Jump to content


TekManijak

Članovi
  • Posts

    143
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

TekManijak's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Prodajem potpuno nov D/A konvertor Topping E30 II. Boja crna, kutija neotvarana u fabrickoj foliji. Moguca je moja dostava u Novom Sadu a slanje po dogovoru. Dajem radnu garanciju mesec dana. Cena za forum 160Eur. tel. 064 106 11 05 (inbox, viber, sms, p[oziv)
  2. Meni je xr55 sporedni amp. Iako sa većinom zvučnika radi bolje od Sony db940, medostatak usb ulaza i jako los tjuner u Panasonicu su ga ipak stavili u drugi plan. Jedini zvucnici sa kojima mi sony bolje zvuči od panasonica su Grundig box 800. Nekako mi deluju beživotno kada ih pogoni xr55. Sve ostalo sto sam spajao na njega je odlicno zvucalo. Inače, pre dve godine sam ga stavio na oglase i nakon dva meseca nijedan poziv nisam imao iako je cena bila povoljna. Ocigledno ljudi i dalje neznaju o kakvom uredjaju se radi. Evo upravo odslusah jednu sesiju na panasonicu....
  3. Hvala na savetima. Za pocetak cu instalirati raspberry os, pa cu posle da eksperimentisem. Dopada mi se ovaj dietpi ali tek treba da izadje verzija za pi5 tako da moram jos da sacekam. Dobra stvar je sto OS moze da se stavi i na flesku tako da ce biti lakse za eksperimentisanje.
  4. Ipak sam malo sacekao i narucio pi 5. Nadam se da ce stici sutra. Stigao je i e70 velvet konvertor. Za sada mi je plan da muziku slusam samo offline, preko usb flash-a i hdd-a. Sem muzike rpi bih kosristio da pogledam poneki film i za interenet browsing. Ima li preporuka za operativni sistem imajuci u vidu da mi je muzika prioritet? Voleo bih da mogu da player kontrolisem putem telefona. Dok sam pre par godina koristio linux secam se da bas i nije bilo audio playera koji podrzavaju upravljanje putem mreze. Da li je mozda ipak bolje da imam poseban OS (volumio) samo za muziku a poseban (npr. raspberi os) za sve ostale potrebe?
  5. Delija, Zvucnike jedino ako uspem da iskumbinujem na rate i ako bi bio neki popust, za sad mi je ipak prioritet pojacalo. Soba je 25 m2, Slusam muziko od veoma tiho do normalne glasnoce, jako retko odvrnem bash da gruva. A slusa se raznolik materijal ali prednjace jazz, blues, rok. Vidim da ovaj arcam sa20 dosta hvale na testovima ali malo ima utisaka stvarnih korisnika pa sam se zato i obratio ovde za pomoc
  6. Pozdrav, Da li je iko imao priliku da cuje, vidi ili jos bolje da poseduje pojacalo arcam sa20? Do sada sam promenio oko 5 polovnih pojacala i svako je imalo manju ili vecu falinku, pa razmatram kupovinu novog. Trenutno sam najblizi arcamu, ali je u razmatranju i audiolab 6000a i primare i15. To su sve pojacala do 1000 eur. Zvucnici ce najverovatnije biti monitor audio (silver 100 7g) ali ce oni doci na red za kupovinu tek sledece godine. Za sada bih koristio vintage heco professional 450 zvucnike. Voleo bih da cujem vase misljenje o arcamu posebno sto se sada proizvodi u kini.
  7. @ ajduk Znam za njih ali je 20 EUR postarina + oko 5000din spedicija preko DHL. Izadje duplo skuplje.
  8. Ako je dovoljan pasivni hladnjak onda je sve ok. Cekam 11.11. pa narucujem sa Ali-ja. @zek, mislim da je neki zastoj sa pi5, tesko moze da se nadje u prodaji, tako da cu ipak uzeti cetvorku.
  9. Veliko hvala Srdjane, Resio si mi sve nedoumice, mada mi se ne svidja odgovor na prvo pitanje. Plan je bio da imam potpuno besuman izvor zvuka, tako da mi se ovo sa kulerom ne uklapa. Moracu jos da razmotrim sta mi je ciniti...
  10. Pozdrav, Posle duze vremena resio sam da malo promenim koncepciju slusanja muzike pa mi je potrbebna pomoc. Na red je dosao da se kupi rpi 4b koji bi prevashodno sluzio za audio potrebe i eventualno da se pusti neki film na tv-u. Planiram da ga koristim sa usb vezom sa Topping E70 velvet konvertorom. Ono sto me zanima je da li mora da se stavi kuler na rpi (vidim da u paketu na aliexpressu ide i kuler i hladnjaci)? Da li je dovoljna sd kartica od 32GB (koja takodje ide u paketu) i da li ta kartica sluzi samo za operativni sistem ili moze i muzika da se ubaci na nju? Takodje me interesuje da li bih mogao iskoristiti punjac od telefona, tj. da li je on jednako dobar kao i onaj sto se dobije uz rpi. I jos jedna stvar koja me kopka, da li kolicina memorije (4GB vs 8GB) igra ulogu prilikom reprodukcije audio fajlova? Eventualno ako mislite da ima neka bolja varijanta za 100EUR slobodno predlozite...
  11. Ja to radim cisto iz hobija, samo za sebe. Na zvucnicima sam primetio razliku nakon promene bipolaraca, pa sad kad sam testirao stare kondenzatorei i video da su i oni ispravni poceh da sumnjam u to sto cujem... Na pojacalu nakon zamene nekolicine konenzatora bas i nisam primetio neku razliku.
  12. Pre par dana nabavih multimetar sa mogućnošću merenja kapaciteta kondenzatora. Zanimljivo mi je da svi stari kondenzatori koje sam menjao u pojačalu i zvučnicima imaju deklarisane vrednosti +- 2%. Novi koje sam stavio uglavnom imaju 5-10% veći kapacitet od deklarisanog. Po vašem mišljenju da li uopšte treba menjati kondenzatore koji su zadržali kapacitet ili ih ipak treba zameniti iz nekih drugih razloga?
  13. Da li si uopste u podesavanjima zvuka na TV-u prebacio da ti zvuk ide na hdmi a ne na interne zvucnike tv-a?
  14. hahaha, pa moguce da ima malo istine u ovom, mada ja sam mislio na to da bi svojom nestrucnoscu moga do napravim neko mehanicko ostecenje ili slicno...
  15. Naravno da moze ali za sada se ne upustam u takve poduhvate. Ako se odlucim da uradim "refresh" pojacala onda cu i te tastere pokusati da sredim. Za sada neka svira ovako kako je. Malo me strah da nesto ne poremetim jer sam bas zadovoljan kako svira.
×
×
  • Create New...