mcnc Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 Pozdrav, Posto koristim PC kao izvor a raspored u prostoriji mi ne dozvoljava kraci kabl, da li bi bio veliki gubitak ako bi se koristio cinc od 5m? I da li bi mogao da zavrsi posao Oehlbach nf1 za kombinaciju Emu 1212m - Nad C350 - MA BX2? Ili mozda neki drugi interkonekt? Hvala unapred!
gvlada Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 Predugo... kabl ce se ponasati kao antena pa sam signal nece biti "pure". U tim situacijama je na bilo koji nacin pribliziti komp, kupiti bas kvalitetan (dosta skup) kabl ili nabaviti ext dac pa spdif ili usb veza. Licno za sada koristim QED Reference 1 od 3m ali to je 150e (nabavljeno dosta povoljnije na nekoj akciji u UK).
Mingus,Mingus Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 Ja imam aktivne kutije i duzina je 5m i mislim da ne smeta.
Alexandar Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 Identicno pitanje je skoro postavljeno na forumu, procackaj malo.. Mislim da je kod Jimmy-ja u temi mozda.. To po default-u nije tako dobro resenje, bolje je neka digitalna veza bilo optika ili coax uz d/a konverter, ako finansije dozvoljavaju.. Ili neki muzicki strimer npr.. Ako bas hoces cinc, ja ti mogu poslati neki svoj Neotech 5m, solidan kabl sa odlicnim konektorima, sa jedne strane banana a druge 2cinca.. Ako ti zavrsi posao, castis pivce kada se vidimo.. Ako ne, mozes mi ga vratiti o svom trosku naravno.. Cisto bi mogao da cujes kako to zvuci sa solidnim kablom na 5m razdaljini..
gotam Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 Koristim interkonekt od 5 metara od PC-a do pojacala i nisam zadovoljan. Zvuk je mnogo plici nego sa kratkim interkonektom. Dobro je samo za informativno slusanje.
mcnc Posted May 24, 2012 Author Report Posted May 24, 2012 Nazalost raspored u prostoriji mi bas nikako ne dozvoljava da koristim krace interkonekte, jedino bih mozda mogao da smanjim sa 5 na 4m mada nisam siguran da bi to napravilo neku mnogo veliku razliku. A finansije ne dozvoljavaju trenutno da ulozim u neki DAC tako da je dugacak cinc jedino resenje... Jedino mogu mozda da prebacim pojacalo kod kompa a da posle razvucem 6-7m zvucnickog do kutija. Da li bo to bilo srecnije resenje?
Iron man Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 Kolko koÅ¡ta taj 2*5m interkonekt? ( a da nije pijaÄarski) A da probaÅ¡ Apple AirPort Express?  Malo sam se igrao sa njim ( vidi ovde http://www.diyaudio....+%2Bair+%2Bport) i bio veoma zadovoljan pa na kraju zavrÅ¡io sa 3 mrežna plejera( 2 Apple i 1 ROKU). I bez DACa svira sasvim solidno , mnogo bolje od PC integruÅ¡e, a sa DACom je odliÄan.
mcnc Posted May 24, 2012 Author Report Posted May 24, 2012 Oehlbach NF1 56e, e sad jedino ako nisam nesto dobro skontao pa je to 1x5m... A Emu 1212m mi treba jer mi je hobi muzicka produkcija pa je zbog toga be bih iskljucio iz cele price.
Iron man Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 Ako neće breg Muhamedu hoće Muhamed bregu. A da približiÅ¡ PC pojaÄalu? DugaÄki VGA kabl i neka bežiÄna tastatura  i miÅ¡ i ...gotovo.
Alexandar Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 To je odlicna zvucna, nemas razloga da je zaobilazis.. Mozda ipak da prebacis pojacalo pored kompa, nije ni to lose resenje.. Po meni bolje 6-7m zvucnog kabla nego 5m interkonekta.. Inace, zvucni su kod mene 4m, pa ne vidim sta ce skoditi tih 2, 3m preko.. Mozda eventualno da povecas malo presek, ne znam koji ti je sada, cisto za svaki slucaj.. Ali to se ne isplati ako vec imas neke dobre kablove, a i mozda je malo skuplje resenje.. I tesko da ces moci kasnije da eksperimentises sa razlicitim kablovima, ako ti je uopste stalo do toga.. Siroma je bio brzi, pa ne vidoh njegov post.. I ovo sto on predlaze nije losa ideja, ako imas mogucnost za tako nesto naravno.. Al' vidoh da vec par puta insistiras da komp ne sme da se dira.
mcnc Posted May 24, 2012 Author Report Posted May 24, 2012 Pokusacu tu kombinaciju da prebacim komp kod pojacala pa ako mi bas ne bude bilo funkcionalno trazicemo drugo resenje
Alexandar Posted May 24, 2012 Report Posted May 24, 2012 To je najbolje resenje, go for it! A onda mozda sledece, za novce koje si planirao da potrosis u ovaj Oehlbach nf1, probaj da nadjes neko PC kuciste namenjeno 'audiofilima'.. Ne znam kakvo ti je sada kuciste, ali bi trebalo bi da izgleda svakako lepse.. I mozes da ga postavis na neku policu, ako posedujes istu naravno, i da izgleda kao jedan uredjaj vise.. Ako imas novca i zelje za takve egzibicije naravno!
mcnc Posted May 24, 2012 Author Report Posted May 24, 2012 Extra ideja, ionako mi je trenutno kuciste blagi uzas
mcnc Posted May 25, 2012 Author Report Posted May 25, 2012 Prebacio komp pored pojacala, povezao sa nekim "kvalitetnijim" pijacarskim kablom od 1m i najezio sam se! Jednostavno ne mogu da poverujem koliki je gubitak bio zbog kabla od 5m i mogu samo da zamislim kako ce raditi sa nekim kvalitetnijim interkonektom... Hvala svima drugari na pomoci i idejama (Jos ako bi neko predlozio neki interkonet za moj sistem i da nije skup bio bih i vise nego zahvalan )
dude Posted May 28, 2012 Report Posted May 28, 2012 Prebacio komp pored pojacala, povezao sa nekim "kvalitetnijim" pijacarskim kablom od 1m i najezio sam se! Jednostavno ne mogu da poverujem koliki je gubitak bio zbog kabla od 5m i mogu samo da zamislim kako ce raditi sa nekim kvalitetnijim interkonektom... Hvala svima drugari na pomoci i idejama (Jos ako bi neko predlozio neki interkonet za moj sistem i da nije skup bio bih i vise nego zahvalan )
mcnc Posted May 30, 2012 Author Report Posted May 30, 2012 Zahvaljujem na odgovoru, mislim da cu dati sansu Mogamiju, nije skup i 100% ce raditi bolje od pijacarskih a kasnije kada finansije budu dozvolile drugacije uzecu nesto bolje. Inace pokupio sam komsi par kablova (mada ni jedan nije neki kvalitet) i sa svakim su mi kutije svirale potpuno drugacije, ne mogu da verujem da se primeti bas tolika razlika zbog kabla...
dude Posted May 30, 2012 Report Posted May 30, 2012 Zahvaljujem na odgovoru, mislim da cu dati sansu Mogamiju, nije skup i 100% ce raditi bolje od pijacarskih a kasnije kada finansije budu dozvolile drugacije uzecu nesto bolje. Inace pokupio sam komsi par kablova (mada ni jedan nije neki kvalitet) i sa svakim su mi kutije svirale potpuno drugacije, ne mogu da verujem da se primeti bas tolika razlika zbog kabla...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.