Jump to content

Recommended Posts

Posted

Tjuner je oduvek komponenta koja sa najviše eksploatiše u mom sistemu.
Imao sam svašta nešto pre njega i kad sam se našao u situaciji da sebi priuštim bolji uređaj izbor je pao na njega.
Presudio je izgled zbog retro Giro kontrola i HDAM modula na izlazu.
Po pitanju prijema nije neki šampion.
Živim u centru grada na drugom spratu i imam antenu sa vertikalnom polarizacijom domaćeg proizvođača Profant adams koja je montirana na prozoru.
U ovakvim uslovima imam prijem 17 radiostanica (narodnjaci su preskočeni :) )
Što se zvuka tiče tu HDAM daje jednu svoju zavodljivu notu.
Sa dobrim "materijalom" zvuči zaista odlično. To obično budu RB2/3, STB, 202.
Ima opciju za dve antene od kojih antena 2 ima opciju DX/Local.
Obzirom da nema remote senzor isti je izveden u DIY varijanti po šemi sa nekog hrvatskog foruma.

IMG_20180528_062026.jpg

Posted

Mislim da si postigao prilično, s obzirom da si na vrlo nezgodnoj lokaciji za radio prijem. Verujem da si probao i sa položenom antenom - jesi li dobio nešto? I kako si na kraju ubudžio IR modul? Tjuner je zapravo remote-ready ali nije imao modul ni daljinac?

Posted

Pa da, mislim da imam prijem svega što vredi da se čuje. :)

Imam u planu da položim antenu, kao i da je dodatnim "S" nosačem odaljim od zida ali nikako da nađem vreme za to.

Tjuner ima na zadnjoj strani ulaze i izlaze za sistemski remote control. Na ulaz sam doveo signal sa ove ploče. Ono što se ne vidi na slikama je napajanje i signalni kabl koji ide ka tjuneru.

Malo je razočaravajuće da njihov "top line" tjuner te generacije nema remote senzor!

Doduše, model za američko tržiše je imao. :)

Žrtvovali su jedno dugme ispod displeja.

Našao sam link za DIY daljinski:

http://ucdesignplay.blogspot.rs/2015/09/ir-remote-control-for-remoteless.html?m=1

Posted

Odličan tuner , inače ga i sam posedujem :thumbsup2 .Situacija sa daljincem  je mali  nedostatak obzirom na  njegovu cenu , ja nemam taj problem pošto imam Marantzovo pojačalo  .