Jump to content


Dominator

Članovi
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

2,295 profile views

Dominator's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala ljudi na dobronamernim savetima, tako ću i da uradim! Pozdrav
  2. Treba da ozvučim dve odvojene prostorije (znači ista oprema x 2, jedna je 70m2, druga 100m2) u kojoj će se ljudima držati predavanja, dakle prenosiće se isključivo glas. Mikrofon najobičniji sa kablom, da ne bi komplikovali i dodavali još jedan uređaj (prijemnik za bubicu ili bežični mikrofon), bitno je da bude all-in-one, da može da prenosi glas i ponekada da reprodukuje zvuk sa računara, što jednostavnije za upotrebu i što izdržljivije. Budžet nije ograničen.
  3. Hvala na odgovoru, ovo što si predložio mi deluje super, jedini problem koji vidim je (što sam zaboravio da napomenem u prvom postu) povezivanje sa zvučnicima, pošto je planirano da se koriste pasivni zvučnici (stajaće na sredini prostorije, na plafonu i prenosiće u većini slučajeva samo glas sa mikrofona, nema nikakve muzike), pa bi zato trebalo neko pojačalo koje će da 'gura' zvučnike. Ovaj interfejs je namenjen, koliko sam video u upustvu za aktivne (powered) zvučnike?
  4. Da li postoji nešto ovako? Ideja je da se pojačalo poveže na računar i na mikrofon, kako bi sa računara moglo da se reprodukuje što je potrebno a istovremeno da se može koristiti i mikrofon? Bitno je da bude samo jedan uređaj, odnosno da sve navedeno bude integrisano u njemu.
  5. Hteo bih da osvežim, tj. dovedem u red ove stare zvučnike, da ih ofarbam u crno. Izgleda da su u originalu bili beli a preko toga farbani crvenom pa srebrnom bojom. Mreža je problematična iz razloga što se farba razlivala i popunila rupe. Ono što mi svakako preostaje kao opcija je klasična šmirgla pa farbanje auto lakom. Ali pre toga sam hteo da pitam na forumu, možda je neko već radio nešto slično pa ima neki koristan savet, šta bi bilo najbolje koristiti - grublju i finiju šmirglu, da li nastavak za bušilicu / brusilicu ili nešto treće..
  6. A kakva je situacija u slučaju Topping D50S vs Modi 3?
  7. Evo da javim da sam na kraju uzeo šest komada Bose 102 (100V) zvučnika i neko pojačalo sa 5 kanala koje je bilo na oglasima. Mislim da su ovi Bose 102 zvučnici sasvim OK. Žao mi je što na kraju nisam uspeo da sklopim sistem sa Canton Plus XL zvučnicima jer ih nije bilo dovoljno u prodaji. Kupio sam jedan par da istestiram kod sebe kući i stavio neko pojačalce na njih, i to gruva sa nekih 30% snage toliko da ne da ispunjava 40 m2 moje dnevne sobe nego se čuje na drugom kraju kuće... tako da bi tih nekoliko komada, siguran sam, više nego dovoljno ispunilo prostor u lokalu bez ikakvih problema, jedino bi bilo pitanje oko adekvatnog / adekvatnih pojačala .. No, da se vratim u realnost i da pitam da li bi, u ovoj kombinaciji koju sam naveo, imalo smisla stavljati DAC (Topping D30) na računar sa kojeg će se puštati muzika?
  8. Koji DAC uzeti sada, u cenovnom rangu do 300 - 350 € ? Trenutno posedujem Topping P50 Linear Power Supply (preporuka za kombinaciju sa D50 i D50s), a čekam već dva meseca da stigne Topping PA3 pojačalo (na carini nešto drndaju pa nikako da stigne). Poručio sam pre dve nedelje preko AliExpress-a Topping D50S međutim zbog korona virusa su odavno obustavili isporuke, pa ne želim da čekam više i upravo sam ga cancel-ovao. Sve ovo sam planirao da slušam na Canton Plus XL. Nikada nijednu od ovih stvari koje sam pazario nisam imao prilike da čujem do sada (a neću imati još dok ne stigne sve), tek sam na početku ove priče sa DAC uređajima i HiFi uopšte, ali sam sve kupovao na osnovu informacija sa ovog foruma (tu je i narandžasti kabal spreman kao zapeta puška )
  9. Jesam, kod nas, za 230€ pojačalo i napajanje sam kupio preko AliExpress-a i čekam da stigne..
  10. Zahvaljujem se na preporukama, odlučio sam se za Canton Plus S, Topping D50 sam već kupio tako da je to gotovo, ali Bože moj, prvi DAC u životu pa će biti vremena za kupovinu drugih
  11. Može li neka preporuka za manje pasivne zvučne kutije (na poslu, pa treba što manje prostora da mi zauzmu na stolu, nešto tipa Audioengine A2+ ili Bose AM3), za kombinaciju sa: Topping D50 (DAC) Topping PA3 (amplifier) Topping P50 (linear power supply) Od muzike će se slušati pretežno Jazz.
  12. Svaka čast kako si prepoznao Hvala na odgovoru! Nisam bio siguran koji je sistem u pitanju jer mi se učinilo da imaju pet (ili čak šest) satelita, ali sam se možda i zabrojao.. Misliš da dva Acoustimass 3 ne bi mogla da popune 140 m2? To bi bilo namenjeno samo za pozadinsku muziku, bez ikakve namere da se pušta neka glasna muzika ili da se organizuju neke žurke i slično.. U svakom slučaju, ako bih se odlučio za Bose uzimao bih Acoustimass 5. Stvarno mi se svidelo kako zvuče, ali nije da mora Bose pošto-poto, da li misliš da bi 5-6 komada Canton Plus XL + 1-2 subwoofera (ili nekih drugih) bolje završilo posao? Videh da Canton Plus XL dosta hvale.. PA pojačalo - P.Audio pojačalo?
×
×
  • Create New...