Jump to content


Iznogud

Članovi
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Iznogud's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

  1. Ja se dvoumim između Hisense 55E7KQ i TCL 55C735. Da li neko može da me posavetuje koji tv je bolji izbor? Koristio bi se za gledanje filmova i igranje video igara. Ili možda postoji neka treća opcija
  2. Koliko vidim taj Soni moze da radi samo na 8 oma, a Ei Nis su zvučnici od 4 oma. Zato se Soni greje(preopterećen je). Mada i za Denon piše da radi od 6 do 16 oma pa ne znam koliko je pametno da i na njega povezuješ Ei Nis. Poveži te Brendle zvučnike na Soni i vidi kako se ponaša. Ne bi trebalo da se toliko greje sa njima zato što je njihova impedansa 8 oma.
  3. Hvala na savetima. Odradiću i to samo što mi je sad primarna stvar čišćenje ploča i podešavanje ručice gramofona pošto se konstanto čuje pucketanje. Razmišljam da zamenim i iglu jer mi se čini da je ova odradila svoje(nije u ravni sa glavom gramofona već je malo iskrivljena ka sredini gramofona )
  4. Moram da priznam da ideja za konektor nije bila moja već sam na internetu našao ovo rešenje pa ga samo iskopirao
  5. Ukoliko još nekome bude bilo potrebo,prečnik konektora za uzemljenje je 3.3mm. Uz malo šmirglanja sam ga napravio od bakarnog provodnika prečnika 3.5mm
  6. Kablovi napravljeni Prezadovoljan sam kako su ispali, zujanja više nema. U odnosu na stare kablove nebo i zemlja.
  7. Znam,znam. WD40 sam naprskao samo na osovinu da bih lakše skinuo disk. Otvorio sam gramofon i razmisljam da rasklopim ceo mehanizam, da ga lepo očistim i ponovo sklopim. Mislim da je ova mast koja se sad nalazi na mehanizmu odradila svoje, čak mislim da još više usporava mehanizam(kao staro ulje u motoru automobila). Sad pokušavam da nadjem servisno uputstvo da ne bih nešto skršio i onda ode mast u propast.
  8. Hvala svima na pomoći. Verovatno ću imati još pitanja kad otvorim gramofon, ali o tom potom
  9. Videću da se odlučim za neki pa da poručim sutra
  10. Uspešno skinut disk uz jos jedan par ruku
  11. Vidim da ste raspoloženi za pomoć pa nastavljam sa pitanjima Danas sam hteo da otvorim gramofon i da ga očistim ali nisam uspeo da skinem disk. Gledao sam neke klipove na internetu gde uspevaju da skinu disk uz pomoc šrafcigera ili sa čekićem ali mi je to malo rizično. Naprskao sam WD-40 na osovinu pa ću pokušati sutra da ga skinem. Da li postoji neka caka kod skidanja diska? E da! Kad pokušam da ga skinem disk se podigne nekih 3-4mm ali sa njim krene i osovina(kao da se podigne i motor)
  12. To će verovatno biti poslednja opcija ukoliko ne pronadjem odgovarajući konektor
  13. Verujem da je dobar, ali za početak bih uzeo nešto jeftinije. Kad bih kabal pravio sa ovim konektorima skuplje bi me izašao kabal od samog gramofona(3000 dinara).
  14. Probao sam. Zujanje se znatno smanjilo. Problem je što i dalje ne znam koji je ovo konektor za uzemljenje. Probao sam bananicu da ubacim, ali otvor je uži.
  15. Razumeo sve. Samo ako moze jos savet za izbor RCA konektora koji ima da se uzme ovde kod nas(da ne bih cekao dugo dostavu).
×
×
  • Create New...