Jump to content


Ima li Tunera na Hi-Fi SHow-u ?


dr Pavlovic

Recommended Posts

Idem sutra (Subota) na Hi-Fi Show, pa, ako je neko bio danas, ili ide, nek napise ako ga ne mrzi, ima li Tunera ?

jurio sam nesto ovde preko oglasa, ali, preprodavci traze po 50-100 E, za tunere stare 15 godina .. ok, svestan sam da je to pre 15 godina bio odlican uredjaj, ali, ako mogu da dodam jos 30-40 E, onda cu pre kupiti nov uredjaj, nego neki 15 godina star.

thanks in adv.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam pre dve godine kupio tuner, polovan... Sony ST-S920QS 2000. godiste u besprekornom stanju. Platio sam ga 150 €, a cena novog je bila 255 €...

U zavisnosti sta trazis, mozes naci solidan polovan tuner ne mnogo star (neki Denon, Sony, Pioneer i sl.) za 70-80 €, ali ispod toga jedino nesto staro 15-20 god...

Link to comment
Share on other sites

Ja isto imama nameru da pazarim tjuner, ali ne polovan. U razmatranju su Yamaha TX-492 i Denon TU-1500. Yamaha je u 4Audio 175€, a mislio sam sutra na sajmu da vidim da li će Neofiton da pretstavi Denonov tjuner. Ja liÄno nisam ljubitelj Yamahe, ali po specifikaciji ispada da bi to trebalo da bude dobar tjuner za naÅ¡e uslove jer ima dobro razdvajanje signala koji su na bliskim frekfencijama. Nisam do sada za taj tjuner tražio testove po Internetu. Denon je verovatno skuplji, a svi testovi koje sam do sada Äitao ga viÅ¡e ili manje hvale. On takoÄ‘e ima dobro razdvajanje susednih stanica, Å¡to je Äini mi se veoma bitno u ovm naÅ¡em galimatijasu divljih (Äitaj divljaÄkih) emitera takozvanog radio programa. Å to se NAD tjunera tiÄe on je na papiru relativno slab, a sudeći po testovima NAD je, Å¡to se i dalo oÄekivati, naglasak stavio na kvalitet zvuka, a ne na kvalitet prijema. Njihov tjuner je kod 4Audia 190€. Imam utisak da je NAD napravio ovaj tjuner pre svega da bi upotpunio svoj proizvodni program i bio prisutan na tražiÅ¡tu, poÅ¡avÅ¡i od toga da "kod njih" postoje samo kvalitetni signali. Elem: radio, ne radio - svira ti radio!

Tjuneri su komponenta koja je gotovo svuda zapostavljena pa je teško, posebno kod nas, napraviti širi izbor.

Link to comment
Share on other sites

crnicrnja: ... ja u kolima imam tuner ... Pioneer 4700 ... ok... to zvuci ok, mislim na pesme sa radija ... i letos odem u Italiju .. .dok sam vozio po onim brdima (ulazio sam preko Austrije) ja se prebacio na CD .. i onda, kad sam vec preslusao 10-ak CD-ova , prebacim ja u neko doba na radio ... ijaooooo ... ljudi . .zvuk sa Radija je bio maltene kao zvuk sa CD-a ...

tako da .. nemam nameru da dajem velike pare za radio ovde, jer bolje cu tu muziku, koju pustaju nase radio stanice, onda da slusam preko kompjutera :listen

Link to comment
Share on other sites

Pa mene je Denon privukao pre svega zbog dobre separacije stanica, jer ovo kod nas je blagi užas, naroÄito kad si u prizemlju i jednostavno ne možeÅ¡ da podigneÅ¡ antenu. Mene samo Äudi kako Äak i država dozvoljava da potpuno divljaÄke stanice koje puÅ¡taju najgori mogući programa "pokrivaju" Radio Beograd 1 ili 2, i to na dobrom delu teritorije Beograda i Srbije.

Koliko ja znam postoji veći broj stanica koje NE emituju mp3 muziku. Npr. B92, STB, a među najkvalitetnije radio stanice koje ja hvatam spada Radio Licej. A neke stanice kombinuju mp3 i CD.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam u julu na ebay-u pazario onkyo T-4670 90-to god.

za 75€, u stereoplayu ocenjen kao absolute spicenklasse !

nov kostao 1000 DM, ima daljinski, ulazi za 2 FM antene,

zvuk ekstra, osetljivost extra, selektivnost takodje,

jedan od boljih dx tunera, 40 memorija , nazivi stanica...

I sada sam ubedjen da je bolje kupiti tako nesto 15 godina

staro, nego ovo novo koji mu nemogu ni prici.

http://www.fmtunerinfo.com/onkyo.html

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima!

Evo nov (nedavno se prijavio a citam duze vremena, odlicni ste) sam ovde pa bi postavio jedno pitanje.

Planiram da uzmem tuner ili reciver (ko u oglasu :cry: ) prvenstveno da bi mogao u garazi da slusam muziku. Znaci nista preterano po pitanju kvaliteta zvuka, ali bi trebao da ima dobar prijem. Nesto sto bi jako voleo je daljinac jer volim da menjam stanice trazeci nesto zanimljivo za slusanje. Pa eto da pitam znalce sta bi preporuzili.

Pozdrav :)

Link to comment
Share on other sites

Che: znam odlicno koji je to tuner .. evo, na oglasima, tip ga prodaje vec mesec dana .. ima i mladjeg brata, 4650 .. za ovaj ko tvoj trazi 100 E ..

Ali ima jos jedna stvar .. Onkyo je izbacio taj Tuner pre 15 godina. Zasto mislis da su ostali proizvodjaci sedeli skrstenih ruku, i nista nisu poboljsavali na svojim uredjajima ??? naprosto, nije logicno da na primer Denon, YAmaha, Pioneer, Marantz, 15 godina nista ne unapredjuju svoje proizvode.

A drugo, ne znam da li posle 15 godina, taj tvoj tuner ima istu osetljivost, kao i kada je bio nov ??

Link to comment
Share on other sites

@ Dr Pavlovic

Nemislim da su sedeli skrstenih ruku i da nisu nista radili, naprosto to je tržiÅ¡na ekonomija koja ih tera da svake godine izbacuju nove modele ako žele da opstanu na tržiÅ¡tu, ali mislim da u odnosu na ZLATNO doba Hi-Fi-ja (70-te i 80-te) danas imamo manje kvalitetne proizvode (potroÅ¡aÄka elektronika). Setite se uredjaja iz osamdesetih koliko su bili masivni, teÅ¡ki, kompaktni i kvalitetni u odnosu na danas. (technics, sony, maranz, onkyo, teac, pioneer, akai, sansui, yamaha, denon....)

Pogotovo mislim na Sansui tunere kada su 70-tih godina napravljeni REFERENTNI modeli koji ni dan danas nisu prevazidjeni !

Naprimer onkyo referentni digitalni tuneri s kraja 80-tih T-9090, T-9090II,

sa masom od 8 kg,nemogu da se porede sa današnjim modelima od 1 ili 2 kile. Uporedi samo specifikacije...

Setite se samo kako je Nakamichi propao jer mu se nije isplatilo da proizvodi KVALITET !

Veruj mi kada bi probao ovog onkyo-a uverio bi se da radi, zvuÄi i izgleda i dan danas kao kad je izaÅ¡ao iz prodavnice pre 15 godina. A za 100€ ili 75€ danas nemožeÅ¡ naći nov tuner a takvog kvaliteta ni blizu. Dali misliÅ¡ da vrhunski sansui tuner iz 70-tih danas loÅ¡e zvuÄi ili radi? Pre bih na svojoj polici imao takvog sansuia 30 godina starog nego ovu novu danaÅ¡nju plastiku.

Danas za 100-200€ možeÅ¡ naći (vrhunske,spizenklasse) polovne urÄ‘aje koji su kao novi koÅ¡tali od 1000 do 3000 DM , a to nisu bile deÄije igraÄke.

Link to comment
Share on other sites

o Sansui-u nemoj da mi pricas :cry: .. pogadjas me tacno u celo :) ..

to je moja omiljena firma, imao sam par njihovih tunera, pojacala iz serije x17 , i stvarno .. uhhhhh .. sad mi zao sto sam to prodao ..

OK, sad si me malo zaintirigirao, pa pricaj, kako si obavio kupovinu preko E-bay-a ? ... i iz koje zemlje si kupovao ?

Ja imam Visa karticu, znaci placanje prekol Neta nije problem, ali me zanima, kako ti je vlasnik poslao to iz inostranstva ? Jel si platio carinu, koliko dugo je putovalo ? . .itd. itd ...

pozdrav

Link to comment
Share on other sites

OK, sad si me malo zaintirigirao, pa pricaj, kako si obavio kupovinu preko E-bay-a ? ... i iz koje zemlje si kupovao ?

Ja imam Visa karticu, znaci placanje prekol Neta nije problem, ali me zanima, kako ti je vlasnik poslao to iz inostranstva ? Jel si platio carinu, koliko dugo je putovalo ? . .itd. itd ...

@ Dr Pavlovic

Eee vidiÅ¡ tu sam imao malo sreće jer imam brata od ujaka u nemaÄkoj koji se malo razume u raÄunare i internet i obavio je nekoliko kupovina na ebay-u za sebe pa sam ga zamolio za licitiranje za onkyo-a za mene.

Dao mi je svoj nalog preko koga sam 2 meseca na ebayu pažljivo birao i cenkao ovaj tuner, nekoliko puta sam bukvalno u zadnjim sekundama licitacije gubio tunere :cry: ali jednom sam ga ukaÄio za 75€ + mislim da je poÅ¡tarina u nemaÄkoj bila 7 ili 8 €. I normalno poÅ¡to svi gasterbajteri dolaze leti u jugu doneo mi je autom bez carine :).

E sad pošto imaš visa karticu nije problem otvoriti nalog na ebay-u i da licitiraš uređaje. Problem je dali se roba šalje kod nas i kako prolazi na carini a to stvarno neznam. Bilo bi dobro da imaš nekog napolju pa da izlicitirani uređaj adresiraš na njega pa kada dolaze u jugu da ti ga donesu. Mada mislim da mi ovde u srbiji svaka 3 kuća ima nekog napolju :)

P.S. Tako sam nabavio i Hitachi snagaÅ¡a i pretpojaÄalo HMA-8500MkII HCA-8500MkII za 200€ a novo 86-te je koÅ¡talo 2300DM ! U prilogu Å¡aljem slike

post-656-128510439135_thumb.jpg

post-656-128510439135_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Samo da dodam nesto u vezi tunera... Ovaj Sony ST-S920QS je odlican tuner. Odlican signal, odlicna separacija, dosta opcija, i sl...

Ali jos jedan tuner bih izdovio, a to je Marantz ST6000. On je slicne cene kao i Sony (oko 250 €), a nesto je kvalitetniji, po pitanju zvuka...

ps. Dobar ti ovaj Hitachi!

Link to comment
Share on other sites

Dobar ovaj Hitachi, nema sta ...

So, imam ja ljude napolje, a obzirom da imam EU papire, mogu i ja napolje da odem, samo mi se ne isplati za jedan tuner da idem :cry:

a da obavezujem nekoga za to, ipak, nemam rodbinu, samo prijatelje :))

A inace uzeo si ga jeftino, trenutno se prodaje jedan sivi na , ebay.de i to za 135 E, 9 dana pre isteka roka ...

tako da , za 75E, to je zaista dobra cena ..

Link to comment
Share on other sites

Uff taj mnogo traži, dakle to "sofort kaufen" znaÄi da nepostoji mogućnost licitacije gde se poÄinje od 1€, nego prodavac toliko traži pa ko voli nek izvoli, a vidiÅ¡ poÅ¡tarina je 8€.

Kada sam ja licitirao cena se kretala od 60 do max 90 eventualno 100€ za gotov kupljeni taj model T4670, sve zavisi dali se licitacija zavrÅ¡ava radnim danom ili vikendom, ujtro ili uveÄe....

Link to comment
Share on other sites

"Sofort kaufen" ili "Buy it now" je cena po kojoj bi prodavac prodao bez licitacije. Dakle, ako je licitacija u toku a vama odgovara prodavceva cena, mozete da preskocite licitaciju i odmah kupite. Istina, ima i aukcija na kojima se kupuje samo uz ovu opciju, bez licitiranja. Ali kada vidite "sofort kaufen" ne odustajte odmah vec proverite ima li licitacije.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...