Jump to content


sondek

Donator foruma
  • Posts

    11,110
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    52

Status Replies posted by sondek

  1. Pozdrav za Sondeka. Upravo mi je Branko napisao da je moguće da znaš telefon od GAVRE iz Novog Sada koji je stručnjak za Technics gramofone (n adam se da je Gavra još aktivan u servisiranju gramofona. Meni treba neko ko zna (ja se ne usuđujem da probam) da zameni mali zupčanik (na slici) na gramofonu Technics SL Q33. Zupčanik mi je na putu iz inostranstva, što znači da deo imam. Samo mi treba neko (iz Novog Sada) ko zna to da zameni. Pogonsku gumicu sam upravo zamenuo i tada video da je mali zupčanik napuknut. Zahvaljujem se unapred na pomoći da nađemo GAVRU koji to zna da uradi.

    PROBLEM.jpg

  2. Druže nisam ni sumnjao da nisi ravnozemljaš. :)
    Neki su me ljudi baš, baš iznenadili..................:huh:

    1. sondek

      sondek

      Delija , sestro slatka :D ... sad si bas morao da se javiš 

    2. (See 3 other replies to this status update)

  3. Pozdrav Milane! Možeš li mi reći kakve bi probleme mogao očekivati ako uparim kutije koje su deklarisane na 6 ohm sa pojačalom koje je na 8 ohm...Hvala i poz

  4. Pozdrav Milane! Možeš li mi reći kakve bi probleme mogao očekivati ako uparim kutije koje su deklarisane na 6 ohm sa pojačalom koje je na 8 ohm...Hvala i poz

    1. sondek

      sondek

      Ako ne preterujes nebi trebao imati problem sa 6 ohm,ali imaj na umu da je to nominalna impedansa pa da verovatno imas i na nekim frekvencijama i manje od toga.Nezgodno ako se jos ukombinuje i zvucnik koji nije previse efikasan pa te mami na pojacavanje...takav ubica pojacala je bas bio linn kan.Oprez u svakom slucaju sa gasom na potu,ali bolje menjaj amp za bolji ako mu je ispod 8 ohm problem,to u prevodu znaci da ima kilavo odrađeno napajanje. Živ bio !

    2. (See 3 other replies to this status update)

  5. Zahvaljujem Milane za dobru preporuku! Saradnja na nivou. Miloslav je odličan kupac i dobar čovjek. Dužnik sam ti...pozdrav Said

    1. sondek

      sondek

      Nema na čemu.Tu smo da se nađemo jedno drugima za pomoć.Miroslav je na putu da izgradi prelep gramofondžijski sistem,zadovoljstvo mi je da neko kao bivsi korisnik pomognem,tim pre kad kao i ti vidim da je u pitanju dobar čovek.Pozdrav Milan

  6. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

    1. sondek

      sondek

      Roksan je odličan,ali ima neki problem sa bazom skoro svaki.Inace gramofon je u nivou sondeka.Mnogima se sviđa i vise.Taj sondek je Ok varijanta,ali ja vise volim da je sa basic plus jer kod tih akito starih rucki bude cesće problema sa lezajevima.Ittok najbolje,malo skuplja a dosta bolja ruka.To malo je 200-300€,ali u kompletu to bude 1100-1200.Ono kod slovenca je bilo baš povoljno i ne cudi sto je prodao odmah

    2. (See 19 other replies to this status update)

  7. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

  8. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

  9. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

    1. sondek

      sondek

      ako hoćes mozes da dođes do mene da pogledas malo sondeka i iznutra,a i poslusas.Inace mi je skinut poklopac.Montirao sam neku ugradnu fono sekciju pa još nije finisirano,imam malo rfi problema...al sve radi,i to je bas dobar preamp- naim prefix.

      btw.ok je thorens ali nisu to ni blizu sondeku gramofoni.Koristio sam 160 sa Sme ...pa kad sam doneo sondeka to je bilo drasticno bolje,a glava ostala ista

    2. (See 19 other replies to this status update)

  10. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

    1. sondek

      sondek

      Neka ti uslika ako moze Slovenac to odozdo da vidimo Valhalu(napajanje) i opruge i  pricvrsti armboard kartonom sa strane i fiksira onom trakom za pakovanje,da ne landara.Nas sugrađanin Gavra ti je ekspert,pa moze lepo da ti ga podesi,podmaze lezaj i sl...Pri slanju obavezno da se skine subtanjir iz lezaja i bilo bi dobro da se proba stabilnost brzine test plocom,tolko moze kad se kupuje baza.Mada je sve dobavljivo bolje da je u startu bez troskova.Lezaj bi ako je u dobrom stanju trebao da obezbedi tri ili vise minute vrćenja bez stavljenog kaisa kad se ''zauka'' rukom.

      Sve u svemu uz malo sreće sondek sa novom linn glavom za 1000E je jako dobra priča,jeftiniju linn rucku mozes naci do 200,a za MM odlicna mada radi i sa ortofonovim emcejkama lepo(iz licnog iskustva).

    2. (See 19 other replies to this status update)

  11. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

    1. sondek

      sondek

      uzmes neku od jeftinijih linn rucki i onaj linn Adikt i imas sondeka koji je danas nov 3 soma.Štaš bolje.Valjda je sve ok sa njim.Lep je vizuelno

    2. (See 19 other replies to this status update)

  12. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

    1. sondek

      sondek

      taj sondek baš jeftin,sedaj u kola i pravac Dežela ;)

    2. (See 19 other replies to this status update)

  13. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

    1. sondek

      sondek

      taj Axis jest malo skuplji,mozda 50-100€ preko cene.Meni nije nikad problem da malo preplatim,i Sondeka sam ali je bio od prvog vlasnika i servisiran kod dilera pa mi nije bilo zao,ako je ovaj sacuvan prezivi se tih 100€.Nije poenta kupiti jeftin,već dobar gram.Bitno je jako da su lezajevi dobri,to bi ti objasnio kako da proveriš.Inace radi fantasticno sa adikt glavom.Kad bi morao na skromnije opet bio uzeo njega,ili mozda još pre tt2.

    2. (See 19 other replies to this status update)

  14. Dali vredi kupiti Rega RP 6/exact glava . Cena je 95000 sto mi se cini pristojno. I ovde je. Trazenje po inostranstvu mi ide na zivce jer je sve daleko, Heybrook TT 12 je bio prosle nedelje na e-bay za 360 funti je otisao, pa LP 12 za 530 eura u Nemackoj. Pozdrav.

    1. sondek

      sondek

      Ja bih pre isao na te polovne varijante,jer sam dosad dobro prolazio,verujem i da je bolje zvucno,  ali ovo jeste ovde i novo je i nemas rizik macke u dzaku i to nije mala stvar.Ja se drzim Sondeka jer je servis dobar i svi su delovi izuzetno trajni ali i dostupni,ali s polovnjacima i to moze biti problem.Sad je sa tom Regom cena spustena,pa je tesko odoleti.

    2. (See 19 other replies to this status update)

  15. Htio bi da vam pošaljem privatnu poruku na vaš profil, međutim iz nekog razloga to nije moguće? Znate li o čemu se radi...poz

    1. sondek

      sondek

      Obrisao sam nesto poruka ,a bio je inbox na 95%,trebalo bi da "fercera".Ove poruke vide i drugi clanovi.Nemam nikakav problem s tim ali ako hoces nesto privatno onda koristi PP.pozdrav Milan

    2. (See 1 other reply to this status update)

  16. Bilo bi mi drago kad bi mi odgovorio na poruku...pozdrav

     

    1. sondek

      sondek

      verovatno opet prepun inbox.mada sam dobio nedavno par poruka...odoh na briskanje

  17. Htio bi da vam pošaljem privatnu poruku na vaš profil, međutim iz nekog razloga to nije moguće? Znate li o čemu se radi...poz

    1. sondek

      sondek

      moguće da je prepuno sanduče (400kom :wacko:),izbisaću pa probaj(te) ponovo

    2. (See 1 other reply to this status update)

  18. Pozdrav, Sondek

    Imam pitanje za tebe kao audiofila koji sluša Naim i Lin već odavno. Ja imam NAIM 5 i pojačalo i plejer i slušam to trenutno sa AR 18bx zvučnicima i to sve zvuči odlično. Naravno, dok nisam naletio na ove zvučnike promijenio sam najmanje 20 pari raznih kutija i sve su mi sa NAIM prije ili kasnije pokazale neki tamniji karakter. Ovih dana za B sistem očekujem iz UK NAD 3020i pojačalo. Zanima me šta ti misliš o kombinaciji NAIM kombo sa Linn KAn zvučnicima (slušaona mi je mala, moram to da naglasim, zato i koristim kompresione zvučnike, pored AR imam i NAD 20 floorstanders). Takođe, ako si imao priliku da slušaš ovaj NAD sa Kan, da mi i to iskustvo opišeš. Ja sam imao Braun L 710 i odnio sam ih drugaru audiofilu koji je nabavio NAD 3020 i to je fenomenalno zvučalo, tako da sam mu ih ostavio da uživa.

    Dakle, molim te da mi što brže odgovoriš, da znam da li da nastavim bidovanje za KAN na ebay-u ili da to prepustim nekom drugom. Hvala i pozdrav.

    P.S: Možeš mi odgovoriti i na privatni email adresu: [email protected]

    1. sondek

      sondek

      samo obrati paznju na stalke.da ih nečuješ bez njih pa da se ne razočaraš.Nikad nisam video više zavisne zvučnike od stalaka.Kad ih staviš pored na neku komodu ili policu zvuče(a i izgledaju :)) ko zvučnici od toske.Ne pune se ničim,i kad su dobro podešeni proveravaju se udarcem imbus ključem.Treba da "zvone".Siljci su im i gore i dole kao trn ruže ostri.Srećno bidovanje,ja budala svoje "poklonio" za 250€.Danasnji zvučnici od 2000€ im uglavnom nisu ni blizu,kad im se ispuni preduslov dobrog izvora.Lp12 ima je prava mera,ali i sa numerikom sjajno zvuče.Sa njima i promena konektora ne prolazi neopažena.

      Harbeth je odličan,ali je to vocal jazz zvučnik i traži drugačiji amp,svetlijeg karaktera da izvuče život iz onog kef visokotonca.Tako su perfektni.Uz naim ipak nisu match.Kan ima dosta kvalitetniji i skuplji visokotonac,scanspeak ili hiquphoon,isti ko u izobaricima.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  19. Pozdrav, Sondek

    Imam pitanje za tebe kao audiofila koji sluša Naim i Lin već odavno. Ja imam NAIM 5 i pojačalo i plejer i slušam to trenutno sa AR 18bx zvučnicima i to sve zvuči odlično. Naravno, dok nisam naletio na ove zvučnike promijenio sam najmanje 20 pari raznih kutija i sve su mi sa NAIM prije ili kasnije pokazale neki tamniji karakter. Ovih dana za B sistem očekujem iz UK NAD 3020i pojačalo. Zanima me šta ti misliš o kombinaciji NAIM kombo sa Linn KAn zvučnicima (slušaona mi je mala, moram to da naglasim, zato i koristim kompresione zvučnike, pored AR imam i NAD 20 floorstanders). Takođe, ako si imao priliku da slušaš ovaj NAD sa Kan, da mi i to iskustvo opišeš. Ja sam imao Braun L 710 i odnio sam ih drugaru audiofilu koji je nabavio NAD 3020 i to je fenomenalno zvučalo, tako da sam mu ih ostavio da uživa.

    Dakle, molim te da mi što brže odgovoriš, da znam da li da nastavim bidovanje za KAN na ebay-u ili da to prepustim nekom drugom. Hvala i pozdrav.

    P.S: Možeš mi odgovoriti i na privatni email adresu: [email protected]

    1. sondek

      sondek

      Imao sam linn Kan skoro 20g.High end za male prostore,tamo ih je i Stereplay s punim pravom smestio.Imaju donekle dominaciju srednjih,ali savrsenih poreklom od b110 i sjajne visoke.To je klasican l/s 3/5a BBC dizajn studijskog monitora ali sa po meni sa dosta boljim visokotoncem.Imam sad Harbeth ls3/5a i po meni je taj linn daleko bolji,barem za naim sigurno.Jedino u sta sam skeptican je da li je taj nait5 dovoljno dobar amp za njih jer su 83db,nije u pitanju snaga već kvalitet ampa ali to lako promenis za neki staroji pre/power combo.To je kompresiona close to wall i treba ih slusati sa originalnim stalcima ili eventualno sound organisation konzolama,na5cm od zida.U maloj sobi daju neverovatan bass,perfektno čist.Losa(a ujedno i dobra) strana im je velika zavisnost od kvaliteta izvora i ampa,pa je zato cesto korisćen i za testiranje,dileri ih vrlo cesto imaju kao kućni zvucnik.Mogu ti zivot pretvoriti u raj ili pakao u zavisnosti od toga.U svakom slucaju zvucnik na koji bi se bez problema vratio ako bih imao manju prostoriju.

      Poz, indžoj mjuzik

      s

    2. (See 2 other replies to this status update)

  20. ab

    ab    sondek

    Ma jasno...Afromosia1.jpg

    1. sondek

      sondek

      Kaze Savo evo imam i afromorsia furnir,to vole englezi i neznajući da sam sondekaš.... "Đe me nađe"

  21. Auh, ubi me ovo lišće! Jedva doÄekam leto da uživam u njegovoj ladovini, a dok kažeÅ¡ "sex", stigne jesen! Ceo vikend sam ga skupljao i palio, jedva sam jutros ustao...

    1. sondek

      sondek

      Ja zivim prakticno u sumi platana koji su visina 4.sprata.Ladovine i lisca kol'ko oces.Koristim novu taktiku od prosle godine:nista od skupljanja do januara, tad od 50 ispadne 20 dzakova.Cuo sam da imaju neki usisivaci za lisce u Merkuru.

    2. (See 7 other replies to this status update)

×
×
  • Create New...