Jump to content


Preporuka zvucnici


Discode

Recommended Posts

Pozdrav,

Potrebna mi je mala pomoc dobrih ljudi :)

Trenutno nemam sistem. Buduci ce se sastojati od nekog starijeg reciver/pojacala i nekog DD gramofona ili eventualno Duala na belt.

Pitanje se odnosi na zvucnike....

Imam ogranicene dimenzije u koje bih smestio zvucnike. Maksimalna visina je 45cm, a budzet mi je 100e za par koriscenih zvucnika, ako neko ima vec konkretno resenje.

Ako ne, koje firme mi preporucujete da gledam na oglasima pa da pokusam sam da nadjem odgovarajucu dimenziju. Nisam audiofil ali umem da prepoznam kvalitetan zvuk i imao sam prilike da slusam kvalitetne uredjaje.

Hvala svima

Link to comment
Share on other sites

Tv na nosacu je iznad i u rotaciji na nosacu prelazi preko te visine levo i desno, a to je jedina lokacija u koju mogu da smestim dva zvucnika, pojacalo i gramofon za sad a da to ima kako tako akusticnog smisla iako je daleko od prosecne price a kamoli idealne posto stan zveci i raspored u prostoriji je akusticki haos, znaci da verovatno nikad i nece biti neka ideala tako da bi znacilo da znam cije su kutije pristojne za te pare kako bih bez puno offtopica i previse para mogao da nesto polako sastavljam neki mali kompletic i vrtim ploce da ne skupljaju prasinu :-)

Reciver ce biti neki stari pioneer ili marantz iz 70ih/80h, sta nadjem vec u odgovarajucem momentu i odgovarajucom cenom, a gramofon verovatno Dual ili Thorens. Moze i Garrard da prodje ako nadjem dobar. kablovi iskljucivo Audio Note.

Eto, ako ima neka dobra dusa bez mnogo okolisanja, propitivanja i slicnog da kaze koje firme imaju ok kutije za te pare pa da sam kopam oglase ili ako neko vec ima spreman odgovor, to bi bilo bas za 5icu :-)

Link to comment
Share on other sites

Taj kriterijum od 45cm u kombinaciji sa cenom do 100€ i tim da će u sistemu glavna stavka biti gramofon, gde bih ja išao na veću bas membranu, mada teško da može biti iznad 8" u ovim dimenzijama, umnogome ograničava izbor. Ono što bi bila moja preporuka, a da se uklapa je u sve pomenuto je:

 

http://www.kupujemprodajem.com/canton-carat-200-37437959-oglas.htm?filter_id=1505380

p.s. Naravno, uveren sam da će ih dati za 100€. Imaš još jedan par na oglasima za 99€, alo crne boje, a ovi u boji drveta su mi lepši i čini mi se bolje očuvani.

Link to comment
Share on other sites

Hvala.

Sve to znam i apsolutno mi je nebitno u ovom slucaju :) Prostorija je akusticki haos u svakom pravcu, a stan ne pravim po uredjaju vec prilagodjavam uredjaj onome sto imam za sada.  Apsolutno mi je nebitno da li je kutija na stalku od 10 kila, na komodi ili u polici, da li ce prenositi vibracije ili sta vec. Nece se cuti ni izbliza kako je predvidjeno niti ce se cuti u nekom standardu koji meni odgovara i na koji sam navikao. Zato i sastavljam ceo sistem za maks 300-350e da pustim plocu dok pijem kafu i da nesto pucketa dok citam knjigu, a ne nesto kvalitetno od 4-5 hiljada u sta cu da gledam i da se divim zvuku jer to ne mogu da izvucem ovde bez da razmestam celu sobu sto mi ne pada napamet :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nije bogzna kakav pomak u visinu napravljen, 2 cm. :)

Mislim i dalje da ti je onaj predlog od ranije solidan izbor. Nek ostane i neki cm lufta (visina im je 42). Jedino što se pojavio novi par i to verzija od 8 oma, što će manje da muči taj stariji risiver koji si planirao, a i cena je bolja i čini mi se da su i bolje očuvane od pređašnjih:

http://www.kupujemprodajem.com/Canton-Karat-200-42256996-oglas.htm?filter_id=1505380

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...