Jump to content


Budžet HiFi sistem


remark

Recommended Posts

Drage kolege,

već dosta godina ne pratim dešavanja u audio HiFi-ju, odavno muziku slušam na pretpojačalu i pojačalu koje sam sam pravio (DIY) i matorim Canton Nestor 303 zvučnicima + Canton plus C subwoofer-u. Ja sam zadovoljan i ne planiram ništa da menjam.

Pitam za drugara (ozbiljno), nema nikakav hifi sistem, želi nešto umerene cene, kombinacija 2 zvučnika + risiver. Može i polovno ako je dobro očuvano, estetika je veoma bitna da bi mu žena dozvolila da unese taj sistem u dnevnu sobu.

Njegovi zahtevi su sledeći:

  • Muziku drži na USB-u i želi da risiver ima mogućnost čitanja muzike sa USB-a.
  • Bluetooth (WiFi) konektivnost.
  • Verujem da naginje ka nižem spektru audio frekvencija (basevima) pa ne verujem da bi baš bio zadovoljan nekim low-cost bookshelf zvučnicima.

Imate li neke preporuke, znam da je nekad ovde na forumu bilo baš velikih audio stručnjaka i audiofila, verujem da će se i sada naći neko da da odgovarajuću preporuku. Dakle ne ono što bi ste vi voleli, nego ono što mislite da bi zadovoljilo drugarove potrebe, nije hifi entuzijasta, audiofil i sl.

P.S. Ja mu toplo preporučujem Harman Kardon Onyx Studio 8 (nema veze sa ovom temom) koje sam nedavno slušao i iskreno, oduševio se zvukom koji dolazi tog omalenog bluetooth zvučnika. Ko nije slušao znam da zvuči ludo, ali za svoju veličinu i cenu, baš lepo svira. Naravno nije za porediti sa nekim HiFi sistemom, ali moje mišljenje je da bi on i sa time trebao biti zadovoljan. Ali ne želi ništa na baterije, nema USB, malecko je.. ajd ok.

Link to comment
Share on other sites

Da dam predlog iz ličnog korisničkog iskustva. Linn majik streamer koji je ujedno i dac plus par aktivtivnih zvučnika. Ja koristim all in one model sa pojačalom ali to se teško uklapa u budzet. Postoji model koji nema pojačalo u sebi već samo streamer sa Dac-om. Kolega petar jovic ga  ima, oko 700eur ga je prodavao, pa odustao i zadrzao u svom sistemu. Nije naravno nov model jer dosta košta, već ranija verzija. Ostane relativno malo za zvučnike ali ima i već vrlo solidnih zvucnika do 300Eur. To je jedan minimalisticki sistem od 2 komponente ali tu imas vec streaming servise, tidal, Qobuz Spotify, dobar internet radio pa tjuner postaje visak. Promenuo mi je slusalačke navike, CD poslao u peMziju i promenuo slušalačko navike. Sve se lako koristi, sa telefona, o softveru koji se redovno apdejtuje besplatno vodi proizvođač racuna.. I najbolje od svega zvuči odlično... Kad se skupe neki novci promenu se vremenom zvučnici za malo skuplje. 

Link za "tetku iz Njemačke"... https://www.hifishark.com/model/linn-majik-ds

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Odlično zvuči ceo sistem, zvučne kutije deluju baš kvalitetno, fina izrada.

Vlasnik je prezadovoljan, a i ja sam, mislim da je napravio odličan izbor za te pare. Mislim na novu opremu, polovno nije hteo.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...