Jump to content


Servis u Novom Sadu?


gnu

Recommended Posts

  • 3 months later...

Moj stari Technics, za sad nepopravljen, ustupio je mesto novom gramofonu, Audio-Technica AT-LP120XUSB, koji sam pre tri dana kupio u Audio plusu u Novom Sadu. Preko četrdeset godina staro za novo, automatski za manuelni, tangenijalni za klasični... Snimio sam jednu pesmu, snimak budžet telefonom, nije neki, ali je informativan.


Link to comment
Share on other sites

Kao što rekoh u uvodnom postu, počeo je da preskače, pretpostavljam da je nešto u vezi mehanizma tangenijalne ručice. Uglavnom odustao sam od opravke bar za sad, udomio AT, a Technics je dalje tu, čeka neka bolja vremena.IMG-47ad61038e40389166b1a459695c4d4c-V.jpg

Послато са 23073RPBFG помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Za sad ništa, ako se složi neka spontana popravka, videćemo... Prodaja, poklon, u zavisnosti od okolnosti, gramofon je deset godina kod mene i dok nije počeo sad da zeza, radio je bez greške. E sad, meni dva gramofona ne trebaju, ova AT mi se dopada, a kod Technicsa je limitirajući faktor mali izbor t4p glava, koji se svodi na jednu AT glavu sa ukupno 2 raspoložive igle. Novi gramofon lepo zvuči već sa ovom vm95e, a planiram zamenu igle za microline i još par upgradea. Elem, za sad je Technica sl-7 na Kallax polici do daljnjeg.


Послато са 23073RPBFG помоћу Тапатока



Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, gnu said:

limitirajući faktor mali izbor t4p glava, koji se svodi na jednu AT glavu sa ukupno 2 raspoložive igle

Pa kod nas nazalost da, medjutim ima dosta dobrih T4P glava, mogu od spolja da se poruce.. Opet moze se naci i polovna Technics P23, P24, P25 glava ima da se kupi cak i original igla..  Treba imati u vidu i faktor da linearni gramofon ima bolji tracking, tako da i obicne low cost igle zvuce fantasticno, bez potrebe za nekim boljim tracking iglama/glavama. Ja sam jedno vreme imao jedan Technics SL-BL3 linear tracking, i imao sam plan da uzmem neki Revox B-975, jer Revox koristi obicne glave a opet je tangencijalni.

Tako da mozda nije lose srediti Technics..  imati ga kao bekap :)

Link to comment
Share on other sites

Imam Technics p-24 glavu i ne sviđa mi se, mada je moguće da je stara koliko i gramofon i da je odradila svoje. Dalje, imam i AT 102ep, koju sam, pre desetak godina, novu (nisam ni tad shvatio na koju foru, pošto se odavno nije proizvodila) kupio u tada postojećem Aswo shopu. Ona sa iglom ATN 112ep zvuči bolje od p-24, detaljnije, preciznije, ali za moj ukus svetlo. Zapravo je Technics sl-7 najbolje zvučao sa nekom Audio Technica glavom (isto telo kao at85ep, tako da pretpostavljam da je AT), koju sam skinuo sa jednog starog Pioneer gramofona koji skuplja prašinu kod drugara. Naravno sa novom eliptičnom iglom kupljenom od Majstora. Do pre nekoliko godina je bila u proizvodnji Ortofon omp10 cartridge, na koji idu sve igle kao i na standardnu om glavu. Nažalost dok sam se ja premišljao da je kupim, prestali su da je prave. Mada sad vidim jednu na Kupujem prodajem bez igle za 5000 din, što je ok... Da je Technics aktivan, kupio bih je. Elem, Technics ne ide ni u kontejner, ni na buvljak, tu je u stanu i nadam se da će jednom biti vraćen u funkciju, ako ništa drugo, to je zanimljiv komad istorije.

Послато са 23073RPBFG помоћу Тапатока





Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...