Iznogud

Novi članovi
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About Iznogud

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Pročitao sam ovaj tekst http://www.nnacoustics.com/pdf/manual_sr.pdf i sad me zanima najbolje mesto za postavljanje zvučnika u mojoj sobi.Inače ima JBL TLX510 zvučnike (bass reflex otvor je pozadi) Ovo su dimenzije 92 širina vrata, a 172 širina prozora
 2. Koliko treba da bude dugačak kabl? Znači ne može koaksijalni, koji imam izvučen do krova preko kog se pre gledala televizija? I sta treba da radim sa uzemljenjem radija? Da ga povežem sa uzemljenjem utičnice?
 3. Inače pitam ovo zato što kad sam prvi put uključio radio, bez antene, uspeo sam da uhvatim neku radio stanicu u Zagrebu i signal je bio dobar. Posle sam povezao antenu tako što sam ubacio samo središnji kabl u radio. I tada sam uspeo da uhvatim samo par rumunskih, jednu rusku i jednu italijansku stanicu, a ove radio stanice iz Zagreba nije bilo. Uz to svaka od ovih stanica je imala dosta smetnji. Pa mi je malo čudno kako sam bez antene uspeo da uhvatim stanicu koja se okej čula, a sa antenom ne mogu. Pa ako može neki savet da li je to do radija, antene ili nečeg trećeg?
 4. Može li neko da mi objasni kako se povezuje ovaj radio? Zanima me da li nešto treba da se radi sa plaštom antenskog kabla pošto ovaj stari priključak ima samo jedan ulaz, a odmah do njega je uzemljenje,koje takođe ne znam gde da povežem?
 5. Šta mislite o Cambridge Audio DacMagic 100, s obzirom na to da košta isto kao i Topping D30?
 6. Što se sistema tiče: Pojačalo- Eagle A7600 Zvučnici- JBL TLX 510 Budžet mi je oko 200€, 250€ maksimalno.
 7. Ukoliko sam dobro shvatio,poželjno bi bilo da tražim DAC koji se ne napaja preko USB-a jer ga u tom slučaju opet napaja napajanje računara. I jos me samo zanima da li se kvari zvucna slika ukoliko se signal iz računara dovodi kablom koji služi i za napajanje DAC-a(ako se ne varam, to bi bio slučaj sa gore navedenim iFi Nano iOne ako bih signal slao preko USB-a)?
 8. Pozdrav ljudi! Kao izvor za slusanje muzike koristim računar sa integrisanom zvučnom. Čitao sam po raznim forumima da sa eksternom zvučnom kartom zvuk postaje mnogo bolji. E sad mene zanima par stvari. 1.Koja je razlika između DAC-a i eksterne zvučne karte (pošto koliko znam zvučna takođe pretvara digitalni u analogni signal)? 2.Da li zvučne karte koje idu direktno na matičnu ploču(PCI Express slot) daju lošije rezultate, od eksternih zvučnih, zato jer kupe razne šumove iz računara? 3.Ukoliko kupim DAC ili eksternu zvučnu, kako da je povežem sa računarom ako nemam na matičnoj optički izlaz? Pretpostavljam da je onda jedina opcija preko 3.5mm izlaza na računaru, ali ne vidim onda poentu u kupovini DAC ukoliko ću da ga povežem za integrisanom zvučnom tj. da li ovo ima smisla?
 9. Probao sam tako da ga povezem ali pojacalo u subwooferu ne pojacava signal vec do drajvera ide signal iste jacine kao i iz racunara.Pretpostavljam da to ima neke veze sa ova 4 signala koja mozda trebaju pojacalu subwoofera da bi radilo,ali ja ne znam koji su to signali
 10. Preko oglasa sam pre par dana kupio Samsung subwoofer.Taj subwoofer je deo kucnog bioskopa(Samsung HT-P1200).Ima integrisano pojacalo koje ima mogucnost povezivanja jos 5 satelita.Subwoofer je potpuno ispravan,ali ne znam kako da ga povezem za racunarom.Jedini ulaz koji poseduje je 13-pinski konektor.Problem je u tome sto se signal na subwoofer dovodi preko plejera(koji na sebi ima 13-pinski konekotr takodje) koji ide uz taj kucni bioskop,ali ja ne posedujem taj plejer.E sad zanima me da li postoji neka mogucnost povezivanja subwoofera i racunara bez tog plejera?Ovo je šema tog konektora