Jump to content


Green

Članovi
 • Posts

  387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

About Green

 • Birthday 11/26/1967

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

5,896 profile views

Green's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Dedicated
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Oehlbach XXL100 rca kablovi terminisani Neutrik konektorima.Dužina 77cm Cena: 200 eur Oehlbach XXL100 xlr kabel terminisani Neutrik konektorima.Dužina 140cm Cena: 300 eur Proba u vašem sistemu.
 2. Acrolink 7N-S1000mkIII speaker cable 2x2,2m Odlični bakarni kablovi za zvučnike terminisani bananicama na oba kraja.Prvi vlasnik. Specifikacije u prilogu. Moguća proba u vašem sistemu. Cable OD : 7.7 × 19mm Conductor : This stress-free 7N Cu DUCC 0.26fi × 37 × 2 ( red, black ) Insulator : Polyolefin resin Polymer Damping material conductivity ( Place a non-magnetic wave absorption center yarn ) × 2 Sheath : Polyolefin resin Polymer Shield : Copper tape Conductor resistance : 7.5mΩ / m Capacitance : 11pF / m Cena: 260 eur
 3. Nakon što ih je kupio Harman Roon je konačno počeo da prihvata višegodišnje sugestije korisnika pa je odnedavno dostupna i opcija "folder browsing" . Nedostatak ove opcije bila je jedna od najvećih zamerki korisnika . https://blog.roonlabs.com/folder-browsing/ Još da reše i "krštenu" integraciju Radio Paradise-a .Čak i besplatni LMS ima ovo "svetlosnu godinu" bolje rešeno od Roon-a.
 4. Podloške prodate. Spike-ovi + zv.kabel = 4.300 din
 5. Prodato.Možete "zaključati" oglas.
 6. Imaš Hegel H80(sa integrisanim dac-om) na KP za 850eur. Možda možeš da dogovoriš probu u svom sistemu.
 7. Još jedan @impulsov uradak : DAC AD1865 NOS R2R , "Impuls edition" . Dva coax.ulaza ,rca i bnc, preklopnik za izbor ulaza. Odličan mali dac.Zaboravite na razne ifi-je , Toping-e , smsl-ove , Wiim-ove i ostale jeftine kineske dac-ove.Ovaj "malac" ih sve šalje u penziju. @impuls je i na ovoj pločici primenuo neku svoju "čaroliju" , a zatim ga povezao sa ostalim komponentama i skutijao. Pregršt dobrog zvuka za skromne pare. Moguć dogovor oko probe u vašem sistemu. Cena : 200eur Zamene me ne zanimaju.
 8. Acoustic Invader dac , prve generacije (2018.) . Prvi vlasnik . Stanje estetski,tehnički i funkcionalno - besprekorno. Burr Browm PCM 1794 , 192kHz/24bit Bio oglašen ovde u oglasima 2019./2020. Prodavao se u izvornom stanju ali sam ipak rešio da ga zadržim i prihvatim Impulsov(@impuls) predlog da ga dodatno unapredimo i poboljšamo ionako "fabrički" već vrlo visok kvalitet zvuka. O kvalitetu Impulsovih radova ne bih ovde trošio reči.Ko je imao priliku da vidi , a pogotovo čuje uređaje koje je izrađivao ili na kojima je vršio intervencije i unapređenja, zna o čemu se radi.Iako nije više aktivan na forumu , ja mu se i ovom prilikom još jednom iskreno zahvaljujem. Osnova ovog upgrade je bila zamena izlaznih kondenzatora. U dac-u su bili Clarity cap kondezatori 1608D (esa6uf8H250Vdc) ,a zamenjeni su ruskim poliesterima (skinuta metalna obloga) , bypass-ovani teflonom i silver mica-ma.Po nekima ova kombinacija radi bolje od čuvenih (i skupih)Miflex-a .Bilo je tu još nekih sitnica na uređaju koje su unapređene ali to već spada u "male tajne velikih majstora". Uglavnom , rezultat je bio izvanredan , a zvučna lestvica je podignuta na jedan značajno viši nivo.I sa starim kondenzatorima ovaj dac je izbacivao iz igre neka "velika imena" u direktnom poređenju , a novi kondezatori su ga svrstali u još višu ligu , naravno po zvuku , dok mu se po ceni , za te pare , niko ne može ni približiti. Odnosno, da bi ste ga "nadsvirali" trebalo bi da uložite poprilično više novca. Što i jeste najbolja osobina i filozofija Acoustic Invadera kao brand-a , i njegovog vlasnika Gorana Vidića (@gidjga) - da za svoj uloženi novac dobijate zaista mnogo,mnogo više , nego kada za te iste pare kupite istu vrstu uređaja ali nekih tzv."renomiranih marki". Zašto ga onda prodajem? Već duže vreme imam tri dac-a , s vremena na vreme ih rotiram u sistemu.Svaki mi je prirastao srcu na svoj način i rado bi ih zadržao sve ali uslovi "prosečnog audiofila u dnevnom boravku" mi trenutno predstavljaju problem . Da ne dužim , nije mi namera da vas ubeđujem da je ovo izvanredan uređaj po veoma povoljnoj ceni .Poslušajte ga u svom sistemu , uporedite sa onim što imate , pa odlučite. Otvoren za svaku vrstu dogovora. Ako ste izdržali dovde , cena je : 830eur , zamene me ne zanimaju. Fotografije je radio profesionalac i šare koje se vide na kutiji uređaja nisu nikakva oštećenja nego tekstura materijala.U visokoj rezoluciji i pod blicem izgleda tako .Uživo je to mnogo lepše i suptilnije.Prva fotka je sa starim kondovima.Ostale su sa novim.
 9. 1. Aluminijumske podloške sa keramičkim kuglicama 8 kom. x 800din/kom = 6.400din 2. Spike M10 L=75mm PrecisionGeek (Made in GB) 8 kom. x 350din/kom = 2.800din 3. Kablovi za zvučnike Canare 2S11F (Made in Japan) 2 x 2.2m 2.000din Podloške + Spike-ovi = 8.000 din Podloške + Spike-ovi + Kablovi = 9.800 din
 10. Oprostite mi na "pesničkoj slobodi" , ponelo me oduševljenje ogromnim napretkom koji donose Gaie. Ali da ne kvarimo Marjanu jednu od najboljih tema na forumu.Hvala vam na pažnji i razumevanju...i samo nek "žubori".
 11. "Potpisujem" gore navedeno.Od nedavno , i sam korisnik istih.Bilo u planu godinama ali tvoj post me konačno pokrenuo u konkrentnu akciju nabavke-s toga ti se ovim putem zahvaljujem. S obzirom da zvučnici bukvalno "plivaju" na Gaia-ma , poslužiću se malo nestandardnim rečnikom da opišem zvuk - fluidnost , bistrina , svežina ali i ritam ,razigranost i snaga planinskog potoka.Pa ko ima mašte - shvatiće. Preporuka za Gaie i od mene.
 12. Za ljubitelje Miflexa.Nisam računao ukupnu cenu kondenzatora ali i "na kilo" je "mlogo".
×
×
 • Create New...