Jump to content


Nikola Radivojevic

Novi članovi
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nikola Radivojevic's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Collaborator
  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. A mislim da nema potrebe. Na spratu sam, to mi je dnevna trpezarija i kuhinja zajedno. Ali otvoren prostor. Hm, vege su mi bile san, dok sam bio klinac. Skup sport i dalje mislim 😂
  2. Znaci moze da pegla ove. Nasao sam fotku sa specifikacijama. Po ovome znaci front rade od 4omh,a ostali izlazi od 6. Jel tako? Jel to samu u slucaju surrounda? Posto vidim da pise u stereo od 8omh.
  3. Al u slucaju da ostavljam ove magnat zvucnike, onda ne pase ni ovo zar ne? Jel i ovo od 6-16 oma? Stereo na 8 oma
  4. Shvatio sam sve. Sad su mi neke stvari jasnije. Recimo budzet 200e + bih prodao onda ovaj resiver. Ali ne znam koliko mogu para dobiti za njega. Takodje imam i yamahine kutije ns50f ali su satrani drajveri. Kutije vizualno ok. I to bih utrampio. Sta cu sa njima.
  5. Shvatio sve. Cek. Onda ispada da potrosnja koja pise 240w od nazad je u stvari snaga pojacala. Ili gresim. Jer kad se podeli na 5 to mu dodje to, zar ne? Bem ti, prodaju maglu. Haha Delija. 🤣 Razglas cu kupim 😂 Salim se. Dovoljno mi je za sobu od 80m2. Stim da pojacam na 85-90%. Znaci ispada da je ovaj resiver generalno los/slab. A u slucaju mom da je ma 4oma jel bi gurao ove kutije? Sta mi predlazete? Nemam pojma ni koja je realna cena/kvalitet ovo dvoje.
  6. Sada vidim da je Willi Studer vec napisao. Znaci 80w+80w u stereu na 8oma. Zasto je u ovom slucaju snaga manja a omi veci?
  7. Pa iskreno, volim glasno da slusam, ne na max. Ali, kad se potrefi drustvo, pa se koja vise popije, bude svega. Hvala na obrazlozenju Nixie. Kao i svima ostalima. Ok. Definitivno cu nesto promeniti. Zvucnici mi se svidjaju a i lepo se cuju + bez tacke koriscenja na kutijama. A resiver mi se svidja sto je 5.1. Mnostvo opcija, digitalni ulazi/opticki. A imam opciju i na stereo. Nego jel moze neko da mi objasni par stvari. Dali on stvarno ima tih 105w(5.1) po kanalu ili ne, kao sto pise na papiru? Koliko ima u stereo modu po kanalu? I kolika snaga pojacala bi trebala da bude za ove kutije. Stime da su 180w rms? Sta je razlika u omima? Sta je bolje a sta losije? Laik sam. Neko prosto objasnjenje. LP
  8. Ako je tako. Onda je to problem predpostavljam. Ne znam kako to nisam video. Nije ni bilo upareno, covek prodaje za male pare, i uzeo. Kupio sam tako u kompletu. Nego sta mi je ciniti sada? Menjati resiver ili zvucnike? Ovo ne moze ovako zar ne? Koliko sam skontao iz predhodnih komentara.
  9. Prvo da se zahvalim svima na brzim odgovorima. Trenutno nisam kod kuce, na zalost,tako da ne mogu nista uraditi povodom resavanja mog problema. Iznenadno sam morao otici preko. I zaista se izvinjavam svima. Ali svakako kada se vratim. Javljam se. U svakom slucaju uvazavam sve savete. Samo da dodam jednu stvar, ali nisam siguran 100% jer se ne secam. Mislim da na kutijama pise od 6-8 oma. Znam da je resiver od 6oma+ i sumnjam da bih pogresio u tome. Sad, svako gresi, mozda nisam obrario paznju do kraja.
  10. Pozdrav svim clanovima.Nisam siguran dali sam odabrao adekvatan odeljak na forumu vezan za moj problem. Izvinjavam se moderatorima unapred.Naime. Imam problem sa distorzijom na kucnom "setup-pu".Ovo sam skoro uzeo. Primamljiva cena. Sve top.Pioneer vsx 520 + magnat monitor supreme 1000 zvucnici/wharfedale subwoofer sw150.Iskljucivo sam pikirao stereo, i tako sam sve i podesio(mislim).Izvor zvuka youtube/chromecast direkt na reciever.Stereo/equaliser on/phase on/s retriever on/bass 6/treble 6.Speakers Large.Bez woofer a.Distorzija mi se javlja na vol 65+(80max)Na 65 moze da se slusa, jedan stepen iznad, probija.Gde je problem?Pojacalo, zvucnici, kablovi?Ili izvor zvuka? Ili nesto 10to?Da napomenem, nisam neko ko ce da sili na max 5 sati. Ali, kad mi je volja, da moze da mi se ukaze takva prilika, zasto da ne.Zelim da ustanovim sta je problem.Znam da ima ljudi koji se razumu u ove stvari i da mogu da mi daju skretnicu, savet ili pomoc na osnovu specifikacija samog sistema. Ili moje greske.Svaka pomoc dobro dosla!
×
×
  • Create New...