Jump to content


Kapone

Članovi
  • Posts

    126
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,257 profile views

Kapone's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Pozdrav dragi forumasi. Upravo mi se desila sledeca stvar: nakon sto sam upalio pojacalo, zazujalo je nesto na zvucnicima i od tada vise nemam zvuk. Probao sam par puta da iskljucim/ukljucim i primetio da relej ne preklopi svaki put, kao sto to inace radi pri ukljucivanju. Tek kad pojacalo miruje par minuta iskljuceno, onda klikne. Ali zvuka nema, ni u jednom slucaju. Probao sam i s drugim kutijama, i na B izlazu, i slusalice, sve moguce kanale, ali ni muk se ne cuje. Da li neko zna sta moze biti problem i da li bih mogao sam da resim? Unapred hvala!
  2. Niko nista da predlozi?? Sta mislite o ovome: 3GB RAM 16GB TV Box Android 7.1 X92 Smart Mini PC Amlogic S912 Octa Core 4K 3D Media Player KODI Bluetooth 5.8G Wifi M9S pro 32G http://s.aliexpress.com/iqArIRV3?fromSns=Copy to Clipboard Da li je android tv uopste dobra platforma za hifi? Alternativno mogu da pojurim neki mini-pc kad mi rikne laptop, ali mi svakako treba android box za iptv, samo je pitanje da li da puknem vecu sumu na bolji tv box ili da uzmem prosto bilo koji..
  3. Dragi clanovi foruma, laptop mi je polako na izdisaju, vec mu je 8 godina, pa razmisljam da uzmem neki mali uredjaj sa daljinskim, sa koga bih gledao iptv, strimovao muziku i filmove sa neta, kao i sadrzaj sa telefona i hi-res audio fajlove preko eksternog diska npr. Dakle, uslovi bi bili da ima ugradjen wifi, obavezno jedan digitalni audio izlaz radi povezivanja sa dac-om, daljinski za saltanje kanala iptv programa. Budzet bi bio do 100€ ali je pozeljno i jeftinije da bude.
  4. Mani se corava posla i idi lepo poslusaj nekoliko kutija koje su ti predlozene. To ce ti mnogo vise pomoci u donosenju odluka nego citanje o palamudima.
  5. Stigao je dac, upravo svira neke vinyl ripove koje imam na disku. Prvi utisci su fantasticni, sve se mnooogo jasnije cuje, detalja na pretek, zvucna slika se rasirila i produbila, separacija instrumenata je na potpuno drugom nivou, ceo zvuk je dobio drugu dimenziju u odnosu na pre. Najvise me je odusevila dubina zvucne slike, kutije kao da se gube u prostoru, a zvuk dopire nekoliko metara iza njih. Sve u svemu, dac je vrlo transparentan i nista ne iskace, veoma je fleksibilan sto se povezivanja tice. Mislim da je izuzetno dobra kupovina za 110€ koliko kosta!
  6. Postoje razne filozofije o tome koji materijali najvernije reprodukuju zvuk, pa otuda i toliko razlicitih membrana, svaki proizvodjac ima neku svoju filozofiju i logiku. Npr. Harbeth se kune u polipropilen, jer kako tvrde, materijal je gust i dovoljno cvrst, pa se mnogo veci procenat primljenog signala pretvara u zvuk, a ne u toplotu, kao sto je to slucaj kod npr. papira ili kartona. Naravno, tebi su to za sada nebitne stvari, jer u ovom cenovnom rangu gledas da nadjes nesto sto iole dobro zvuci i da nije raspadnuto. Meni licno nimalo nije bitno kakvi su materijali korisceni ako me kutije zvucno zadovoljavaju.
  7. Ove kutije isto deluju zanimljivo za te pare, ali ih licno nisam slusao, pa ne mogu da dam preporuku. https://m.kupujemprodajem.com/Heco-Superior-760-Presto-2x160W-Visoki-95cm-62783650-oglas.htm#mhs0-1530004122084 Idealno bi bilo da sam poslusas nekoliko razlicitih kutija, pa da procenis sta tebi i tvojim usima prija.
  8. Uzmi ovo i pevaj. Slusao sam kod drugara te kutije, doduse sa drugom amplifikacijom, ali s obzirom na to kako se moji karati slazu sa harmanom, mislim da nece biti problema sa sinergijom. https://m.kupujemprodajem.com/Canton-Karat-950DC-62726551-oglas.htm#mhs0-1529997279580
  9. Narucio sam Topping D30, treba do kraja nedelje da stigne, pa javljam utiske.
  10. Vazi, cujemo se. Ja bih svakako prvo kupio DAC, pa se onda pretplatio na spotify. A pre DAC-a bih uzeo neke krstene kutije. Tad ima smisla i tada se znatno cuje razlika u kvalitetu. Krs oprema ce zvucati krs, stagod pustio na njoj.
  11. Mislim da je 10€ mesecno, ali nemoj me drzati za rec
  12. Nije tacno, to je za free usere, za premium clanove je raspoloziv hi-res format! Dok ne nabavis DAC, nema ti svrhe da uplacujes premium, jedino ako ti reklame smetaju...
  13. Jel imao mozda neko sa foruma tu spravu?
  14. Verovatno cu sacekati (ionako trenutno nisam pri lovi), a mozda pojurim i nesto na ebayu.. taj topping mi je primamljiv zbog cene i chipa, jedino mu je mana sto ima samo usb ulaz... Mozda cak prelomim i uzmem njega, pored kompa ni nemam neki drugi izvor, mozda cu u buducnosti razmisljati o nekom tuneru, ali on je ionako analogni. Dacmagic mi je takodje opcija, ali jedino ako se uklopim sa cenom...
×
×
  • Create New...