Jump to content


John Mayall


Aoxomoxoa

Recommended Posts

Razmisljajuci da li da napisem nesto o coveku koji je bio dosta popularan kod nas sedamdesetih godina,naisao sam na ovaj podatak:"John Mayall,28.mart 1987.g.-utemeljivac engleske skole bluza prvi put u Jugoslaviji(Sava Centar)http://jugosvirke.wordpress.com/category/john-mayall/.

 

Pamcenje me vec polako izdaje,ali znam da sam 1977 (?) (pobegao sam sa zadnja dva casa iz gimnazije,a to je period 73-77) otisao na koncert u Halu  Sportova(Novi Beograd).Pola hale je bilo zatvoreno za publiku,dok je drugi deo  bio popunjen.

 

Toliko o verodostojnosti podataka sa neta.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kad smo tu, a ne baÅ¡ mnogo povezano... 

JoÅ¡ kao mali, doÅ¡ao sam do Decca-ine kompilacije "Rare tracks Vol. 2" (http://www.discogs.com/John-Mayalls-Bluesbreakers-Rare-Tracks-Vol-2/release/3053045). 

PloÄu otvara "They Call It Stormy Monday" iz (verovatno) 1966., za koju mi je teÅ¡ko shvatiti zaÅ¡to mi je sve ove decenije tako dobra. 

 

Evo: 

 

 

Drums – Hughie Flint
Guitar – Eric Clapton
Vocals, Organ – John Mayall
Link to comment
Share on other sites

Drugrari,

 

Bio je Dzon, srecom po nas-ljubitelje, vise puta u Beogradu.  Recimo, ja nisam znao za to prvo gostovanje (pretpostavljam) u Hali Sportova, ali sam zato bio '87. u SC (tada je imao bend koji je bio pljunuta kopija Brejkersa iz vremena kada je Klepton svirao s njima).  Sledeci put je gostovao opet u SC deset i po godina kasnije, tj. novembra '97.  Dobro se secam oba koncerta, na oba sam bio sa devojkama - razlicitim! ;-)

 

Eto, sad imate zivog svedoka, a vidim da i na netu ima informacija o tome :wave2

Link to comment
Share on other sites

Bio sam na oba  koncerta, drugom i trećem ;-) , i meni se mnogo viÅ¡e dopala svirka iz 87, iako je ova poslednja možda bila na viÅ¡em sviraÄkom nivou, ali me je skroz smorio gitarista koji je doÄekao svojih 5 minuta slave, i maksimalno solirao bez trunke stila, artikulacije i mere. A možda nisam bilo u raspoloženju, ko zna. Bio je bolji repertoar, odliÄan zvuk, Mayall u top formi, ali meni tu neÅ¡to nije Å¡timalo, možda iz razloga Å¡to je sve bilo pod konac, bez trunke života i nadahnuća. Nije lako svirati blues po raznim zabitima viÅ¡e od 60 godina. Naravno, uvek bih otiÅ¡ao na njegov koncert, bilo kad, i bilo gde. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...