Jump to content


TurboMaximus

Članovi
 • Posts

  2,804
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by TurboMaximus

 1. Ima rezona. Ok, to je negde gde sam i sam nabo, što je ok.
 2. NET kaže da se greje. Nisam imao priliku da pipam drugi primerak, ali konkretnih komentara ima. Videću s majstorom. To, međutim, ne menja tekuće stanje. Npr: https://forum.audiogon.com/discussions/does-the-nad-326-bee-integrated-amp-run-hot
 3. Ja ću ozbiljno. 2008-09. godište, nisam siguran. Zvuk mu je primetno pao. U doslovnim rekonstrukcijama okruženja daje izmenjen, neprivlačan i nekonzistentan zvuk. Drugo, novije pojačalo se ponaša normalno. NAD se veoma greje, leti peče, što ne prija kondenzatorima. No, ako imate drugačiji predlog za mogući uzrok, nemam ništa protiv da budem obavešten.
 4. Može li neko, odoka, da proceni ukupnu cenu potrebnih kondenzatora - dva velika + pedesetak malih. SAMWHA ili nešto ekvivalentno. Ima na linku krupna slika, bez čitljivih vrednosti, ali iskusnom verovatno dovoljna. Ovde ima iskusnih. https://www.crutchfield.com/S-lWwX8oA16WP/p_745C326BEE/NAD-C-326BEE.html?archived=#&gid=1&pid=3 Da li zameniti samo elektrolite, ima tamo i drugih?
 5. Zahvaljujem svima, sad imam od čega da krenem. Od nedelje se vidim s čovekom pa se možda vratim na dodatne konsultacije.
 6. Znam, a NAD se žestoko greje. Mislio sam na nekad. Ako ne bude bolji nego sad, radiće macola. Problem je samo u toliko što sam načuo da neke marke nisu idealne za audio, a osetljiv sam.
 7. Ne mogu da pratim tehnikalije (mogu da zapamtim). Dinari nisu problem, ali ne bih da se upecam u detaljisanje, jer znam čemu vodi. Zato bih da ugradim materijal odgovarajućeg kvaliteta i nadam se da neće biti gore nego u originalu.
 8. Radila bi osoba koja poseduje profi opremu. Ok, a da li neke baš treba zaobići?
 9. Da li merenje može pouzdano da identifikuje problematičan kondenzator?
 10. Jedna opcija su ta dva. Druga opcija je svih pedesetak. NAD mi je zbog mogućnosti nezavisnog korišćenja pretpojačala i pojačala veoma koristan i zvučno zadovoljava pa ne bih samo da zbrljam.
 11. Razmišljam da par umornih, jeftinih uređaja dam na orošavanje. Zamenio bih kondenzatore za neke ranga onoga što je već unutra. Šta se u toj kategoriji preporučuje, a i bitnije, šta ne? Dobro je i ako ne mora da putuje iz Kine. Jedan od uređaja je NAD326BEE pa ako ima konkretnih iskustava, još bolje. Međutim, pitanje je opštije.
 12. Izgleda da još nije svima jasno da su stalci audio komponenta.
 13. Dugo nekorišćene sprave su između ostalog i neusvirane. To znači da treba prilično dugo da rade da bi bio siguran u njihov mogući zvuk, što može ozbiljno da se razlikuje od tekućeg.
 14. Dobro me podseti, i polica. Htedoh reći da je lako razočarati se.
 15. Kompjuter/USB/FIIO K5 Pro/STRAIGHTWIRE/ONKYO A-9010/TRANSPARENT/TRIANGLE BOREA BR03. Bez detaljisanja i poređenja, iz ugla apsolutnog rangiranja, ne vidim čime bi nehajendera trebalo da razočara. Dovoljno muzikalan i fino izbalansiran uređaj koji kvalitetno iznosi sve elemente reprodukcije. Naravno, naučili smo, nadam se, da kvaliket zvuka ne zavisi samo od uređaja.
 16. Prvo se ponudi kvalitet, a onda može po publici. A autotribjut nastupi, zaista ne razumem koga to više zanima.
 17. Realnost je ono čega drugi čin traje već deset godina, a zabranjeno je na forumu. Festival je tonuo i sad diše na surlcu. Novi Sad nije imao stabilnu kritičnu masu da se odupre institucionalnom armiranju primitivizmom. Ono što pokriva i pauzu između činova - lopovi, trajno su i opšte dobro. Publike apsolutno ima, ali organizacija je u rukama podanika i žurkaroša, a džez izgleda izmiče podaničkom i žurkaroškom poimanju muzike.
×
×
 • Create New...