Jump to content


Heco Superior Zvucnici ???


Miškon

Recommended Posts

Pozdrav .

Interesuje me kakvi su Heco zvucnici Superior serija . Model Superior 940 i Superior 950 . U pitanju su kompresione kutije po netu vidim da su proizvedeni sa pocetka 90 tih i da su dosta kostali ! Da li je neko imao priliku da ih cuje ili ih slusa u svom sistemu . Pa me zanimaju audio testovi, misljena, sugestije i koliko sada realno vrede ?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Evo da vam javim utiske posle par meseci slusanja Heco zvucnika . Izuzetno veliki zvuk sviraju cisto rezonantno , snazno . Zvuk je na duze slusanje prijatan ne nametljiv visoki ne strce a dva srednjetonca daju obilje detalja . Bas je prica za sebe snazan i dubok spusta se do 20 herza sto se itekako oseti. Posebno verodostojno prenose zvuk gitare klavira i trube . Uporedjivao sam ih sa drugarovim Canton Ergo 91 DC zvucnicima veoma slican zvuk stim sto je na Hecu malko bolji zvuk i rezonantniji a bas je dublji i jaci kick imaju . Zadovoljan sam kutijama ! :-)

Link to comment
Share on other sites

Ispravka nisam imao nameru da se segacim i ismevam ovde na forumu . Bas im se spusta nisko prilikom gledanja filmova i slusanja test zvuka . Drugar je pustio preko Sony-jevog programa test zvuk od 26hz i osetilo se samo vibriranje i tresenje membrana bas jedinica . U muzici sto kaze Bokyy ima delova gde se spusta nisko bass ali realno sto kaze do 30hz .

Link to comment
Share on other sites

Upravo tako ranije su se pravile kvalitetnije sprave i zvucnici i bolji je zvuk . Danas je to sve usminkano sto kaze jedan kolega sa foruma zvuk je danas pojeftinio. Da bi se dobio takav zvuk mora da se debelo plati kao i onda. Koje zvucnike Damic posedujes ?

Link to comment
Share on other sites

 Imam 950 fortissimo već 2god otprilike...

Snažna, ali veoma graciozna kutija. Fenomenalno svira koncertna dešavanja. Vernošću se posebno ističu žičani instrumenti. Velika pozornica, široka slika. Srednji tonovi nekada znaju biti po malo "agresivni"  (kod vokala pogotovu), visoki bez čuvenog "švabojnerskog" siktanja i sečenja, prilično prijatni , bas tipično "kompresioni" ...

 Kutija traži privikavanje na pruženi zvuk. Spajkovi su obavezni kako bi kutija dala max. Iako lako pokretljiva, ipak izbirljiva na amplifikaciju . Potrebno je ozbiljnije pojačalo da bi ove kutije rekle svoje. Traže prostor >40mm2 kako bi "prodisale". 

   Ako bi generizovali....za žive svirke , jazz,  blues....dobre. Ako je Disco obožavana muzika, ja bi ih preskočio....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...