Jump to content


milunka

Članovi
  • Posts

    143
  • Joined

  • Last visited

About milunka

  • Birthday 07/19/1990

Contact Methods

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd,Zvezdara
  • Interests
    PC HARDWARE,HIFI,AUDIO & VIDEO. woman, SPORT.

Recent Profile Visitors

3,707 profile views

milunka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Zvucna i kabal prodati. Zvucnike povlacim iz prodaje. Moze lock .
  2. T+A Criterion T110E mint stanje - 300 evra (Stanje 10/10 ! Ozbiljne transmisione kutije , vifa drajveri, 3 sistemci sa pasivnom membranom unutar kutije. . . Sjajne all - round kutije, zaista bez premca.Imaju svoje nozice , pozlaceni izlazi za bi - wire sa donje strane.mrezice takodje fabricke, cuvam ih u ormanu, ne volim da ih drzim na zvucnicima) Specifikacija :Bas : 1x 210 mm.Pasivna membrana : 1x 170 mm Srednjotonac : 1x 120mm.Visokotonac :1x 25 mm Snaga (Nominalna / RMS . ): 100 Watt/150 Watt Osetljivost : 90dB/1m Frekventni odziv : 25-30000 Hz Rezna frekvencija : 300 / 3000 Hz 12/18 dB Impedansa: 4 Ohm Ovo je nastavak popularnog T100 modela, nove kostale 1994 2400 maraka. U savrsenom stanju , kako tehnicki tako i vizuelno. uz kutije mrezice i to je to.Posto sam prodao pojacalo, pozeljno da donesete svoje na probu . Pozeljno licno preuzimanje posto svaka kutija tezi preko 20kg. Oyaide C-079,P-079,150cm 3x2.5mm2 strujni kabal - cena 40 evra . 150 cm duzina. Vrhunski strujni kabal, samo za C-079, P-079 konektore traze 40-50 evra. kabal 3x2.5mm2. Creative Titanium HD ekvivalent Xonar STX - cena 80 evra . Creative Titanium HD, stanje perferktno , kartica kao nova, ekvivalent Xonar STX kartici, imao sam takodje i sve varijante Xonar kartica, stx , dx, i d2x, tako da odgovorno tvrdim da su za audiofile i stereo varijante, titanium hd i stx zaista sjajne kartice, Sample Rate 192KHz Digital Audio 24bit SNR 122dB Ports Line In RCA Line Out RCA SPDIF In RCA SPDIF Out RCA MIC In 1 x 3.50 mm stereo jack for Microphones Other Ports1 x 3.50 mm jack for Headphones (Supports up to 330 ohm impedance) Details InterfacePCI Express x1 kontakt na broj - 066 909 4004
  3. Citas li ti sta ja pisem,ili moj posto odozgo je totalno suvisan ? ponovicu opet,jesu li totalno ispravna pojacala,jesi li ih proveravao ili ih je neko gledao ? Nad je izasao pred kraj 90.tih,i gazi drugu deceniju, a opet,i nov je bio jeftin, evo ovde jedna od tema : evo i neka za jace modele izvor,pojacalo,zvucnici,kablovi,prostor. Sve je od uzasno velike vaznosti. Kazes da komsijini pioneer daju veci bas,a na cemu slusa,u kolikoj su prostoriji ? jel koristi ton kontrole,jel poenta samo da gruva,ili slusa kvalitetno stivo ? Odnesi zvucnike kod komsije pa probaj ! Evo ti jos jedna stvar. Ja sad imam Marantz pm 7001. Imam njegov kabal za napajanje, a imam i posebno pravljen i izgleda ovako i covek koji mi je prodao uredjaj,imao je pored skupocen debeo kabal,rece mi da su u njemu zice 2x4mm i da je radjen po ugledu na monster cable,o kome ne znam puno,znam samo kad je nakacio taj, bile su tu kutije b&w 601 s3 , momentalno sam cuo svojim usima poboljsanje u donjem basu... onda sam ostao zabezeknut,i onda smo razvukli malo pricu o kablovima. Godinama citam da kablovi nemaju veze,moj ujak koji radi sa zvucnicima,zna uglavnom ako je jaci zvucnik stavi deblji kabal. O ovako nekim stvarima sam skepticno citao. ALi sada nemam dileme,kako zvucnicki tako i napojni , sve je od velike vaznosti. Ima i odlicna tema sada gde se bas govori o ovim stvarima (projekat sirotinjski Hifi) baci pogled : http://zokiaudio.com/?p=2393&lang=sr Ne znam kako sviraju Nad pojacala, citao sam ranije o mnogima, i znam da su uvek savetovali ovde Nad i Monitor Audio, da su Nad tamnijeg karaktera,i da treba biti pazljiv sa uparivanjem... Sto se tice basa ne pamtim da je neko to hvalio i isticao kod tih novijih jeftinijih Nad,tu su uvek savetovali Harman Kardon pojacala. Dakle sony je risiver,i na njega ne racunaj, Nad proveri jel potpuno ispravan. Ako toliko zelis bas,imas podne kutije, na kojima pise do 150w, ako treba prodaj i Sony i Nad,i kupi krsteno stereo pojacalo. Probaj kod komsije,ili pitaj nekog ako ima neko pojacalce da ti pozajmi da probas,ako ne,skupi pare i uzmi bilo sta krsteno do 100 evra,ne bacaj pare,dok ne vidis u kom pravcu da ides.
  4. Pa znam da maks za sta bih dao pare je onaj dac magic,a gledao sam i ove jeftinije varijante koje bih probao,cisto da vidim na sta to lici ali sam skeptican,tipa FiiO D03K...sistem mi je dobar za sada,iako kef kit 100 kutijice i nisu namenjene za hifi,vec za surround, u kombinaciji sa sony 8" subwooferom koji imam,to zvuci jako lepo,ali prvom prilikom bih promenio zvucnike,iz prostog razloga sto su pravljeni za surround,i pocinju da sviraju tek od 100hz... al polako sklapam sistem i uzivam u onome sto imam. e sad,sto se tice tvog komentara,nista licno,imao sam logitech z2300,slusao dosta puta z5500,jednostavno,to su surround,iliti gejmerski zvucnici za racunar, i to je napravljeno da gruva, tresu ti se vrata,prozori,soba,drma ti se stolica sa sve guzicom... Ali zato usi,nikako... ja recimo,volim glasno ponekad da odvrnem,volim da cujem mocan zvuk,ali logitech je jak u gornjem i donjem basu,srednji onako,cujni,a visoki su iseceni,jednostavno ih nema... Moj ti je savet da ako imas uslova nabavis odvojen sistem za uzivanje u muzici,a te logitech pustis da gruvaju kad ti treba. Ili prodas logitech - uvek ces ih lako prodati za dobru lovu jer su toliko izvikani kod PC entuzijasta Imao sam recimo microlab H500,divan sistem,mozda i najbolji surround kompjuterski sistem za te pare,novi su bili tek nesto preko 300 evra, ali recimo,po kvalitetu zvuka oni ne mogu prici microlab solo 6c. inace i ja na ploci imam realtek 1150,i ne svira to uopste lose. za 5.1 kompjuterske zvucnike ja ne bih ni uzimao nista vise od xonar dx kartice,ili ove koje sada imam... Ne znam kakve su te nove creative kartice sa snr-om vecim od 110db,ali toliko su me razocarale ranije,da mi se gade Sto se tice monitorskih zvucnika koji imaju taj siroki sweet spot koji trazis Jbl lsr nova serija,lsr 305 i lsr 308 izgleda pruzaju upravo to, tj to isticu od review-ova po netu,do testova koje sam citao. Naravno,moj savet ti je prvo da odes negde da ih poslusas... Takodje kef sa uni-q i tannoj sa svojim dual concentrik drajverima,prave taj sirok sweet spot. Za ostale stvarno ne znam,ja recimo volim to, zato i imam sada kef kutijice. Kod ostalih zvucnika uglavnom moram sesti po 2-3 metra od njih tacno u sredinu kako ne bih gubio na detaljima,dok kod kefa mogu sedeti i na manje od metar i cuti sve savrseno,a mogu da mrdam glavom levo desno +/- 10 cm,nije strasno.
  5. ja sam imao sve moguce creative kartice,od audigy 2zs, preko xfi xtreme music,gamer,platinum varijanti, sound blaster xfi hd, sve su to bile kante od kartica,dok nisam nabavio Prodigy 7,1 hifi Kartica me je zaista odusevila,pregrst ulaza,izlaza,i cista reprodukcija bez gresaka,suma ili bilo cega slicnog,medjutim,izuzetno ravan frekventni opseg. I posle nje sam kupio Xonar STX, i tu sam dobio jednu novu dimenziju zvuka,prelepi bas koji do tada nisam imao,separacija instrumenata je bila izuzetna,scena je dobila i na sirini,neke detalje i finese koje ranije nisam imao,ma,cisto savrsenstvo za mene tada... Ne mogu da zamislim kako bi zvucao neki bas dobar dac... Tako da , iz mog iskustva, te studijske kartice su odlicne, ali verujem da sve kao i ova moja imaju uzasno ravan fr. odziv, i zvuce sterilno .... Jer to je zadatak studijske opreme,da sto vernije prikaze ono sto je snimljeno. kasnije sam imao i xonar dx, i sada imam xonar u7. Xonar u7 bi bila nesto kao dx,ali van kucista,sa izdvojenim pojacalom za sluske,front rca izlazima,kao i potenciometrom za pojacavanje i selektovanje izlaza. mali offtopic --> planiram u skorijoj buducnosti da pazarim dac i da ga povezem na spdif/out na xonar u7... Sta mislite o toj ideji ?
  6. uh... znaci imas taj nad c320 i sony risiver ... ? mi ovde ipak pricamo o jeftinom hi-fiju..Ako citas po forumu,videces da neki specificni risiver,al to je bukvalno, 1 u 100,kida kako radi za odredjenu svotu novca,vidim ovde se pominje recimo taj panasonic sa-xr55 u raznim temama,kako ima snage,itd, porede ga cak i sa nekim pojacalima. Takodje noviji uredjaji u d klasi,zaista ovde nose raznorazne utiske i komentare... takodje to vazi i na stranim sajtovima,tako da predpostavljam da to dobro radi, ali za mene je stereo pojacalo ipak ono sto je prava opcija za 2 zvucnika... e sad, evo ti moje vidjenje stvari i mog prelaska u jeftinije hifi vode--> posedovao sam Logitech z2300 u vreme kada su novi na prolece 2008.me bili 9900 dinara ,pa to je grmelo,ludilo,kobojagi 200w rms-a sa 10% thd-a,ako pojacas preko pola krklja kao matori asmaticar,a tresu ti se vrata,prozori,soba, ma sve oko tebe se ljulja osim tvojih usiju...I ja resim da se upustim u istrazivanje,kupim tad za smesne pare sony ssb1000 kutije ,sam spojim druge cinceve i povezem umesto tih logitech satelita sa 1 drajverom.Razlika u odnosu na logitech satelite je bila nebo i zemlja,konacno dobijem i visoke,i lepse srednje tonove. Ali oni su deklarisani do 120w ( naravno verujem da je to bila max. preporucena snaga pojacala),a ovih 40w koje sam imao po izlazu iz vufera su sekli frekvencije i bili katastrofa...Nabavim ja yamaha dsp-ax 620 , 5.1 risiver, 2x90w cini mi se po kanalu,itd,pregrst funkcija... I na njemu sony kutije,nisu bile lose,od nekih 80hz sviraju,s'toga ja nisam ocekivao nekakav vau zvuk,niti bas,vec lep stereo,i to je to... i to sam i dobio,cak,mogao sam pojacati negde do kraja tada Iron Maiden - Fear of the dark,jer su kutije trpele,a pojacalo davalo cist zvuk,s'toga se i nisam bojao tad da ce ista poci po zlu... Sad , pre toga sam svirao klavir,sluha imam,i naravno,posle logitech z2300 ovo je bio raj za usi... Medjutim tada dolazim do radikalnog otkrica Imao sam u svom posedu stari Hitachi risiver, poluispravan, i resim ja da zamolim druga kome sam dao,da mi da na probu,da vidim o cemu se tu radi . to je bilo staro , iz negde 70.tih, sad znam o cemu se radi fala bogu Hitachi sr 704 nazalost,tu negde 2008.me ja nisam znao koliko ovo vredi,i da li vredi popravljati,jer je bukvalno bio raspad... ali 2 kanala su koliko toliko radila.. deklarisana na 2x50w na 8 oma... Ovi mali sony, nisam smeo ne do pola,nego na preko 1/4 potenciometra da pojacam,mislio sam da ce bas izleteti iz kutija, odjednom ti mali sony, koji idu od 80 hz,pocinju da proizvode lepsi,jaci,i meksi bas nego Logitech vufer od 120w od 8 ". Ja sam pao na dupe,i nisam verovao kolika je razlika izmedju ove stare mrge i novog risivera sa " 2x90w" . Znas kad posle toga povezem tu yamahu, i smorim se, a pazi, ko god da je dosao kod mene svako bi bio odusevljen sta imam i kako to zvuci,al je naravno za mene kao i svakog normalnog audiofila to bilo dno dna... Yamaha je imala te detaljnije visoke i srednje,i zvucala cisto, posto hitachi je bio poluispravan,ali snaga i kontrola u tako losem stanju,prosto van svake pameti,tad sam shvatio da mi treba krsteno stereo pojacalo. Od tad ja risivere ne podnosim zaista... Tako da,od tad,specifikaciju detaljno proveravam,koja je obicno samo delic price,jer meren ceo opseg na kojoj je isporucena snaga,ili samo na 1khz,pri kojim izoblicenjima , itd... Takodje neki proizvodjaci navedu maksimalnu snagu za zvucnik,preporucenu, ili recimo stara jbl l serija, oni daju kontinualnu iliti neprekidnu snagu na kojoj rade. TO je velika razlika,koju cak i oni koji imaju iskustva,i rade sa tim stvarima ne znaju i ne zalaze u to...Pa se onda brinu sto tamo pise 50w,a on moze vecno da radi na 50 w Tako da,kasnije sam sve i svasta promenio, i jednostavno ako hoces slusati 2 ili 4 zvucnika i cuti sve lepote,finese,pun zvuk iz njih, kupi stereo pojacalo. takodje ti tvoji zvucnici,su podni,imaju 3 drajvera,prepoceno do 150w. Mislim da bi bilo dobro,da pazaris neko krsteno pojacalo,koje ima struje, i rezerve snage. Sta znas o tom Nadu koga posedujes,on je koliko vidim sa kraja 90.tih,to je skoro 20 godina staro,u kakvom je stanju ? Moze biti da treba da se osvezi,ili da nesto nije u redu ako ti ne cujes razliku izmedju njega i tog sony risivera. I opet,u tip top stanju,on daje oko 40w po kanalu, i pitanje koliko je pametno da ga mrcvaris sa tolikim kutijama... Dakle,proveri ti njega,i nabavi neko jace pojacalo... Nisam video jesi li naveo kablove koje koristis, izvor je sad u redu, nadam se da slusas diskove i flac preko foobara na kompu,obavezno asio i wasapi...
  7. a na cemu ti slusas mission m34 ? risiver ?
  8. Za njega uglavnom svi imaju reci hvale,sigurno da se neces pokajati.
  9. evo jos jedne teme o kartici : http://forum.benchmark.rs/showthread.php?364179-Asus-Xonar-U7-i-ATP3 Oprosti sto ne odgovorih ranije. Pa mislio sam da porucim preko oglasa,ali izasla bi me 81 evro,dok mi posalju,da zaokruzim na 85,a ovde u radnji,ne bih sad da reklamiram,izasla me je 10 750 dinara,iliti oko 91 evro, 3 godine garancije,medjutim eto od kad sam kupio za ovih par dana evro je skocio,sad je 10 960 din. Trenutno nisam mogao da izdvojim 150 evra za dac,a zvucnu na ploci svakako nisam zeleo vise da koristim. u7 cu lako prodati ako za to bude potrebe, a ubuduce bih dac svakako kacio na njen digitalni izlaz. Za sad eto i vise nego zadovoljan,poput xonar dx, sa dodatnim izlazima, meni bitnih front rca L i R, i sve to u zaista kvalitetnom kucistu koje se napaja preko usb-a,pri tom lepo izgleda,svi izlazi pozlaceni, ma , ne zelim da je prehvalim,po meni je ovo best buy za pc, naravno mislim na novo u radnji. Nisam jos porucivao nista preko neta od preko,tako da nisam trazio kineske varijante dac-ova,i slicno. A sto se tice tvoje ubuduce kupovine, i investicije,polako i pamet u glavu. Nove stvari nisu na nivou starih za iste pare. Nije isti zvucnik koji sada kosta 300 evra,i pre 20-30 godina kada je bio neki novi zvucnik 300 maraka. Po meni,mlad sam i zelen,ali ovo je moj stav, ranije si imao odlicne,dobre,i manje dobre stvari, bilo je losih,ali ni priblizno kao danas.Danas ima toliko krsa da je to strasno... Jednom sam kupio nove jeftinije nove kutije,Wharfadale diamond 9.3 i nikad vise. To je bilo za mene bacenih 300 evra. Slusano na Yamahi a1000,i creative kartici,ne secam se tacno kojoj,ali recimo xfi xtreme music...Nikad pojacano na preko 11h potenciometra,dakle,daleko od maksimuma Yamahe ili "120w" ovih kutija..I tako slusane u sobi od 7m2 posle godinu dana,poceo furnir da otpada sa kutija, i generalno gledano,da kazem da drajveri i nisu toliko djubre,koliko sve ostalo na tim kutijama. Onda recimo kupim stare Pilote rs2 , 3 sistemska kutija sa peerless visokotoncem,8"bas, kakav je to zvuk bio,kasnije i Pilot stx 40... Najace pojacalo koje sam imao Pioneer a9,iz 80.tih, ujedno i u odlicnom stanju,posto sam ga kupio od Mise sa Banovog Brda,koji ga je odrzavao "na nivou".Pregrst snage,sjajna kontrola,malo je falilo dinamike,ali sve u svemu,fantasticno pojacalo. Najbolje kutije koje sam imao Dayens Premium Monitor, ostavile su na mene pojam,sta znaci kvalitetna kutija, i vrhunski bookshelf zvucnik,imaju zadnji bas refleks,koji je prvi koji sam cuo,da ne brunda i ne proizvodi nikakav prizvuk od strujanja vazduha,bas nestvaran,znaci dubok,cist,prijatan.Jake kutije,glasne,trpe snagu,a slag na tortu - visokotonac,precizan a nije napadan,taj tonalitet,taj prostor,ta kontrola.Nove su bile koliko znam oko 1000 evra,ne mogu da zamislim sta tek rade skuplje kutije,sa vrhunskim izvorom i pojacalom...Kasnije zbog dugova sam morao da ih prodam,zajedno sa pojacalom pioneer a9. Tada jos nisam znao koliko je izvor bitan,imao sam losu zvucnu za hi fi... Naravno,stvarima sa oglasa kod preprodavaca,gotovo u vecini slucajeva kada sam pazario,uvek nesto fali,tj uvek nadjem neku falinku,kada je nesto starije od 15-20 godina,zato sam sad recimo isao na sigurniju varijantu za pojacavaca i uzeo noviji Marantz pm 7001,u marantza sam se davno zaljubio sa pm 550 dc , i sad cekam da nabavim neke krstene kutije, ali ne zurim se,planiram zaista da uzmem nesto krsteno,da valja,svasta sam promenio,recimo,neprezaljene kutije koje sam prodao,stari JBL L46,a bio je u mint stanju. Tad sam bio zelen ko zelena trava,slusao na risiveru, a zvuk bio babaroga. Naravno nije bilo basa dok ga ne pojacam,kad je risiver 5.1,zvuk bio svetao,ali kakav je to zvuk bio Sad kab bih uzimao l86 ili l96, morao bih izdvojiti oko 300-400 evra,a za te pare,mislim da se vise isplati uzimati neke kvalitetne i mladje kutije sa vifa-seas drajverima,poput onoga sto sam ja imao. Kef mi se takodje dopada,tannoy sam cuo ima slicnu filozofiju sirokog sweet spota, i to mi se jako dopada.
  10. Sto se tice zvucne,jedino sto su pljuvali kod nje,je softver,i pojacalo za slusalice koje na netu ima podeljena misljenja. Softver je u medjuvremenu sredjen,i sve je prosto,a ima dosta podesavanja koja su odlicno koncipirana. zvucna jeste 7.1 , ali takve su i dx,stx...Ja sam prvo hteo da uzmem xonar dx,pa kasnije da ulozim u dac koji bi na nju nakacio,ali polovna se ne moze naci ispod 65 evra sto je previse po meni za tu kartu.Po rmaa merenjima po netu,davala je bolje rezultate od xonar dx, a u odnosu na dx,ima stereo rca ulaze,pozlacene,ima odvojen izlaz za slusalice, i poseban spdif out,kao i potenciometar za pojacavanje,i jos jedan +/- pored mic in,njega jos nisam koristio pa ne znam cemu sluzi... Na sve to, upakovana je u solidno kuciste,koje je mene prijatno iznenadilo, upotrebljena je deblja plastika,i dosta je to kvalitetno uradjeno za ovu cenu. Daleko od toga da je xonar dx losa kartica,ali ona po meni vise od 50-55 evra koliko je bila nekad nova ne vredi. Da je 60 evra nova,to je ok, ali xonar dx je sada 950 dinara jeftiniji od u7,koja nudi daleko vise mogucnosti.... Takodje stx je trenutno preskup. Bas su nabili cene za neke proizvode sacuvaj boze.Cak i preko,stx je oko 230$,a stx II preko 400$ :S... Iako u softveru samo stoji 44.1,48,96 i 192khz, u windows podesavanjima ima i 88.2 i 176kHz! Naravno tu je podrska za asio koju i ja koristim preko foobar-a radije nego wasapi.Ja sam je podesio na 24bita,192 khz, Asio sam podigao sa 20ms na 50ms zbog Foobara,posto u njemu ne moze ispod 50ms. E sad,integrisana zvucna koju imam,nije bila losa,cak te nove alc1150 su u klasi jeftinijih resenja recimo xonar dg,itd. imaju 105db snr. Medjutim,kod mene je izlaz bio malo tisi nego inace. ovako zaista,jako kvalitetno resenje. Moj sistem cine,integrisano pojacalo Marantz pm7001,kef kit 100 zvucnici,i preko pre out izlaza na marantzu,povezan pasivni sabvufer Sony ss-ws9 sa risiverom jvc ths11. Dakle,simpatican 2.1 sistem za sobu. Dok nisam kupio marantza,sve mi je bilo nakaceno na taj risiver,muziku uopste nisam slusao,jer je zvucala jadno,desni kanal mi je bio uvek malko tisi,a zvuk nikakav,vufercic je uvek zvucao fino,i to je jedino sto mi je valjalo u sustemu..Kada sam kupio marantza,to se sve promenilo toliko,da nisam mogao da prestanem da slusam muziku, a sada sa zvucnom, zvuk je toliko uzivanje, da prosto,tera me da malo pojacam,zavalim se u stolicu,zatvorim oci i ne prestanem da preslusavam svoju kolekciju Kad sam podesio u7,i krenuo u preslusavanje, prvo sam primetio, da cujem neke stvari i finese koje do sada nisam cuo,sto me je zacudilo. Bas je dobio na dubini i ekstenziji,srednji i visoki su sada jos lepsi na kefu,precizniji,ali nikako neprijatni za slusanje. Pozornica je siroka,sweet spot je takodje malko veci,zvuk koji mi pruza ova zvucna je bombona,i mogu komotno reci da sam dobio i vise nego sto sam ocekivao. Sad polako vidim sta mi fali kod zvucnika,jer je potencijal samog sistema veci nego sto mi maleni kefovi mogu ponuditi tj visokotonac je sjajan,za razliku od midbasa,4" drajver,koji ide do nekih 100 hz,srednjima fali energije,i fali da svira nekakav bas iz zvucnika. Tj da imam nesto iz iq serije,sigurno bih bio prezadovoljan zvukom.Tako da,za potpuni uzitak tu mi je sabvufer,i tu imam kompletan zvuk. Inace to je sad kad onako,realno sagledam sta mi fali, i sta bi moglo biti bolje.Sistem zaista sada zvuci bozanstveno i ja em se tesko odvajam od slusanja,em jedva cekam da dodjem kuci i uzivam u muzici.
  11. Uzeo sam Xonar u7, za sad i vise nego zadovoljan
  12. http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_xonar_u7_review,3.html 90-120 $ , kod nas 81 evro Output Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted) 114dB Input Signal-to-Noise Ratio (A-Weighted) 110dB Output THD+N at 1KHz (front-out) >0.0006% Frequency Response (-3dB, 24bit/96KHz) 10Hz to 46KHz Output/Input Full-Scale Voltage Unbalanced Output: Headphone: 1 Vrms (2.828 Vp-p) 1.3 Vrms (3.677 Vp-p) Bus Compatibility USB 1.1 and 2.0 (selectable) Chipset C-Media 6632A (24bit/192KHz) DAC Cirrus Logic CS4398 (24bit/192KHz) Playback Sample Rate and Resolution 44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16bit/24bit Recording Sample Rate and Resolution 44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16bit/24bit S/PDIF Digital Output 44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16bit/24bit ASIO Driver Support 44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16bit/24bit Analog Output 4 x 3.5 mm jack (1/8") (Headphone out /Side out/Center-Subwoofer out/Rear out) 2 x RCA (Un-Balanced) (Front out) Analog Input 1 x 3.5 mm jack (1/8") (Line-in/ Mic-in combo) Digital 1 x S/PDIF out (1 x Coaxial) Dolby® Technologies Dolby® Home Theater v4 Accessories S/PDIF optical adaptor x 1 USB cable x 1 Driver CD x 1 User manual x 1 OS Compatibility Windows XP, Vista, 7, 8 http://www.head-fi.org/t/623753/review-audioengine-d1-dac-a-feature-packed-entry-dac AK4396 DAC . preko je oko 150 funti,u USA oko 170 $, a kod nas covek nabavlja za 145 evra... E sad,isplati li se dati skoro duplo vise novca u odnosu na Xonar u7... ? Koliko vidim on u sebi ima i pojacalo za slusalice, sto je meni totalno nepotrebno,s'obzirom da i xonar svakako odlicno vozi slusalice koje bih ja koristio,nesto besno od preko 100 oma sigurno ne bih uzimao . Mene interesuje samo kvalitet zvuka analogno...
  13. ja sam u dilemi trenutno,ici na Dac,ili uzeti xonar stx. sta mislite o ovome ? Audioengine D1http://www.kupujemprodajem.com/Audioengine-D1-23298302-oglas.htm?filter_id=57790251 Takodje,imao sam sve moguce Creative kartice,ukljucujuci i Creative Sound blaster xfi hd,Creative xfi Fatality, sve su te kartice bulja... Prodigy 7.1 hifi,super kartica sa mnostvom izlaza,ali izgleda da studijske kartice daju totalno ravan frekventni odziv, zvuk je toliko ravan i monoton,da nemam reci. Ali u svakom slucaju, prodigy 7.1. tehnicki besprekorno radi,za razliku od Creative kartica koje su imale kojekakve greske pri reprodukciji, doduse,tada sam na karticama uvek drzao 24 bita,na 96 ili 192 khz. Vremenom sam naucio da izlaz treba da mi bude bas kao i muzika koju slusam ( vecina u 16 bit / 44.1 ) bez daca koji radi upsampling sa 44.1 na 88.2 khz i slicno,da je bitno kod upsamplinga da ide na 2x,4x.8x..Prosto,kada podesite zvucnu na 96 ili 192 khz i slusate takav sadrzaj,dolazi do odredjenih brljotina pri reprodukciji... Imao sam i xonar dx, i xonar stx. Super su kartice, naravno STX je po meni,minimum sta bih uzeo,ili dac koji zvuci kao ona. Interesuje me samo kvalitet zvuka, i da ima 1 par stereo rca izlaza... Takodje,sta mislite o ovome,valja li sta ? ASUS Xonar U7http://www.kupujemprodajem.com/ASUS-Xonar-U7-23299070-oglas.htm?filter_id=57790251
  14. Haha,nisam hteo posto sam vozio,insistirao sam na vodi,pa me je Paja posluzio vodom u casi od viskija A sto vise slusam,vise mi se dopada,sad lagano cekam da nabavim bolji izvor. Ali s'obzirom kako se cuje na integrusi, definitivno je ovo po kvalitetu zvuka najbolji integralac koga sam imao.
  15. Hvala i tebi puno,kad sam video od tebe pohvalu za Paju,stekao sam vec lepu predrasudu,ceo dan sam radio preraspodelu i sredjivanje sobe, usao sam bukvalno ujutru,samo da se zahvalim posebno Scepanu,jer nisam zalazio u detalje vezane za pm7001,mislio sam da je ista prica kao za pm 7000. Tek kad mi je on dao predlog,krenuo sam da citam,i citam,bukvalno,svi su navodili drugu filozofiju,drugaciji pristup,i da je ovo prava stvar za razliku od pm 7000. Iako deklarisano na 70w po kanalu preko celog fr. odziva od 20hz - 20 khz,ovo pojacalo u detaljnim testovima pm 7001 ki isporucuje preko 80w u visokom spektru do ~ 20khz,a cak 95w u nizim. Verujem da je ovde slicna situacija. Snaga ovde svakako nije bila stvar koja je meni bila bitna,imao sam pojacala deklarisana na preko 120w po kanalu,sada sam hteo nesto da lepo zvuci,i da je kvalitetno. Pojacalo me je prijatno iznenadilo po tom pitanju i verovatno nikada u kucnim uslovima necu doci na poziciju od 12h, osim kad bih bas imao neke grdosije od kutija. Ali i u tom slucaju,da mi bas treba nenormalno snage, pojacalo ima i pre out,i moze da radi kao predpojacalo. Trenutno sam povezao i subwoofer koji imam na preout,i to sve radi kao bombona. Dakle,komotan 2.1 sistem,sto je meni posebno bitno,posto recimo Xonar STX zvucna kartica ima samo 1 stereo izlaz preko rca kablova. Pritom,ove kutije su car zbog tih nxt panela,medjutim meni za stereo,i jos dodatno povezivanje,zaista,necu da silim pojacalo,ne znam ni kakve su skretnice u ovim kutijama,tako da cu ih prvom prilikom menjati. Sacekacu skoriju priliku da nabavim bolji izvor, zaista,ova moja zvucna ima ok zvuk,daleko bolji od drugih integrisanih,ali sa druge strane tih izlaz. Da bih ga pojacao,morao bih da ukljucim opciju 5.1 i pojacam prednje kanale,a to mi je sad trulo pored stereo pojacala koje ima i pre out. Pojacalo,zvuci bozanstveno,dok sam picanio kablove na kefovima,povezem sony male satelite,50w po kanalu na 8 oma,cak i ti budjavi mali sateliti sa 1 drajverom,preko integruse u kompu,zvuce fantasticno. Inace,pojacalo je u mint stanju, upakovano u kutiju kao da je novo,daljinski takodje, i uzeh i taj kabal strujni pozlacen,podeblji, i ovo zadovoljstvo me je izaslo 210 evra. Sa Pajom svaku dalju saradnju docekacu sa dozom entuzijazma. Covek je zaista,maksimalno fin,pristojan, bio sam kod njega skoro 2 sata,do tad smo slusali pojacalo,pricali o komponentama,zvucnicima,cuo sam sve i svasta i ponesto naucio, covek je audiofil, i ovo mu je hobi. evo i testa ako nekog zanima pm 7001 ki . http://www.avhub.com.au/product-reviews/hi-fi/marantz-pm7001-ki-integrated-amplifier-review-test-392503
×
×
  • Create New...