Jump to content


Vasa pozitivna i negativna iskustva sa kupcima HIFI-a


Aurelijano Buendija

Recommended Posts

Bila je tema pod ovim nazivom, ali je arhivirana. Mislim da je potrebna.

 

Evo i mene u netipiÄnoj ulozi prodavca, sa druge strane (takoÄ‘e netipiÄno) je uvaženi Älan Edvard. Predmet kupoprodaje JBL L36. Kod mene (zapravo mog derana - svejedno) skoro 4 godine, veÅ¡anja zamenjena originalnim, dustcap-ovi ulubljeni, kutija prefurnirana (veoma profesionalno - SV), konektori zamenjeni. Rade bez greÅ¡ke, u skladu sa svojim mogućnostima. Dogovorena cena 200€. I da se kutije smesta skinu KP u tri navrata podvuÄeno. Jerbo - on je kupac, kutije su super, sve mu odgovara. Skinuto sa KP-a (na kom kupac ima 85 pozitivnih ocena - bravo, sad sam se smrz'o).

 

Prevoz je problem. Prvi kompromis (na teret prodavca) - pakovanje u stiropor i slanje kurirom (poÅ¡tarinu će on da plati). Drugi kompromis (opet na teret prodavca) - odvoženje kod prijatelja. Kompromis je 35 km (u oba pravca) dugaÄak. Prihvatam drugi kompromis, dogovaram sa prijateljem vreme i mesto, kao i telefonsku navigaciju kada budem u blizini.

 

Dan D, u blizini prijatelja pokuÅ¡avam da ga dobijem. Nekoliko puta telefonom bezuspeÅ¡no. Ipak pronalazim adresu i pozivam ponovo. BezuspeÅ¡no. PokuÅ¡avam da uÄ‘em - kapija je zakljuÄana. Pozivam Edvarda koji bezuspeÅ¡no pokuÅ¡ava da dobije prijatelja i traži da saÄekam. ÄŒakam. Skoro ceo sat. Napokon odlazim, stavljajući Edvarda i prijatelja na ignore listu u telefonu. Ustanovih brzo da to ne važi za SMS-ove. Ne ide automatski, već nekako drugaÄije.

 

Naravno, porukom me Edvard obaveÅ¡tava da sam samo trebao da gurnem jaÄe kapiju koja je samo zaglavljena i da je prijatelj eto sluÄajno iskljuÄio tonove na telefonu, pa bi bilo dobro (normalno i prirodno) da se vratim ili da se nekako već dogovorim oko preuzimanja. Žurio sam da se vratim na posao, pa odgovorih da ću ih radije baciti u Dunav nego Å¡to ću ih njemu prodati.

 

Pomislih da je gotovo i da sam izgubio nešto goriva i dosta vremena.

 

Ali smaranje porukama se nastavilo do danas. Malo deranu, pa malo meni. U jednoj poruci je Edvard tražio da mu poÅ¡aljem zvuÄnike kurirom i da ih sutra ponovo nosim prijatelju. Valjda jednu kutiju AKS-om a drugu po prijatelju. 'Bemliga. Napokon se posle nekoliko obrta (platiće unapred, da mu ih dovezem do Beograda, možda prijatelj doÄ‘e do mene, poÅ¡tarina je skupa - mora da saÄeka platu...) odluÄio da mu ih poÅ¡aljem, i to naravno odmah i smesta. 

 

Zbog navedenog iskustva sam tražio sam da uplati unapred, ne nadajući se da će to da se dogodi. Odgovor je naravno bio negativan, uz opasku da moji zvuÄnici ne valjaju niÅ¡ta i da se ponaÅ¡am kao da mu neÅ¡to poklanjam. Svoje postupke naravno nije komentarisao.

 

Dakle - nisam prevaren, ali jesam izložen troÅ¡ku i izmanipulisan od strane jednog bahatog i beskrupuloznog kupca koji sagledava samo i iskljuÄivo sopstveni interes i koji će da bi uÅ¡tedeo na poÅ¡tarini pokuÅ¡ati svaÅ¡ta. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ako !!!!  . . .  Svaki cilj opravdava buducu situaciju . Ovde smo imali i cilj i situaciju . Podrzavam  :thumbsup2

 

A sto se tice Evarda  :moon

 

Ma situacija je već proÅ¡lost: deran ima bolji sistem od mnogih ovde predstavljenih :) Jedan fini beskompromisni Aleph 5 i Sonido zvuÄnjake :) Deran ima 22, tako d a zna razliku  :wave2

 

 

Рко је тај Едвард?

 

 

Onaj iz Požarevca, radio je svojevremeno neke Hirage, ako se dobro sećam.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

1. Prodam komplet ploca klasicne muzike... Covek nije hteo da vozi 15 min. do mene, pa rekoh, ja cu do njega (vrednost 100 evrica). Odnesem ploce, on pregleda detaljno. Slozi se da nikad nisu pustane i upita imam li jos ovakvih ploca. Kazem da nemam i da je to box set koji prvi put vidim. Plati, i rastanemo se. Stignem kuci, zvoni telefon. Kaze... zaHebo si me, ovaj box set dolazi sa jos nekoliko box setova zajedno! Kazem da nisam znao, i da sam mu to rekao, kao i da imam jedan box set a ne 10 kompleta!!! Takodje mi kaze da sam ga zavrnuo jer su ploce izgrebane??? 

2. Poklanjam filmove na DVD-u... tip me zove i kaze da mu donesem na gajbu???

3. Poklanjam biciklo... tip kaze... ako je bio u podrumu, ocisti ga i iznesi na ulicu, doci cu da ga pokupim!

4. Prodajem ves masinu... stara 5 god. Svi papiri, servisi, itd. Trazim 70 eura (samo da se otarasim, stize nova). Tip dodje i kaze... to je super cena, ali ja sam dosao iz Novog Sada, nije u redu da platim i put. 

 

Ploce ne prodajem vec dugo. Ako kupujem, onda samo nove. Dok sam prodavao, zvali su me, ali ne da kupe - vec da se pohvale koliko ploca imaju u kolekciji. Izvodjenja, presinzi, omoti, šamoti, mamuti... Čovek se ozbiljno napati da proda plocu za 1000 din. ovim kur..pacenicima.

 Mislim da ne vredi, osim ako nije neka online kupovina, pa da se zale, hvale i kukaju preko email-a, a ne preko tel. 

Uredjaje retko stavim na oglase. Ili prodam nekome koga poznajem, ili poklonim prijateljima. 

Pre nedelju dana sam prijatelju poklonio CD plejer, risiver, kutije, i Oehlbach kablove. Za to, sve zajedno, ne bih mogao da dobijem 100 eura, a on je dobio sjajan poklon za Novu godinu u kome ce da uziva.

Racunica je jednostavna... on se obradovao, a ja spasio muka oko prodaje. 

Link to comment
Share on other sites

59 minuta ranije, safet said:

gospodine  aiwa  to može biti preprodavac ili preživljač !! kako to dvoje možete odvojiti?? ili prepoznati ??!

Tako što se posle nekog vremena ista stvar pojavi u oglasima po "malo" većoj ceni.

A drugo, preprodavci su skoro uvek bahati u komunikaciji, što ukazuje da je velika šansa da su iz ovih primera upravo oni.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...