Jump to content


Troll

Novi članovi
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

453 profile views

Troll's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Collaborator
  • Week One Done
  • Dedicated
  • First Post

Recent Badges

  1. Ko je tebe uvredio i gde? Nije mi jasno. Nemam pojma ni ko si.
  2. Zašto se ti uvek nadješ prozvanim? Ne razumem. Ne vidim u čemu sam preterao, ja samo pišem onako kako jeste. Pogledaj malo svoje objave, kao i objave dotičnog kome priskačeš u pomoć. To je daleko od dobrog ukusa. Uzgred rečeno, iznosiš ovde gomilu gluposti, nemoj se makar blamirati toliko.
  3. Džamper služi da prespoji, a ne za izložbu. Ti nemaš pare ni za ovakav a nešto stalno tupiš. Niti imaš ideju o čemu pričaš.
  4. Šta god, nemaš pare za to.
  5. Najmerodavnije je da ti slikaš komad žice pod mikroskopom i da postaviš ovde, da ne bude posle nije to ta. A da, treba prvo da kupiš, to je problem...
  6. Pod metalurškim mikroskopom.
  7. Ko ne veruje, nek pogleda zicu pod mikroskopom, lepo se vidi struktura. Naravno da jeste monokristal.
  8. Druže, zbog čega se ljutiš, šta nije jasno ovde? Ne može galvanska reakcija tako lako da se desi, portrebni su određeni uslovi za takvu stvar, ko poznaje hemiju zna o čemu je ovde reč.
  9. Evo igrom slučaja poznajem čoveka (VBS) , nije to neki priučeni majstor koji nabada tamo nešto, poznaje materiju odlično, sve što je napravio naprosto razbija kako dobro radi, imam dosta njegovih proizvoda pa znam.
  10. Druže, potpuno sam siguran da proizvođaču ne trebaju saveti ovakve vrste. Sad ispada da svi ostali bolje znaju od proizvodjača kako bi to trebalo da se uradi.
  11. E svašta da čujem, bruniranje je upravo zaštita od toga.U postupke zaštite od korozije spadaju fosfatiranje, bruniranje i elektrolitičke metode (galvanizacija niklom, kromom, kadmijem, cinkom), uronjavanjem (npr. u talinu cinka) i drugo.
  12. Čelični vijak brunirani, kako god, sve jedno, ne može korodirati.
  13. Nema potrebe izolovati bakar od nerđajućeg čelika, neće se dogoditi nikakva korozija.
  14. Kako nema veze? Objasni. Šta po tebi onda jeste Hi-End ako ovome nije mesto tu ?
×
×
  • Create New...