Jump to content


MARANTZ PM7001


borjan

Recommended Posts

Evo, ovim cu da zapocnem seriju testova koje sam napravio za vreme svog skorasnjeg boravka u Moskvi. Kao sto se vidi, resio sam da zapocnem sa necim sto je po ceni priblizno kupovnoj moci naseg kupca.

Odmah cu morati da se izvinem za slike koje cu kaciti sa neta jer su Rusi jako cudni sto se toga tice i gotovo svi hoce da im platis slikanje, jer kad dodjes da slusas nekoliko uredjaja u kompletu-oni su gotovo ubedjeni da pises za neki casopis. Naime, tokom sledecih boravaka u Moskvi imam neke usmene dogovore da ne bude tako, ali-zivi bili, pa videli.

Tehnicke karakteristike ovog lepotana su :

Snaga : 2x70w

Frekv.opseg : 10hz-60khz

Audio ulazi : 6

Fonokonektor : Ima-MM

Ulaz za slusalice : ima

Daljinski : ima

Dimenzije : 12x44x36cm

Tezina : 10.5 kg

Boje : srebrna, crna

Na samom pocetku u oci upada nastojanje firme Marantz da ovo malo pojacalo vise lici na audiofilsko po svom minimalizmu i nedostatku previse dugmica.

Iako ja nosim gotovo uvek svoje diskove na testove i slusanja, kolege su insistirale da one izaberu mzuku, tako da sam bio osudjen na pocetku na meni nepoznatu materiju, Dirty Harry-Gorrilaz.

Iako nisam neki ljubitelj ove muzike, odmah je u oci, tj. usi upalo jako dobro i kontrolisano izvodjenje pesme od strane Marantza. Na moje iznenadjenje, samo pojacalo je zvucalo prilicno jako ali kontrolisano, bez ikakvih nezeljenih posledica, pa je dojam da apsolutno dobro drzi sve pod svojom kontrolom. Jednostavno zvuci uvek sveze i posle duzeg slusanja i pun je energije. Znaci, dinamika pojacala je zaista odlicna!

Sam zvuk je prilicno kvalitetan-sto se basa tice, za razliku od nekih ranijih modela Marantza, prilicno je dobro definisan, ali ima sada i mekoce u njemu,tako da slobodno mogu reci da je prilicno kvalitetniji nego li kod NAD pojacala.Zrednji opseg jew zaista kvalitetan, cist i sto je najbitnije-pun je detalja, dok su visoki-cisti i mekani i zaista su odavali utisak mnogo skupleg sistema. Mogu slobodno reci da je kvalitet sto se tice visokih dosta blizu mog upgrade-ovanog Ecstasy IV modela.

Zatim je nas domacin presao ne vec mnogo poznatiju materiju za mene King of the Mountain u izvodnjenju Kait Bush, i zaista sam bio prilicno iznenadjen. Vokal je bio kako kazu Rusi-vazdusast, jednostavno bogat i cist sto je najbitnije-nije naporan za slusanje. Ovo je jos jednom pokazalo kvalitet visokih tonova i da je jednostavno sve pod kontrolom.

Sve u svemu, mislim da je Marantz napravio prilicno dobar posao.

Ima jako dobru konstrukciju i dizajn, odlicno izbalansiran, prilicno kvalitetan zvuk i detalnost, i sjajne visoke tonove. Zamerki nekih vecih nemam sem sto smatram da je vreme da se Marantz malko pozabavi dizajnom daljinskih upravljaca koje nudi u ovoj klasi.Cena u Moskvi je oko 700$.

Test je obavljen na sledecm sistemu :

CD plejer : Arcam Diva CD73T

Zvucnici : Epos M5

Interkonekt kablovi : Audioquest Jaguar

Zvucniki kablovi : QED Silver Anniversary

post-434-128510456819_thumb.jpg

post-434-128510456819_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

@anubisgrau

Znao je Marantz da pravi uredjaje dok je bio AmeriÄki, posle toga, teÅ¡ko.

@ljuba

Isto ko Å¡to su se HP i Compaq udružili u zajedniÄku firmu. To je sad kao moderno, a tako će i AMD i ATI da se udruže. :bounce

Link to comment
Share on other sites

Borjane,

da li si možda u Moskvi imao prilike da poslušaš i Marantz SA-7001, "prateći" plejer za ovaj PM-7001 ?

InaÄe, svaka Äast za sve ove recenzije. Mislim da si mogao da ideÅ¡ i u veću dubinu (detaljisanje), bez ikakvog straha da budeÅ¡ "preopÅ¡iran" ili "dosadan". :bounce

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...