kanal problem je u izvoru. Kada se isključe zvučnici i izvor, problem je verovatno potenciometar pojačala!
 4. Majda je dobro pretpostavio, Amity je urađen po koncepciji dynamically balanced. Ne može biti jednostavnije! Baš zato veoma zahtevno. PP mora biti pravo balansirano i Amity postaje sa njim integrisani uređaj. To je i S-fi Igor objasnio kao nužnost izbora prave kombinacije. Majdi sam poslao privatnu poruku da ne bi zamarali tehnikalijama.
 5. Macrom je engleska firma za car audio opremu visoke klase. Zvučnici su prizvodnje Morel, impedansom ( 4ohma ), oklapanjem i vešanjem prilagođeni za auto.Bas zvučnik odgovara Dynaudio 22W75, kako je inače Morel filosofija. Aluminijum hexatech zavojnica 75mm sa dvostrukim magnetom unutar nje.Srednjetonski zvučnik je kalotni 75mm! !Poznati kalotni visokotonski, takođe hexacoil!Sve zvučne jedinice su u odličnom stanju, nepopravljani, perfektnog vešanja!Macrom pojačalo je deo kompleta. Choper napajanja je MosFet, a izlazni tranzistori Sanken! Poredio sam ga sa nekoliko cenjenih HiFi pojačala i bilo
 6. Na bakarnim hilznicama je uvek nanešen veoma tanak sloj kalaja, kako bi se sprečila oksidacija. Ovo je svakako mnogo bolje nego da su izvodi lemljeni, ili ostali goli! Kada Davor promeni zvučnike odlučiće koji će tip konektora biti optimalan!
 7. Novosadski, kolegijalno! Strana prema zvučnicima konfekcionirana bakarnim hilznicama. Air tight. Bez lemljenja, kalaja i olova!
 8. Svakako je preporuka.. Kada se pronadje idealna egzotična stara lampa trebalo bi promeniti podnožje! Adaptere koristiti samo dok se eksperimentiše!
 9. Kako sam popravio odlepljeno podnožje i pokidane izvode!
 10. Potenciometar je spojen kao shunt volume regulator. Na zvuk više utiče serijski otpornik. Nije istina da potenciometar kao promenljivi paralelni otpornik ne utiče na zvuk, doduše u manjoj meri! Ono što više brine u tom spoju je opasnost da klizač potenciometra izgubi kontakt. Kod klasičnog spoja potenciometra na izlazu ne bi bilo signala. Kada kod shunt potenciometra klizač izgubi kontakt na izlazu će se pojaviti pun signal, bez atenuacije. Neki ljudi, koje poznajem, su dobili istopljene namotaje zvučnika! Prilično dobra ideja je da se koristi što kvalitet
 11. Grafička karta je veliki potrošač energije. Kada je velika osvetljenost belom bojom maksimalna je potrošnja. Pretpostavljam da je neispravna grafička karta, ili nedovoljna snaga napajanja!
 12. Kolega NESONE je svoje pitanje stavio u odgovarajuću rubriku. Kada je shvatio da neće moći sam da reši problem ni uz dobronamernu pomoć foruma pozvao je profesionalca! Pametno!!
 13. Ništa niste rekli o autu koji kupujete. Pretpostavio sam da nećete u Daciji Sandero menjati zvučnike na bolje. Panamera dolazi sa Burmeister! Ako date neki podatak o autu koji kupujete lakše će neko dati predlog za ozvučenje!
×
×
 • Create New...