Jump to content


24 bit 88.2 kHz


Aurelijano Buendija

Recommended Posts

NaÅ¡lo se neÅ¡to ovih flac studio mastera. Mogu da ih sluÅ¡am jedino sa PC-a. To (kao i ostali flac-ovi) zvuÄi dosta loÅ¡ije u odnosu na zvuk sa CD-a (gramofon da ni ne spominjem). PC naravno ima integrisanu zvuÄnu kartu. Meni služi za HD video sa stereo zvukom.

Dakle, treba mi neÅ¡to, Å¡to bi poboljÅ¡alo zvuk sa PC-a. To neÅ¡to je verovatno DAC (koji mora imati USB port poÅ¡to integrisana zvuÄna karta nema digitalni izlaz), ili možda neka zvuÄna karta (xonar...).

Å ta preporuÄujete?

Link to comment
Share on other sites

STX je na nivou DAC Magica npr. Da bi imao samo SPDIF out mozes kupiti i jeftinije Xonare i koristiti ih za to, mozes dati i 100e za usb>spdif adapter ako mislis da vredi. Ext DAC koji ima kvalitetniji usb ulaz poput 96/24 ili 192/24 mozes naci tek preko 1000e.

Link to comment
Share on other sites

Kao sto ti je vec receno, do 200e ti je najbolji izbor neka fina karta poput ASUS xonar STX, EMU 12121m, ESI JULI@ i jos po neka.

Te igracke od ProJect-a bolje zaboravi ako hoces osetan dobitak u zvuku :oops:

A ako hoces DAC koji ce da svira osetno bolje od pomenutih karti moraces da olaksas svoj novcanik za oko 800 i vise evra.

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Da malo pojasnim: navodno je USB port limitiran na 16 bit, 44,1 kHz - u tom sluÄaju mi USB DAC ne radi posao; treba mi joÅ¡ i neka zvuÄna karta sa digitalnim izlazom. Ukoliko je to taÄno, onda je pitanje da li mi neka bolja zvuÄna karta zavrÅ¡ava posao. Xonar koÅ¡ta do 200€, ali i ProJect DAC (onaj najbolji - ne sećam se oznake) koÅ¡ta isto toliko (ali nema USB port). Dakle, nije samo pitanje novca.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...