Jump to content

Iznogud

Članovi
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

About Iznogud

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Koliko vidim taj Soni moze da radi samo na 8 oma, a Ei Nis su zvučnici od 4 oma. Zato se Soni greje(preopterećen je). Mada i za Denon piše da radi od 6 do 16 oma pa ne znam koliko je pametno da i na njega povezuješ Ei Nis. Poveži te Brendle zvučnike na Soni i vidi kako se ponaša. Ne bi trebalo da se toliko greje sa njima zato što je njihova impedansa 8 oma.
 2. Hvala na savetima. Odradiću i to samo što mi je sad primarna stvar čišćenje ploča i podešavanje ručice gramofona pošto se konstanto čuje pucketanje. Razmišljam da zamenim i iglu jer mi se čini da je ova odradila svoje(nije u ravni sa glavom gramofona već je malo iskrivljena ka sredini gramofona )
 3. Moram da priznam da ideja za konektor nije bila moja već sam na internetu našao ovo rešenje pa ga samo iskopirao
 4. Ukoliko još nekome bude bilo potrebo,prečnik konektora za uzemljenje je 3.3mm. Uz malo šmirglanja sam ga napravio od bakarnog provodnika prečnika 3.5mm
 5. Kablovi napravljeni Prezadovoljan sam kako su ispali, zujanja više nema. U odnosu na stare kablove nebo i zemlja.
 6. Znam,znam. WD40 sam naprskao samo na osovinu da bih lakše skinuo disk. Otvorio sam gramofon i razmisljam da rasklopim ceo mehanizam, da ga lepo očistim i ponovo sklopim. Mislim da je ova mast koja se sad nalazi na mehanizmu odradila svoje, čak mislim da još više usporava mehanizam(kao staro ulje u motoru automobila). Sad pokušavam da nadjem servisno uputstvo da ne bih nešto skršio i onda ode mast u propast.
 7. Hvala svima na pomoći. Verovatno ću imati još pitanja kad otvorim gramofon, ali o tom potom
 8. Videću da se odlučim za neki pa da poručim sutra
 9. Uspešno skinut disk uz jos jedan par ruku
 10. Vidim da ste raspoloženi za pomoć pa nastavljam sa pitanjima Danas sam hteo da otvorim gramofon i da ga očistim ali nisam uspeo da skinem disk. Gledao sam neke klipove na internetu gde uspevaju da skinu disk uz pomoc šrafcigera ili sa čekićem ali mi je to malo rizično. Naprskao sam WD-40 na osovinu pa ću pokušati sutra da ga skinem. Da li postoji neka caka kod skidanja diska? E da! Kad pokušam da ga skinem disk se podigne nekih 3-4mm ali sa njim krene i osovina(kao da se podigne i motor)
 11. To će verovatno biti poslednja opcija ukoliko ne pronadjem odgovarajući konektor
 12. Verujem da je dobar, ali za početak bih uzeo nešto jeftinije. Kad bih kabal pravio sa ovim konektorima skuplje bi me izašao kabal od samog gramofona(3000 dinara).
 13. Probao sam. Zujanje se znatno smanjilo. Problem je što i dalje ne znam koji je ovo konektor za uzemljenje. Probao sam bananicu da ubacim, ali otvor je uži.
 14. Razumeo sve. Samo ako moze jos savet za izbor RCA konektora koji ima da se uzme ovde kod nas(da ne bih cekao dugo dostavu).
 15. Hvala na brzom odgovoru, probaću da spojim. Imam samo jos par pitanja Koji je ovo konkretno konektor za uzemljenje na gramofonu? Na pojačalu je šraf tako da to nije problem. Pokušao bih sam da napravim interkonekt kabl pošto kući imam sličan alarmni kabal kao onaj narandzasti koji se ovde spominjao samo ne znam kako bih spojio RCA konektore i da li bi neku žicu mogao da iskoristim za uzemljenje.Ovo je slika to kabla 1-4 izolovane žice 2-nekakav plastični plašt 3-neizolovana licnasta žica 4-plašt od žice
×
×
 • Create New...