Jump to content


lokomotiva

Članovi
  • Posts

    29
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lokomotiva's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Jako retka zvercica Ei 1971/72.... Prvi put se sretosmo 1972 na izlozbi YU dizajna.. To bese izvozni model , izradjen u samo 10-tak primereka max. Ponuda evropskim i prekobarnim distributerima. HSTP-40, 2x 20 w na 4 oma. Samo FM prijem ! Svi ispisi stampani na engleskom. Izradao je kao da nismo mi to radili😅 Za to vreme (1972) prelep dizajn koji je osvojio profesore Fakulteta za primenjene umetnosti i dizajn, a bogami i moju malenkost😀.. Plava skala i hromirane lajsne.. Od tada se vise nismo sreli... NIGDE ga nije bilo u prodaji, ni preko, a jos manje ovde... Kome god sam pominjao ili objasnjavao postojanje ovog reseivera Ei Nikola tesla, nisu bas verovali ili su verovatno smatrali da izmisljam. Nigde pomena ili fotke. Tokom decenija sam samo saznao da JESTE bio spreman za izvoz ali niko nije zagrizao. Projekat je obustavljen. Juce mi navrati prijatelj koji je verovao da "TO" postoji , i predamnom otvori torbu, a iz nje izroni .......Kupio ga na K.P.. Treba ga srediti malo estetski, a i svetlo je posustalo...SVIRA na FM...To ce vlanik vec srediti kao i obnovu elektronskih komponenti.. Kad bude sredjen, dolazi malo kod mene, pevacemo "Zal za mladost"😏 PS- vec preko 40 godina cuvam 10 ovakvih dugmadi potenciometra-Sad ce imati namenu.
  2. RIZ Zagreb je koristio nekoliko BSR sasija za svoje gramofone... Kolegi za Weltron, ustvari treba sasija BSR 128 koja koristi MM glavu Shure M75 6S... Cuvena TOSCA HI_FI.. BSR 128 je po dimenzijama i sa pogonom rolerom passent za zamenu.. Da i dalje postoji servis RIZu Mutapovoj, majstor bi ti izmenu uradio dok kafu i cigaru ubijes..😄 https://www.google.com/search?q=turntable+BSR+128&client=firefox-b-d&channel=trow5&sxsrf=AOaemvLLwq-CT4gr2ZU5VN8OXuZk71oVyQ:1632042270529&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjIw6ue14rzAhWMiqQKHXX2B38Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1280&bih=871&dpr=1 Na izboru imas i sasiju Garrard SP 25 koja je istih dimenzija table a koristila ih je firma ISKRA-Kranj. Sretno! P.S. Secam se proizvoda Weltron. Prodavali su se krajem 70-ih godina proslog veka, kod istog zastupnika, kao i za Marantz, u Zagrebu.. VELEBIT...Draskoviceva ul...
  3. Uh....Imao sam TC 204. Hteo sam model 206, no nisam ga uspeo nabaviti . Na konsignaciji u Sarajevskoj se retko pojavljivao. Model 204 je bio uvek nabavljiv- imao je dobru prodju. Cela ta SONY TC serija , 188, 189, 204, 206 i naravno 209 , bili su prava PANZER divizija... Tenkovi.... Cini mi se da bi danas sa tom kolicinom metala, i auto napravili !!! Nakon 204-tvorke, imao sam Hitachi D-850 , prvi troglavas.
  4. Sada mi je jos jasnije, zasto se nisam "mogao skinuti" sa dva ovakva deka , oko 30 godina !!!! Svirka do maximuma a pokvarljiv samo sekirom.... Zoki, ako budes otudjivao sredjeni primerak 81-ce, javi mi - PRVI BEZEC...
  5. Na ponudi- fx 1010 ..https://www.ebay.com/c/1456242918 Iz kataloga 1984....
  6. TC FX 1010 i nije radjen u velikoj seriji. Vise je ponudjen trzistu iz propagandnih razloga. Negova premijera na sajmu u Kelnu je bila sok !! Dizajn je bio svemir za to doba , kako rece Zoki. Problem sa silikonskim pokrovom tastatura se brzo pojavio, registrovan i obustavljena je dalja izrada 1010. Kasnije su nasli pravu strukturu gume ,ali se i odustalo od primene na komandama.. Uzrok raspadanja je bio LJUDSKI ZNOJ- tacnije kisele masnoce koje lucimo, cak i na prstima..!!!!! FX 1010 je vise bio karika u razvoju ka narednoj generaciji 777, 666,...... Inace, oko prodaje TCK 81 sam i upoznao clana ovog foruma "Sandro" iz N.S. koji je na nekom oglasu kupio 1010 sa raspalim gumama komandi i trosnom mehanikom (radio u kaficu), kojeg je hteo totalno remontovati.. Trebao mu je 81 da prebaci celu mehaniku. Ne znam sta je uradio ??? U poslednjem razgovoru mi se zalio da cak ni u centralnom servisu nemaju gumenih delova za taj model, i da ce pokusati da iste napravi..
  7. Zaboravih... TC K81 bio je platforma za prvi Sony kompjuterizovani dek TC FX 1010 iz 1983/4 godine.
  8. Moj dvojac TC K 81 kojima sam dusu vadio tokom 20 godina eksploatacije.. Zanimljivo da su nabavljeni 1984 i 87 i da na prvom je postojala crvena traka ispod komande REC, dok na drugom nije--slicno kao na Zokijevoj fotografiji dvojca.. Osim zamene kaiseva kod Magovcevica nikakvih drugih popravki nije bilo. Starijeg sam otudjio pre 2 godine nakon otkazivanja ton generatora za bias i kalibraciju. Drugo nabavljeni i danas svira kod prijatelja u okolini Adelaida... Mene, malo ostecenog sluha od cestih upala uha, ova 81-ca je odusevljavala cistim visokim tonovima , za druge mozda malo prenaglasenim, ali rucna kalibracija na ovom deku je cudo.. Vrlo istrajan dek , odlicne glave, mehanika - o Boze sta je sve izdrzala !! Evo mojeg dubla oko 2000.g.
  9. "Radi se Hitachi D5500 i D5500m dekovima, sjaaajnim masinama:" + "light" verzija D 3300.....(ako moze).. Moj prvi troglavi dek 1979-80 je bio D-850 preko Emona Commerca.. Po casopisu "Funkshau" , ranih 80-ih, Hitachi je imao udeo u zelezarama, brodogradilistima, ali i izradi nuklearnih postrojenja...U tekstu je pomenuta i proizvodnja za robnu marku Marantz.
  10. Problem je kako iskljuciti izlazni stepen u receiveru.. Ako treba budziti Philpsa, bolje nabavi neko jeftino pojacalo i iz njega odstrani snagas i koristi ga kao predpojacalo.... Davno je moj poznanik to uradio sa EI Nis pojacalom iz mini seta i cepao ga preko lampasa..
  11. Kao mali info..Pregledaj ponudu i odluci sam.... https://www.google.com/search?q=Servis++zvucnika+beograd&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab
  12. Bolje je da odneses kompletne kutije da se proveri i ozicenje, skretnice obzirom na dugu neupotrebu. Neka u servisu usisaju otpadnute komade gume kako nebi kasnije zapadali u zvucnik, i pravilno montiraju zvucnike i dampirajuci filc.. Potom UZIVANJE !!!!
  13. Moj ti je savet da odneses kompletne kutije pouzdanom serviseru zvucnika da ti izmeni vesanje . Nakon zamene vesanja maleni sviraju za 10+. Hocu reci da ti malci nisu ni malo naivni, obzirom na male dimenzije... Svojevremeno sam u vikendici istovremeno imao i njih i Hitachi livene mini HS-1..... Nislijke (Poljakinje) su bile finijeg zvuka.. P.S. Da se nadovezem na post kolege... U ove kutije tesko da moze neki drugi bas radi specificnog srafljenja i montaze...
  14. Nabavljene na K.P., kapice za zastitu praznih RCA terminala.. Nezgodno je kada su terminali postavljeni vertikalno, pa upada prasina sta god radili.
  15. Nakon dugo vremena ponovo muzika SHERWOOD-a.... Nasao sam dovoljno snazan sto celicnog rama za ovih 40 Kg "zive vage" .. HP 2000+HP 5500+ PS X 70+AR ....
×
×
  • Create New...