Jump to content

remark

Članovi
 • Posts

  212
 • Joined

 • Last visited

About remark

 • Birthday 01/01/1970

Contact Methods

Profile Information

 • Location
  Novi Sad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

remark's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Dakle, zadnji zvučnici sviraju tiše, nemaju bas, služe samo da upotpune zučnu sliku za putnike pozadi, a opet da ne pokvare zvuk ovima napred. U međuvremenu sam malo doradio Cabasse pojačalo u kolima (koje se inače nalazi u kaseti ispred suvozača, HU je samo CD charger i kontrole), dodao bolje i veće elektrolitske kondenzatore, i povećao kapacitet na ulaznim blok kondenzatorima, dobijen je bolji odziv bas signala. Nakon toga "tandrkanje" u vratima se dodatno pojačalo pa sam rešio da dampiram vrata. Nakon lepljenja alubutil folije zvuk se ozbiljno popravio, ali je i dalje pri većim glasnoćama dolazilo do neželjenih zvukova iz vrata. Tada sam u Uradi Sam kupio neku jeftinu Thermosilent izolaciju debljine 5mm i dodao je na vrata (vidi sliku), ona je valjda dodatno ublažila vibracije i "pritisnula" tapacirung vrata tako da su ti neželjeni zvukovi nestali. Sada sam prezadovoljan dobijenim, ovaj Cabasse sistem zaista daje mnogo, visoki i srednji tonovi su odlični, bas je sada veoma dubok i čvrst, naravno nema onog najnižeg basa koji trese ceo auto kao sa vuferom, ali mi to ne nedostaje. Postoji centralni zvučnik na sredini instrument table, mislim da se pokazao kao veoma korisna stvar jer ne dolazi do gušenja srednjih tonova koji inače dolaze iz zvučnika u vratima.
 2. Kupim recimo ovo: http://www.vibrofiltr.rs/damping-materijal-20mm.php Skinem tapacirung, vrata imaju spoljašnji i unutrašnji lim, verovatno treba oblepiti oba? Kada se to odradi pretpostavljam da ne mora i sam tapacirung, jer on samo dolazi odgore preko već zalepljenog materijala.
 3. Faze definitivno nisu problem, to znam još "od malih nogu" Probao sam fader-rear, pa onda balans left, right. A i kablovi su fabrički, sve instalacije, tako da nije moglo doći do obrtanja faze. Jednostavno je takav "setup"...
 4. U međuvremenu sam proverio sa jednim čovekom koji isto ima Lagunu 3 sa Cabasse audio sistemom, i kod njega je zvuk na zadnjim zvučnicima tiši i bez basa. Imam sada drugo pitanje, primetio sam da se pri jačem basu čuje i neko tandrkanje iz vrata, kao da tapacirung vibrira ili nešto u vratima. Čime bi se mogla dampirati vrata, a da to nije neki preskup damping materijal? Možda nešto poput ovoga: http://www.vibrofiltr.rs/damping-materijal-20mm.php
 5. Pitanje: zadnji zvučnici su potpuno isti kao prednji. Ima bas + visokotonac, kao i napred. Ali podešeno je tako da zadnji zvučnici sviraju mnooogo tiše. Kad fader prebacim nazad, čuju se tiho, nema basa, više srednji i visoki tonovi. Meni je ok da zvuk ne dolazi od nazad, jedino mislim da bi bas bio bolji kada bi i zadnji zvučnici svirali u fulu kao prednji. Ovaj sistem ima i centralni zvučnik u instrument tabli, on baš lepo zaokružuje zvučnu sliku. Ne znam da li je to normalan setup za kola? (ovo da zadnji zvučnici sviraju tako tiho)
 6. Zamenio sam i zvučnike, na basu se dobila zetegnutost, dubina je slična ali je sada bolja kontrola i nema probijanja bas zvučnika tako da može lepo da se sluša i na većim glasnoćama. Na visokim tonovima je primetna razlika, totalno druga priča. Što je bilo i za očekivati upoređujući visokotonce, stari su imali dosta manju kalotu i nisu imali kalem u skretnici.
 7. E sad na red dolaze i zvučnici. Stari zvučnici su obični sa papirnim membranama i onim "sunđerastim" vešanjem. Na Cabasse sistemu zvučnici deluju mnogo ozbiljnije: Jedino mi je nejasno kako na svim tim fabričkim zvučnicima budu tako mali magneti. I neki pionirčić najjeftinije klase ima bar duplo veći i teži magnet.
 8. Pozdrav svima, hteo bih da prenesem iskustva sa ubacivanjem Cabasse tronic gps audio sistema u mojoj Renault Laguni 3. Naime, kod mene je bio običan audio sistem i mali displej bez navigacije. Kupio sam sve delove koji su potrebni za Cabasse tronic sistem: U principu odlično je rešeno, nema budženja, postoje konektori i nosači za sve, bitno je da dobijete sve kablove. (i šrafove, meni nije poslao )Neki okvirni spisak delova je:CD HeadUnit 6CDGPS CD&Bluetooth unitAmplifier&Tuner UnitDisplejModulator-emulator displeja, nemam pojma šta je (mala bela kutijica - tu se nabada stari konektor displeja)Džojstik--kontroler kod menjačaKaseta suvozača sa nosačima za GPS CD&Bluetooth unit i Amplifier&Tuner UnitAntena sa GPS-om i kablovi, ima i neko pojačalce koje se montira na C stub. (mali plavi uređaj sa slike kablova)Centralni zvučnik (na sredini instrument table)Kaaabloooviii sa konektorimaKonzola sa komandama klime i ventilacije (ovo nisam znao da mora, sa ovom starom ostane rupa ispod displeja)E sad, zvuk.. primetno bolji!!! Da mi je neko rekao da može biti tolika razlika u zvuku na istim zvučnicima ne bi verovao. Veoma sam prijatno iznenađen!
 9. Da li je i vama stigao rezervni AD827? Niko nije spominjao...
 10. Pitanje: već sam spomenuo da Lampuceru planiram da ubacim u kutiju pretpojaÄala. Da li može da škodi ako napajanje uzmem sa postojećeg trafoa (srednji izvod-masa je u tom sluÄaju zajedniÄka) ili je bolje da idem na varijantu dodatnog trafoa samo za DAC?
 11. Stigao i moj paketić... znaci: agronk Spark Ninoslav Alexandar Leonardo Aciko Skrstic tuturutu Dark0 Davor Pera451 Woland generalna_skupstina lukaluka Pelac Remark Pozdrav svima.
 12. Na ulazu napajanja Lampucere postoje stabilizatori napona, tako da nije bitno da vrednost ulaznog AC napona bude baš taÄno definisana. Dogovor je pao na 15V zbog toga što se smatra da nije kod svakog napon u mreži 220V (kod nekog je manji) pa da ne bi bilo problema sa previše niskim naponom na ulazu. Mislim da može i više od 15V jedino je pitanje disipacije toplote na stabilizatorima napona.
 13. U petak sam poslao carini na fax kopiju liÄne karte i onaj pay-pal invoice, malopre sam zvao kažu da je u redu i da ću dobiti pošiljku na kućnu adresu. Jesu li svi novosaÄ‘ani odradili ovo?
 14. Da li je neko od novosaÄ‘ana već poslao/odneo ovaj PayPal invoice? Ja ću verovatno danas skoknuti do njih... imate neki savet kakvu priÄu da priÄam? Šta ako pogledaju na ebay, ukucaju samo Item No. koji piše i dobiju 62.99$ + 10$ Shipping, a kod mene piše 25$, ufff nije baš jednostavno... možda je pametnije da predamo originalni PayPal invoice, nisam samo razumeo da li ga RR ima za svakog od nas posebno ili je platio odjednom?
×
×
 • Create New...