Jump to content


Test cd plejera Philips vs Yamaha


Zorole

Recommended Posts

Pre neki dan sam imao prilike da na crtu mom Philips cd824 plejeru stavim neku vintage Yamahu cd2. Slusao sam nekoliko cd-a koja redovno slusam i uporedjivao. Mogu samo reci da me je Yamaha odusevila. Zvuk je skoro pa kao na gramofonu. Nisam mogao da verujem. Izlazni signal jaci za oko 20%. Neke tonove koje sa Philipsom nisam cuo Yamaha reprodukuje jasno. Cak mi se cini da moji trenutni rezervni dvosistemski zvucnici neke tonove nisu mogli ni da izbace dok je radila Yamaha. Plejer star 30god a ja do sad nisam cuo bolji. Svasta :wub:

Link to comment
Share on other sites

On 12/15/2017 at 12:45, Willi Studer said:

U stock verziji, Philips CD842 je tek baza za upgrade - i to jako dobra baza. Napajanja, digitalne i analogne sekcije, transport... može da se budži do mile volje.

Mozes li da objasnis sta sve treba da se zameni na Philipsu i koliko se dobija u kvalitetu?

Link to comment
Share on other sites

Bilo je raznih tema i na forumu i na internetu. Ukratko, može da mu se radi sve:

1. Dampiranje kućišta i transporta bitumenom i blu-tacom (mislim), dampirajuće podloške ili nogice

2. Napajanje: promena napajačkih kondenzatora i ispravljačkih dioda, izrada zasebnih napajanja za digitalna i analogna kola

3. Digitalna sekcija: od kesice peska preko konverterskog kola, do novog clocka, bajpasovanje blokovima, itd.

4. Analogna sekcija: zamena operacionih pojačivača i sprežnih kondenzatora, bajpasovanje blokovima...

Radio sam sve osim prve stavke (mislim da taj primerak kruži po forumu, negde je čak poklonjen kao nagrada). Svaki upgrade može da se radi ad nauseam, koliko god sredstva i strpljenje dozvoljavaju. Ja sam to radio više iz igre i da bih eksperimentisao.

Link to comment
Share on other sites

Dugo se nisam javljao ali sada moram:mellow:. I to zbog Filipsa. Imao sam mnoga pojacala a jos vise cd playera. Medjutim, kako sam sasvim slucajno naisao na risiver Filips TA 8000 i cd player Filips 834, zaljubio sam se totalno u taj brend. Poslije sam nabavio i Filips pojacalo s kraja 60', sa oznakom 591, a imam jos i Filips player 920. Ovaj player 834 je jedan od plejera sa najljepsim zvukom koji sam do sada cuo. Preko risivera TA 8000 spojen je chord kablovima na Celestion Ditton 15 zvucnike, dok mi je drugi sistem NAim Nait 5 i, na sta idu zvucnici ATL HD 304, dok je treci sistem Denon all-in-one sa Sansui 211 plejerom i NAD 20 zvucnicima. Imam jos i fenomenalne Braun monitorske zvucnike, dakle sve vintage, osim NAIM-a. Ali, ova Filips kombinacija sa Ditton 15 zvuci fenomenalno, cak u neki slucajevima i bolje od Naima, jer i jedan i drugi sistem imaju svoj zvuk i prava ih je milina slusati. Vjerovatno mnogi od vas (kao i ja dok ih nisam cuo kod svog druga audiofila) nije cuo za ATL Hans Deutch zvucnike koji su nekad davno bili hi-end njemacke skole i to su pravi dragulji.

Eto, samo to, moja skromna zapazanja.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...