Jump to content

Miccko

Članovi
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

About Miccko

 • Rank
  Početnik
 • Birthday 01/01/1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zrenjanin
 • Interests
  samogradnja zvu�nika

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Na Toppingu E30 sam isprobao sve tri varijante, iPower od iFi-ja, Xiaomi powerbank i od nedavno Aqvox, koji je kupljen za drugu namenu ali uz pomoć adaptera radi kao linearno napajanje. Razliku u zvuku između sviča i powerbanka ne čujem, oba su daleko bolja opcija od punjača za telefon ili napajanja računara, kod mene powerbank izdrži oko 50 sati dok ne padne na jednu crtu. Nedavno sam kupio A - B ž-ž USB adapter i isprobao Aqvox, po meni ubedljivo najbolje rešenje do sada, iako iFi na merenjima daje bolje rezultate, zvuk je na strani Aqvox-a, bilo ga je na gebraucht-kaufen, za oko 70 eura, no
 2. Miccko

  SET 6EM7

  Pojačalo premešteno sa MDF-a u demo, metalnu kutiju, iz praktičnih razloga lampe su unutar kućišta. Treba mu oko 60 minuta zagrevanja , za magiju oko 2.5-3h, slušam ga po desetak sati u kontinuitetu. Problem prave zvučnici, koji su iz veeeelikih horni premešteni u bas refleks i sada moram da ih peglam uz pomoć DSP-a.
 3. G5420 ima više nego dovoljno procesroske snage ako je samo puštanje muzike u pitanju, HQplayer ili album player pri reprodukciji DSD512 ne idu na više od 10% (i3 8100), pri konverziji npr PCM 16-44 u DSD512 opterećenje je 40-50%. Seasonic napajanje pozdravljam, možda neki hladnjak za procesor(5420 će ohladiti i fabrički ali bi bolji hladnjak pored manje T doneo i manje buke), nisam ljubitelj malih kućišta jer pored estetike donose samo ograničenja, ako baš želi da troši novce mogao bi uzme neku karticu tipa matrix, sotm, jcat i svakako OS , windows ili neka linux distribucija namenjena za ovu
 4. Miccko

  SET 6EM7

  @DejanM i ovi izlazni trafoi imaju izvode za slušalice, lični ukus autora pojačala je da li će ga iskoristiti. Ja godinama pokušavam da koristim slušalice ali mi ne ide, ne uživam, dok jedan od mojih najboljih drugara i pored odličnog sistema možda i više sluša preko slušalica, koje su neki srednji kvalitet.
 5. Miccko

  SET 6EM7

  Mislim da pot nisam terao preko 1h, obično slušam na 10-11, 12 vrlo retko, tranzistorac iste snage uz AVC znam da okrenem na 4-5h, fostexi su deklarisani na 94dB a FT17H (98dB, povezan preko kondenzatora od 1μF) kao supervisokotonac drži impedansu da ne ide u visokim puno preko 8 oma. Slušao sam pojačalo i u većoj sobi sa osetljivijim zvučnicima ( ukupno četiri 15'') i radi bez problema, naravno da većinu uobičajenih ne bi moglo da potera ali za to nije ni namenjeno.
 6. Miccko

  SET 6EM7

  Od nedelje sam na go, samo se najavite.
 7. Miccko

  SET 6EM7

  Single end triode pojačalo, sa odvojenim napajanjem, dupla trioda ali asimetrična, jedna trioda se koristi za pretpojačanje a druga za izlaz, snaga 1,8 do 2W. Ispravljačica 6AX5, izlazni trafoi Tamura, izlazne lampe RCA. Pojačalo je prototip, koji je prošao sve faze testiranja i spremno za skutijavanje, autor dipl.ing Ferenc Lazar. Kod mene na testiranju nešto više od dve nedelje, što mislim da je dovoljno vremena. Poređeno je sa tranzistorskim pojačalom A klase od 2W, kome je pomagao AVC motan srebrnom lak žicom. Prva stvar koja se primeti u radu je neverovatna lakoća prezentacije
 8. Imamo dva slobodna mesta u Tidal porodici.
 9. Pre desetak godina sam na stranici https://www.highdeftapetransfers.com/pages/support našao preporuku za rezanje audio CDa i koristim godinama iste programe, za raspakivanje FLAC u WAV db Power Amp, za spuštanje na 16/44 r8brain i za rezanje Sony CD Architect 5.2(odličan a po RB standardu reže max 74 minuta, preporuka da koristiš najmanju moguću brzinu), jesu tri koraka i traje duže u odnosu na jedan program ali je i zvučno kvalitetnije u odnosu na Nero ili Ashampoo. Jedino ti preostaje da nađeš što kvalitetnije CD-R, ja sam nedavno kupio 10 i bukvalno ni jedan nije bio dobar.
 10. Aqvox sam platio 70 evrića, naručio sam ga za D10 a u međuvremenu prešao na E30. Pored njega sam probao i Sbooster, koji mi je drugar pozajmio, oba su dobra, naročito za dacove tipa D10 ili HRT HD, koji svu struju dobijaju preko 5V, deluje i kod E30 ali mu je najveći problem što FTA Calisto kod mene najbolje radi bez pomoći a taj isti Calisto pravi takvu razliku, da PC kao izvor bez njega mogu da zaboravim. Tvoj zaključak da je Aqvox višak je tačan i ići će u oglase. Možda ga pre toga uz adapter probam kao klasično napajanje.
 11. Imao sam te CMC i nisu ništa posebno, probao sam i Nakamichi, koje su zvučno po meni ista liga, trenutno koristim Wireworld Uni-term bananice, posrebrene i u mom sistemu ubedljivo najbolje. Kabel mi je Oehlbach LS 214, jedina zamerka je što imaju samo jedan šrafić za fiksiranje, dodatni plus pored zvuka je što se na telo po potrebi mogu staviti i viljuške.
 12. Imaš na forumskim oglasima Oppo Sonica DAC, koji je i DAC i strimer, po meni jedna ozbiljna sprava sa samo jednom manom, nije imao gapless, ne znam da li je to kasnije ispravljeno. Nisam ga čuo ali kada se pogledaju slike iznutrica i čitajući recenzije , nisam našao lošu, dosta je ispod tvog cenovnog limita, moj savet da ga poslušaš.
 13. Zoran je odgovorio na pitanje usb 5V, koliko je meni poznato većini dacova je potrebno tih 5V a manjem broju nije i onda se u usb kablu može otkačiti +, mislim da - mora da ostane. Ja sam na tom mestu probao dva linearna sbooster i aqvox, učinak u mom sistemu je sličan, mirnija zvučna slika, tamnija pozadina i manje digitalni zvuk. Zaključak važi za audioquest pearl, neotech bakarni, topingov usb ali kod mene ne i za FTA Calisto, koji bolje radi bez, drugar je u baš, baš boljem sistemu od mog došao do istog zaključka, dakle ništa bez slušanja. Ifi power (49 eura, kupljen u nemačkoj) nasp
 14. Ifi napaja dac a aqvox služi da odvoji galvanski dac od računara, ujedno 5V koje idu kroz usb kabel zameni sa čistih i stabilnih 5V, kupio sam ga dok sam imao D10, gde je to još važnije jer svu struju dobija kroz usb, na njihovoj stranici su čak naveli spisak dac-ova gde ima uticaja a i one koji tih 5V ne koriste i gde nema nikakvog efekta. Istu stvar radi i sbooster.
×
×
 • Create New...