Jump to content


Denny

Članovi
 • Posts

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Denny

 1. Sa tim Bison kitom majstori su mi ugradili ceo pregradni zid sa klizećim vratima, bez ijednog tipla i šrafa da bi napravili garderober od jednog dela kuće. Koristili su ga da ne rizikuju bušenje jer je bilo puno instalacije po zidovima. Ekstremno rešenje zaista
 2. Ne ulazim u stanje i očuvanost istih već sam samo gledao cenu na ebay i hifi shark, naši su ubedljivo najskuplji.
 3. Nisam dugo gledao cene polovnih JBL zvučnika kod nas na oglasima. Kod nas trenutno oni koštaju više nego bilo gde u svetu.
 4. Ne liči mi na unit maticu. Kao da je zavrnuto iznutra pa se olabavilo u ležištu od vibracija.
 5. Probaj između staviti podlošku koja je malo šira od tog prihvatnika. Trebalo bi da završi posao.
 6. Na primer Canton Karat 920 DC.
 7. Ako računar uglavnom koristiš za igre ne isplati se. Neke igre će čak nešto bolje raditi na tvojoj konfiguraciji. Ako računar uglavnom koristiš za encoding, rendering onda bi ova zamena imala smisla. Obe ploče koriste ddr4 memoriju s tim da Asus Z590-p može u teoriji da radi sa bržim primercima iste memorije tj. da je više overklokuje.
 8. Jaka je to cena za polovne zvučnike toliko stare. Ako ne postoji mogućnost da se uz dogovor ona razumno snizi ja bi ih zaobišao.
 9. Najbolje ćeš proći ako nabaviš originalno pojačalo od te linije, ne bi trebalo da košta puno a sa njim će zvučnici ipak najbolje zvučati. Probavao sam ranije kačiti vrlo slične zvučnike od mini linije na dva različita pojačala odličnog zvuka i to je najiskrenije zvučalo ispod svakog proseka da ne kažem očajno. Isto se dešava i kada npr. na tu Panasonic mini liniju zakačiš neke bolje kutije, tu uvek nešto fali ili zvuči čudno jer je pojačalo od mini linije dizajnirano da radi najbolje sa njenim originalnim kutijama tj. tjunirano da svira određene frekvencije.
 10. Ja bih nabavio i tu srednju kutiju gde je pojačalo. Ti zvučnici će najbolje da sviraju sa njom jer je i tjunirana za njih, a neće ni da bude skupo polovno.
 11. Ako je već dao pola miliona za sistem mogao ga je lepše spakovati a ne poređati po podu ispod projektora.
 12. Ja bih doneo, drndao, povezivao probavao, pomerao.. slušao kako zvuči. U tome je i čar ovog sporta.
 13. Ne treba ti hifi pojačalo za aktivne zvučnike. Treba ti 3.5mm na činč kabl.
 14. Zašto ne potražiš neki Dac sa daljinskim upravljačom pa preko njega da regulišeš glasnoću?
 15. Vrlo je moguće, uglavnom niko neće to da radi ili bar ja nisam imao sreće da nađem.
 16. Ne bih da te obeshrabrujem ali dac će verovatno morati u kantu ako je uzrok hardverski. Imao sam isti problem samo drugi dac i niko nije hteo da se petlja sa tim jer su komponente i elektronika na ploči suviše sitni da bi se nešto lemilo i popravljalo.
 17. IQ 4180 AT. Posedovao sam ih. Odlični su u tom cenovnom rangu i zvuk i izrada. https://www.kupujemprodajem.com/audio/zvucnici/iq-4180at/oglas/136978796
 18. Mackie koji si linkovao ne bih ti preporučio. Loš zvuk i generalno lošiji kvalitet od FBT. Ne mogu se porediti osim ako nisi mislio na ono što piše na papiru.
 19. Pogledaj FBT aktivne PA monitore. Ima raznih veličina i snaga pa vidi šta ti se najbolje uklapa u budžet i veličinom u prostor koji imaš. Na primer FBT X lite 10a. Kvalitetan manji zvučnik a opet snažan. Pitaj koliko košta da se donese iz Mađarske.
 20. Od svega navedenog najbolje bi bilo da ipak kupiš neke aktivne PA monitore. Hifi zvučnici nisu za ono što tebi treba i nisu za žurke na otvorenom prostoru jer iz iskustva znam da će se ložiti i odvrtati više nego što treba pa će vrlo brzo otkazati, ili oni ili pojačalo.
 21. Pozdrav. Interesuje me koliko je zapravo realno bolji sistem koji sada trenutno imaš od onoga sistema sa samog početka tvog puta kada si sve bio sredio i namestio? Da li bi to bilo 2x bolje ili 3x.. itd ili to više ne bi mogao reći bez nekog A B testa?
 22. Ako cena nije neki problem onda Sennheiser Momentum on ear.
×
×
 • Create New...