Jump to content


Freeman

Članovi
  • Posts

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Freeman

  1. Ja imam istu tu Yamahu i nekoliko puta sam radio update firmwarea. Neki update sam radio preko USB fleske, a neki put pustio da uredjaj sam skine sa interneta i nikad nisam imao problema. Doduse, nisam vidio nikakve razlike osim sto se svaki put smanjivala funkcionalnost uredjaja (u pocetku je internet radio bio besplatan). Ocekivao sam da ce novi firmware maci pauzu izmedju pjesama tamo gdje je nema (kada jedna pjesma pocne cim se prethodna zavrsi i nema pauze izmedju), ali se to nije desilo. U svako slucaju, ako sve radi kako treba ne diraj nista
  2. Namotaji su negdje u prekidu. Da li se može popraviti, a da karakteristike budu (barem priblilžno) iste kao novom?
  3. Vidio sam ovo, ali sa poštarinom dodje 140$, što je malo manje od cijene novog kompleta. A i nije mi došlo nekoliko stvari koje sam u zadnje vrijeme naručivao sa interneta, pa ne bih da rizikujem. Hvala u svakom slučaju.
  4. Dobro veče svima. Da li neko zna gdje se može naći visokotonac za KEF Q300? Mogu naručiti novi, ali dolazi u kompletu sa bas drajverom, a on mi nije potreban. Pozdrav i hvala
  5. Meni se isto dešavalo (doduše na drugom modelu) zbog toga što je oslabio elektrolitski kondenzator u naponskom dijelu.
  6. Pretpostavljam da su predvidjeli da se ova opcija koristi kod sistema "pametnih kuca". Kod istih se sva oprema (pa i audio) obicno smjesta u dislocirani rek ormar i ona treba da ima mogucnost da se udaljeno kontrolise (obicno preko tableta ili smart telefona). A i samo pojacalo ima nekako rekabilan izgled . Sa ove tacke gledista, ovu opciju ne bih nazvao gluposcu.
  7. Ako izuzmemo ruke, gorivo i potroseno vrijeme (ovo se valjda ne racuna, jer ipak je bilo zadovoljstvo), kostalo je blizu 400 eura. Uredjaje sam makao da bi doveo u red policu ispod televizora, a iskreno, dojadila mi je bila procedura koju sam morao da uradim svaki put kada bih htio da slusam muziku. Sada mi je sva muzika na eksternom disku i kada god imam malo vremena zavalim se u fotelju i uzmem daljinski u ruke. Nesto sam izgubio, ali sam dobio nesto drugo sto mi trenutno vise odgovara. Ako nekoga stvarno interesuje neka se javi na PM pa cemo se dogovoriti oko cijene (ponudu generalna_skupstina necu uzimati za ozbiljno ). Uz njega bi dao i predpojacalo Akai PS-200C.
  8. Ni najmanje. Zato sto sam tada imao media player kao izvor zvuka, CD player kao drugi izvor zvuka, DAT koji je bio u funkciji DAC-a, tjuner, predpojacalo i pojacalo snage. Sada se umjesto svega toga nalazi samo jedan uredjaj - Yamaha R-N500. Nije isti zvuk, ali je komfor koriscenja neuporediv.
  9. Hvala na ponudi, transformatori su kostali malo vise od toga. Prijatelj, s kojim sam sklapao pojacalo, mi je predlozio da ispod transformatora postavim bakarne ploce, kako bi se sprijecilo nastajanje vrtloznih struja u kucistu pojacala. Sto bi Lane rekao "...ne moze da skodi, a cim ne skodi to onda mora da koristi..."
  10. Vec neko vrijeme ne koristim pojacalo snage DGOC i htio bih da ga prodam, ali ne znam koliko vrijedi pa molim vas za pomoc. Izlazne module sam uzeo gotove i testirane od gosp. Borivoja Jagodica, ostalo sam sam radio. Kao sto znate, DOGC predstavlja modifikaciju Quad 405 poajčala (http://bas.elitesecurity.org/). Za svaki kanal ugradjen je po jedan torusni trafo od 200VA. U ispravljačkoj sekciji se nalazi 6 Kendeil kondenzatora od 4700µF (28200µF po kanalu). Ugradjen je soft-start za transformatore i zaštita za zvučnike (u slučaju da se pojavi jednosmjerna komponenta). Koliko moze da vrijedi sve ovo? Pozdrav
  11. Izvinjavam se sto off-ujem, ali imam pitanje u vezi Rocksmith-a. Da li je piratska verzija i ako jeste gdje se moze kupiti kabl? Odgovor moze i na PM.
  12. Evo ako smijem ja da dam neki komentar. Do prije mjesec dana se moj sistem sastojao od media-plejera (svu muziku sam prebacio u FLAC), DA konvertera, predpojacala, pojacala snage i tjunera. Od svih ovih uredjaja samo je media plejer imao daljinski, sto znaci da sam svaki cas morao da ustajem i cackam po sistemu. Tu je bila i "borba" sa djecom, da li ce se slusati muzika ili ce se gledati crtani/igrati igra na konzoli. Ako nisam bio siguran da cu biti slobodan barem sat-dva, nisam ni pustao muziku. Da dodam i cesto mijenjanje komponenti sistema, jer se kod novih "bolje cuju visoki" ili su "bolje definisani niski". Onda sam postao svjestan da se sve pretvorilo u ispitivanje uredjaja i da se ne sjecam kada sam zadnji put opusteno poslusao neku pjesmu. Da ne pominjem guzvu na polici ispod televizora i gomilu kablova. Onda sam odlucio da sve to promijenim. Jedno vrijeme sam trazio uredjaj koji ce zadovoljiti moje potrebe i zakljucio da je to ova Yamaha. Procitao sam nekoliko testova, na flesku snimio nekoliko dobro poznatih pjesama, otisao u prodavnicu, malo je poslusao i kupio. Sta reci o uredjaju? Ako mene pitate - sve najbolje! Stereo pojacalo, analoni tuner, internet radio, strimuje sa mreze, USB port (na koji sam zakacio eksterni disk) digitalni i analogni ulazi... Sve sto je potrebno u jednom uredjaju. E sad, da li Yamaha bolje zvuci od pojacala koji je zamijenila? Nisam siguran i, iskreno, ne interesuje me. Nisam ni htio da pravim uporedni test. Vazno je da mi Yamaha pruza sve sto mi treba, da mogu da pustim muziku i da u istoj uzivam. Kada finansije budu dozvoljavale kupice se nesto bolje/skuplje, ali sam siguran da ce ponovo biti neki all-in-one uredjaj. I djecu sam naucio da puste ono sto se njima svidja (ko bi rekao da se djetetu od 7 godina svidjaju Tracy Chapman, Foghart, Pink Floyd, AC/DC... ). Sve u svemu, ja prezadovoljan. Toliko od mene (mozda i previse). Pozdrav PS. Da li neko hoce da kupi polovan DOGC snagas?
  13. Ma vec imam WD media pleyer i koristim ga samo za muziku, jer sve ostalo pustam direktno sa TV-a. Ali bih da smanjim gomilu ispod televizora, pa bi dobro bilo ako bi uspio TV da nagovorim da radi sa FLAC-om.
  14. Samo treba da obratis paznju na to da ovaj kabl koji je Zika predlozio ne moze da se krimpuje, odnosno na krajeve moras da stavljas RJ45 module (uticnice), a onda kratke patch kablove izmedju modula i uredjaja. Moja preporuka je da uzmes kvalitetni UTP CAT6e kabl i kripujes ga kvalitetnim konektorima.
  15. Zdravo svima Da li je neko pokusavao da preko televizora pusta muziku u FLAC formatu? Imam LG 47LA620S i on podrzava MP3, ali ne i FLAC. Da li neko zna da li se moze naci firmware ili softver za TV koji bi mi omogucio slusanje FLAC muzike?
  16. Da, i meni je zanimljiva Yamaha, tim prije sto je ujedno i media player. Da li imate u planu grupni test na kojem bi se nasli pomenuta Yamaha, vec testirani NuForce DDA-100, NAD D3020, Harman Kardon HK3490 i slicna pojacala koja imaju integrisani DAC, a cijena im je oko 500 eura. Mislim da su pomenuta pojacala interesantna velikom broju citalaca.
  17. Jasno mi je da Onkyo ne moze da se nosi sa pojacalom koje je 3-4 puta skuplje od njega. Ali me interesuje kakvo je u poredjenju sa konkurencijom slicne cijene, npr. Marantz 6003/6004, Pioneer A-A06 i slicnih. Navedena pojacala sam imao prilike da cujem, ali ne i Onkyo, jer ih niko ne prodaje u Crnoj Gori. Inace, muziku pustam sa media plejera, pa bi mi A-5VL ili A-9050 bas legli, jer imaju integrisani DAC pa bih malo rascistio nered ispod televizora (plejer - DAT (u funkciji DAC-a) - predpojacalo - pojacalo snage). Hvala svima na odgovorima
  18. Zdravo svima. Da li je neko ima priliku da slusa Onkyo A-5VL pojacalo? Na internetu sam nalazio oprecna misljenja o njemu, pa bi mi od velike pomoci bilo da cujem necija iskustva iz prve ruke. Koje biste pojacalo preporucili za oko 300-400 eura (novo ili polovno), s tim da je pozeljno da ima integrisani DAC. Hvala
  19. Da li neko zna firmu koja pravi/prodaje trafoe, a da iste moze poslati do Crne Gore (npr. autbusom). Trebaju mi dva transformatora 30V, 200VA. Neke firme su mi vec slale drugre stvari (kondenzatore, terminale...) ali nikako da izvedem nesto slicno sa trafoima. Pozdrav
×
×
  • Create New...