Jump to content


Wireless USB


Arty

Recommended Posts

dakle, već neko vreme pokušavam da dobijem jednostavan odgovor, ali ne uspevam. gde god pitam sve je nešto tuc muc.

elem, imam potrebu da bežiÄno Å¡aljem fajlove izmedu dva raÄunara. praktiÄno samo to, internet na njima nije bitan.

moja ideja je bila da za te potrebe kupim samo dva usb wireless adaptera, jedan u jedan pc, drugi u drugi pc, i da tako rešim stvar. nešto tipa d-link dwl-g122 ili tako već nešto...na jednom je vista a na drugom xp.

pci wireless kartice me ne zanimaju :)

ali, onda neko kaže može, neko ne može, neko kaže ipak ti treba ruter, i ja se vrtim u krug bez jasnog odgovora :) daljina nije velika, neki tanak zid je izmedju, optiÄke vidljivosti nema, ali i to bih mogao da izvedem ako baÅ¡ mora. ajd zna li neko jel to izvodljivo na ovaj naÄin?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Ako nećeš koristiti internet, nije ti neophodan nikakav ruter za vezu između dva kompjutera. :wave2

Čak i ako ti treba internet, opet to možeš sa oba kompa da imaš bez rutera uz pomoć ICS-a (Internet connection sharing), koji je "ugrađen" u Windowse (ako koristiš Windows OS).

To je, doduÅ¡e, malo bezvezno reÅ¡enje i posle nekog vremena ti dosadi da mora jedan komp da ti bude ukljuÄen da bi iÅ¡ao na net sa drugog, i onda na kraju ipak kupiÅ¡ ruter.

Ruter je svakako mnogo elegantnije rešenje za sve. Imaš ih sad sa ugrađenim print serverima i svakojakim fenglodama ali ako ćeš samo da razmenjuješ fajlove na dve mašine, bolje tih stotinak evra (koliko košta kvalitetan ruter a ne TP Link i ostala s****) potroši na neki hi-fi upgrade. :listen

Barem bih ja tako uradio. :listen

:listen

Link to comment
Share on other sites

ggrrr, dok sam se ja informisao prodali se ovi d-link adapteri. ajd ako ih neko vidi negde nek mi dojavi. po sajtovima ih svi imaju, ali kad zoveÅ¡ nema nigde :listen trenutno sam naÅ¡ao neke msi, netgear i ovislink sliÄne cene, ali ne znam kakvi su?

Link to comment
Share on other sites

ajde ti lepo dodjesh kod mene u radnju i mi lepo u servisu PROBAMO na licu mesta dal mozhe.... da te niko ne aka u mozak (ovde mislim na prodavce... ne cenjene chlanove foruma) .... milim da bi adhok trebao da radi bez problema

adresu cjesh dobijesh na pp ako te ne mrzi da se samo zbog probe cimash do radnje...

Uzdravlje...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...