Jump to content


Miccko

Članovi
  • Posts

    79
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by Miccko

  1. https://www.audiophonics.fr/en/jack-35mm/jack-35mm-plug-male-stereo-3-poles-gold-plated-o5mm-unit-p-10374.html Sada vidim, ne nađem sem ovoga više nigde, na ebay ima ali samo na kablu, ne znam koji priključak koristiš, mislim ako koristiš ovo sa adapterom na 6,3 zašto ne staviš TRS 6,3 , jeste da nije original ali toga bar ima. Ovde bi više izašla poštarina nego sam priključak.
  2. http://kanibal.co.rs/products.php?sgr=12208000&pid=12208039
  3. Miccko

    FTA Callisto

    Kabel prodat, može ključ.
  4. Miccko

    FTA Callisto

    S obzirom da sam u međuvremenu saznao da ovo nije finalna verzija u pitanju, spuštam cenu na 150€.
  5. Prodajem USB kabel FTA Callisto, 1m, cena 200€, eventualno zamena za iFi Power Elite 5V uz dogovor.
  6. E50 po meni nije toliko zahtevan po pitanju napajanja za razliku od E30, koji sa napajanjem iz računara, laptopa, punjača mobilnog baš radi loše i na granici je slušljivog. Od napajanja sam probao S Booster, Aqvox, Xiaomi power bank i iFi power. Prva dva su linearna i za moje uši zvuče odlično ali kao da bas malo kasni i to mi na duže smeta. Aqvox je sa E30 zvučno bio par i prodao sam ih zajedno, iFi je trenutno par sa E50 , dobar su tandem, verovatno da se može iscediti još nešto više ali me trenutno ništa ne vuče dalje. Pre par meseci sam u gostima imao Chord Qutest (na tri nedelje) i kod mene u sistemu je bio neverovatno loš sa originalnim napajanjem, bez basa, tanki srednji, visoki oštri, bez mikro i makro dinamike, ravan i dosadan zvuk. Do kraja gostovanja je slušan sa iFi power-om i to je već bila druga priča, jedan vrlo ozbiljan zvuk, mogu samo da pretpostavim koje su stvarne mogućnosti Qutest-a uz neko adekvatno napajanje. Ni sa ove vremenske distance ne shvatam da jedna High End firma, kao što je Chord dozvoli sebi da uz odličan DAC isporučuje napajanje na nivou punjača za mobilne telefone. Da imam Qutest verovatno bi probao iFi Elite, za E50 nisam siguran da bi eventualni dobitak opravdao razliku u ceni.
  7. Nemam Qobuz, internet pretraga kaže da oba albuma postoje kod njih u navedenoj rezoluciji. Drugar je preko nekoliko godina ali ga mrzi da se cima pa je kod mene u familiji na Tidalu, tako da će Qobuz da pričeka, odgovor kako zvuče na Qobuz-u može da da neko drugi. Soulville postoji i kao SACD, priča o formatima ima smisla ako uređaji mogu da pokažu razliku, imao sam pre E30 i E50 je bez dileme bolji, podržava i MQA, kome je bitno ali iskreno teško bi na slepo pogodio format albuma na njemu, ne znam koliko je Node 2i od kolege dobar u tom smislu.
  8. Nije problem, razumeli smo se. Kako spominješ MQA mogu da kažem da Topping E50 može da raspakuje svaki na puni format, na Tidalu do 24-352 ali mališa nije u stanju da pokaže neku veću razliku, osim natpisa na ekranu, teško da bi na slepo pogodio. Za razliku od njega Gustard X26 Pro bez problema prikazuje razlike, navešću dva primera: Ben Webster - Soulville, E50 i običan FLAC 16-44 i pun MQA 24-192 zvuče odlično ali bez neke razlike u korist MQA, na Gustardu X26 Pro 16-44 je odličan ali je MQA 24-192 bez nekog napora uočljivo bolji, zvuk je spektakularan. Chuck Mangione - Children of Sanchez na E50 zvuči tanko bez obzira na verziju a na X26 Pro je MQA 24-96 brutalan , tako da ako preferiraš MQA E50 nije rešenje i mora nešto bolje. Da ne bude zabune, E50 je odličan za traženi novac, zadovoljan sam i za sada nemam nameru da ga menjam ali treba biti realan Gustard X26 Pro briše patos sa njim (i ne samo sa njim) i opravdava zašto je 5 x skuplji.
  9. Ne znam da li si rešio ovo pitanje, imam E50 u paru sa iFi power , mogu da ga donesem da čuješ kako radi kod tebe i vidiš ima li napretka ili nema.
  10. Imam iFi power, prve generacije i sa E50 spojen direktno, nema potrebe za adapterom. Do sada sam samo jednom koristio adapter iz priloženog seta ali za Qutest.
  11. Na Toppingu E30 sam isprobao sve tri varijante, iPower od iFi-ja, Xiaomi powerbank i od nedavno Aqvox, koji je kupljen za drugu namenu ali uz pomoć adaptera radi kao linearno napajanje. Razliku u zvuku između sviča i powerbanka ne čujem, oba su daleko bolja opcija od punjača za telefon ili napajanja računara, kod mene powerbank izdrži oko 50 sati dok ne padne na jednu crtu. Nedavno sam kupio A - B ž-ž USB adapter i isprobao Aqvox, po meni ubedljivo najbolje rešenje do sada, iako iFi na merenjima daje bolje rezultate, zvuk je na strani Aqvox-a, bilo ga je na gebraucht-kaufen, za oko 70 eura, novih više nema.
  12. Miccko

    SET 6EM7

    Pojačalo premešteno sa MDF-a u demo, metalnu kutiju, iz praktičnih razloga lampe su unutar kućišta. Treba mu oko 60 minuta zagrevanja , za magiju oko 2.5-3h, slušam ga po desetak sati u kontinuitetu. Problem prave zvučnici, koji su iz veeeelikih horni premešteni u bas refleks i sada moram da ih peglam uz pomoć DSP-a.
  13. G5420 ima više nego dovoljno procesroske snage ako je samo puštanje muzike u pitanju, HQplayer ili album player pri reprodukciji DSD512 ne idu na više od 10% (i3 8100), pri konverziji npr PCM 16-44 u DSD512 opterećenje je 40-50%. Seasonic napajanje pozdravljam, možda neki hladnjak za procesor(5420 će ohladiti i fabrički ali bi bolji hladnjak pored manje T doneo i manje buke), nisam ljubitelj malih kućišta jer pored estetike donose samo ograničenja, ako baš želi da troši novce mogao bi uzme neku karticu tipa matrix, sotm, jcat i svakako OS , windows ili neka linux distribucija namenjena za ovu svrhu uključujući i playere, besplatne ili one koji se plaćaju. Posle svega navedenog kod mene je najveću promenu na bolje doneo USB kabel.
  14. Miccko

    SET 6EM7

    @DejanM i ovi izlazni trafoi imaju izvode za slušalice, lični ukus autora pojačala je da li će ga iskoristiti. Ja godinama pokušavam da koristim slušalice ali mi ne ide, ne uživam, dok jedan od mojih najboljih drugara i pored odličnog sistema možda i više sluša preko slušalica, koje su neki srednji kvalitet.
  15. Miccko

    SET 6EM7

    Mislim da pot nisam terao preko 1h, obično slušam na 10-11, 12 vrlo retko, tranzistorac iste snage uz AVC znam da okrenem na 4-5h, fostexi su deklarisani na 94dB a FT17H (98dB, povezan preko kondenzatora od 1μF) kao supervisokotonac drži impedansu da ne ide u visokim puno preko 8 oma. Slušao sam pojačalo i u većoj sobi sa osetljivijim zvučnicima ( ukupno četiri 15'') i radi bez problema, naravno da većinu uobičajenih ne bi moglo da potera ali za to nije ni namenjeno.
  16. Miccko

    SET 6EM7

    Od nedelje sam na go, samo se najavite.
  17. Miccko

    SET 6EM7

    Single end triode pojačalo, sa odvojenim napajanjem, dupla trioda ali asimetrična, jedna trioda se koristi za pretpojačanje a druga za izlaz, snaga 1,8 do 2W. Ispravljačica 6AX5, izlazni trafoi Tamura, izlazne lampe RCA. Pojačalo je prototip, koji je prošao sve faze testiranja i spremno za skutijavanje, autor dipl.ing Ferenc Lazar. Kod mene na testiranju nešto više od dve nedelje, što mislim da je dovoljno vremena. Poređeno je sa tranzistorskim pojačalom A klase od 2W, kome je pomagao AVC motan srebrnom lak žicom. Prva stvar koja se primeti u radu je neverovatna lakoća prezentacije muzičkog materijala, uprkos maloj snazi ja za sve vreme slušanja nisam došao u situaciju da snage nedostaje (zvučnici BLH sa Fostex Fe 166 i FT17H kao supervisokotonac), ovo pojačalo iznosi bez problema jednostavan materijal ali i kompleksni, slojevi su tačno prikazani i ne dolazi do zamućivanja ni u jednoj situaciji. Potrebno mu je oko 60min za zagrevanje i nakon toga počinje magija, ne bira žanrove i uz adekvatne zvučnike može da prenese osećaj prisutnosti izvođača u sobi. U poređenju sa tranzistorcem donosi više emocija, grandiozniju scenu, čini da zvučnici nestaju u prostoru i vrlo brzo uvlači u slušanje, koje sa ovim pojačalom teško da može da bude usputno. U ove dve nedelje sam imao nekoliko seansi od po desetak sati slušanja i uživao sam u slušanju, dosta poznatih stvari su prezentovane na jedan nov način da sam ponekad imao utisak kao da ih čujem prvi put. Najveća prednost ovih lampi je što nisu u fokusu pažnje i cena im je za današnje uslove izuzetno povoljna, a nevolja je što ovih 2W ili malo manje zahteva izuzetno osetljive zvučnike. Ovih dana dolazi na gostovanje od par nedelja i DAC Gustard A18 i sa nestrpljenjem čekam da ga uparim sa ovim malim, velikim pojačalom.
  18. Imamo dva slobodna mesta u Tidal porodici.
  19. Pre desetak godina sam na stranici https://www.highdeftapetransfers.com/pages/support našao preporuku za rezanje audio CDa i koristim godinama iste programe, za raspakivanje FLAC u WAV db Power Amp, za spuštanje na 16/44 r8brain i za rezanje Sony CD Architect 5.2(odličan a po RB standardu reže max 74 minuta, preporuka da koristiš najmanju moguću brzinu), jesu tri koraka i traje duže u odnosu na jedan program ali je i zvučno kvalitetnije u odnosu na Nero ili Ashampoo. Jedino ti preostaje da nađeš što kvalitetnije CD-R, ja sam nedavno kupio 10 i bukvalno ni jedan nije bio dobar.
  20. Aqvox sam platio 70 evrića, naručio sam ga za D10 a u međuvremenu prešao na E30. Pored njega sam probao i Sbooster, koji mi je drugar pozajmio, oba su dobra, naročito za dacove tipa D10 ili HRT HD, koji svu struju dobijaju preko 5V, deluje i kod E30 ali mu je najveći problem što FTA Calisto kod mene najbolje radi bez pomoći a taj isti Calisto pravi takvu razliku, da PC kao izvor bez njega mogu da zaboravim. Tvoj zaključak da je Aqvox višak je tačan i ići će u oglase. Možda ga pre toga uz adapter probam kao klasično napajanje.
  21. Imao sam te CMC i nisu ništa posebno, probao sam i Nakamichi, koje su zvučno po meni ista liga, trenutno koristim Wireworld Uni-term bananice, posrebrene i u mom sistemu ubedljivo najbolje. Kabel mi je Oehlbach LS 214, jedina zamerka je što imaju samo jedan šrafić za fiksiranje, dodatni plus pored zvuka je što se na telo po potrebi mogu staviti i viljuške.
  22. Imaš na forumskim oglasima Oppo Sonica DAC, koji je i DAC i strimer, po meni jedna ozbiljna sprava sa samo jednom manom, nije imao gapless, ne znam da li je to kasnije ispravljeno. Nisam ga čuo ali kada se pogledaju slike iznutrica i čitajući recenzije , nisam našao lošu, dosta je ispod tvog cenovnog limita, moj savet da ga poslušaš.
  23. Zoran je odgovorio na pitanje usb 5V, koliko je meni poznato većini dacova je potrebno tih 5V a manjem broju nije i onda se u usb kablu može otkačiti +, mislim da - mora da ostane. Ja sam na tom mestu probao dva linearna sbooster i aqvox, učinak u mom sistemu je sličan, mirnija zvučna slika, tamnija pozadina i manje digitalni zvuk. Zaključak važi za audioquest pearl, neotech bakarni, topingov usb ali kod mene ne i za FTA Calisto, koji bolje radi bez, drugar je u baš, baš boljem sistemu od mog došao do istog zaključka, dakle ništa bez slušanja. Ifi power (49 eura, kupljen u nemačkoj) naspram xiaomi power banka (4000 din u prodavnici računarske opreme), ja ne čujem neku razliku u mom sistemu, možda mala prednost ifija na extremima ali realno ne bi znao da prepoznam kada je koji uključen, xiaomi obezbeđuje 50-60 sati rada, kod mene je to 10-12 dana. Ifi dolazi sa desetak raznih adaptera, praktični su i jedan i drugi, pre nekog vremena je Notax okačio link sa testom linearnih napajanja i merenja su na strani ifija, po meni oba imaju dobar odnos cena - kvalitet. E30 nema u pakovanju napajanje već samo kabl, probao sam i da ga napajam sa računara ali ovaj dvojac daje znatno bolji zvuk, probao sam i 5-6 punjača za mobilne i svaki je uneo gomilu šuma i bruma i ubio zvuk. I
  24. Ifi napaja dac a aqvox služi da odvoji galvanski dac od računara, ujedno 5V koje idu kroz usb kabel zameni sa čistih i stabilnih 5V, kupio sam ga dok sam imao D10, gde je to još važnije jer svu struju dobija kroz usb, na njihovoj stranici su čak naveli spisak dac-ova gde ima uticaja a i one koji tih 5V ne koriste i gde nema nikakvog efekta. Istu stvar radi i sbooster.
×
×
  • Create New...