Jump to content

Izrada prednje ploce uredjaja uz pomoc CNC masine

Sir_John

Recommended Posts

Posted

Znate li adresu/telefon ljudi koji pruzaju uslugu secenja i obrade prednjih ploca za uredjaje na CNC masinama.

To je ono kada doneses majstoru dizajn prednje ploce u corelu a kuci vratis gotov proizvod koji je lep do bola :listen

Takodje, video sam da neki graditelji za prednje ploce koriste klirit a ne metal, gde se to radi? Kod istih majstora predpostavljam ili mozda negde drugde?

Pozdrav!

Posted

klirit sam koristio skoro, pa ima neka iskustva.

Ovo gde sam ja radio, naplaćuju 50 din/minutu korišćenja maÅ¡ine. To ne znaÄi puno, ali evo reference:

brzina rezanja 4mm klirita je 70cm/min, a graviranje površine od oko 10x10cm je trajalo 6 minuta.

Pri graviranju laser se kreće kao glava ink-jet Å¡tampaÄa, tj nije bitno koliko je to Å¡to graviraÅ¡, već u koliki pravougaonik staje. PovrÅ¡ina koja je Å¡ira a manje visine se brže gravira nego ona koja je uska i visoka.

Moguće je napraviti više nivoa graviranja, ali ovde gde sam to radi operater baš i ne poznaje mašinu.

P.S. Pstoje posebni kliriti za graviranje kod kojih je boja izgraviranog dela drugaÄija od ostatka (crni klirit, crvena gravura i sl.)

ne znam cene, ja sam doneo svoj materijal.

Da predupredim pitanje mašina ne može/gazda neće da gravira metal.

Posted

Pravi majstor za klirit (ima i CNC laser za isti) je Zoran iz Batajnice. Topla preporuka sa moje strane. Ako nekom zapne neka mi se javi na PP za preporuku :listen

Telefoni majstora Zorana:

011/848-0621

064/129-32-65

Posted

A da probaš graviranje na crno eloksiranom aluminijumu? Kadmo tako pravi svoje prednje ploče: graviranje koje je pliće od mikrona, toliko da skine crni sloj, izgleda besprekorno a osim toga i pruža dodatno oklapanje kutije koje klirit ne nudi.

• 1 year later...
Posted

Da ozivim malo ovu temu :cheers

Zanima me da li znate gde bih mogao u BG-u da isecem prednju Al plocu i perforiram gornji i donji poklopac pojacala?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...