borchee

Članovi
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

About borchee

 • Rank
  Iskusan član

Recent Profile Visitors

1,005 profile views
 1. Hi Francesco, you're screwed. These things (and/or draver parts) tend do desintegrate (B126/226/The Signature...not yet read about the Studer A727, but it can't be much different). No way to stop the process, nor to repair the part(s). It's due to production process - impurities/bad alloy or somethng like this. I don't think all batches were affected, but nobody seems to know about serial numbers. In 2014 they were still available from Revox (~ € 150?), so you might contact them, if still stocked - they might have them, but it can turn out, they offer them only within a revision...don't know. The part number is not stated in service manuals, but Revox knows what it's about. If I'm not mistaken, it's 1.769.140.92 - check the Studer price list for 2001 (A727): http://www.revoxsammler.ch/ You also might consider getting new "O-rings" and the belt. At some early point Revox did change this things for free, AFAIK. If you're fond of cursing, you might go with: https://www.ricardo.ch/it/a/revox-b125-b226-studer-a727-schiene...-1077516040/ You also might look for a broken B126/226/A727 - making sure there is no deformation and/or cracks is the top priority. Good luck. Borut PS: And no, I didn't rebuilt the frame.
 2. Moguće je i da su napukli lemovi činča na pločici...imao sam sa oba ampa. ...i nemoj dati baš bilo kome, da čeprka po njemu - nije to B750!
 3. Znaš šta me najviše nervira kod trolova!?...da im podlegnem! Pozdrav PS: Bravo, @ketklou, mene si proveo žednog preko vode. PPS: Moderatori...vruće je - budite ljudi, pa pošaljite trola za svaki hi po sedmicu dana na godišnji, kako bi odmorio i oladio.
 4. Tvoje ploće...stoji li na dead waxu da su pogodne za Pioneer PL-530?
 5. @Draza, hedonizam je OK...ali ipak....zašto si fiksirao polovnjaka sa opcijom zamene glave i igle?! - ništa konkretrno o tome ne znaš...kao početnik. Napiši koliko si spreman/sposoban/voljan da odvojiš "sitniša" i sačekaj predloge. Moj je: U rangu do kila eura ima mnoštvo novih i "ozbiljnih" gramofona...sve sa novom glavom i iglom...tvornički podešeno....sa garancijom. Zanemari te relacije koliko viša cena = toliko bolji zvuk! "Dobar" zvuk je potpuno subjektivna činjenica i tu nećeš izaći na kraj, ma koliko god para potrošio - NIKO!!! na svetu ne može dati definitivnog odgovora ni sa tehničkog stajališta, a kamoli subjektivne percepcije zvuka. Najbitnije za što je moguće vjernu reprodukciju snimka u gramofona (ne pričamo o kojekakvom plastičnom kršu), jeste oblik igle i glava, kompatibilnost iste sa ručkom, te naravno osnovna podešavanja. Podešavanju/kombinacijama u gramofona nikad kraja - te diskusije se vode više od pola veka, bez rezultata! - zato nemoj, da se zamaraš time. Kupi novi gramofon i kadgod imaš viška para, pohrani ih za što bolje zvučne kutije...te što kvalitetnije snimke, naravno.
 6. Pa, to možeš pripisati samo sebi! Da imaš kablove debljine anakonde ili transatlantik-kablova, maltretirali bi te samo sa koji/odakle/koliko RSD/zvučna slika/broj licni/isprepleteni po kojem uzorku...obzirom na severnu ili južnu hemisferu/kriogeneza/koliko dugo i kako usvirani/širmovanje/dužina u nm/DIY/bakar-srebro-unobtanium/ čistoća na šesnaestu decimalku/itd gluposti....a ovako - pfffff...! Pozdrav za Beograd Borut PS: I još bela utičnica!...ajme meni - kako to možeš da slušaš?!
 7. ...gaj!...pretpostavljam.
 8. ...kako ja to mogu da pronađem?!...Maxmedia Distribution doo. Dečanska 5a, lokal A13 Zar ti stvarno nije zanimljiva pomisao na golog @Zexx-a nasred Terazija?
 9. https://en.wikipedia.org/wiki/Taiyo_Yuden#Recording_media https://en.wikipedia.org/wiki/CMC_Magnetics https://www.ebay.com/bhp/taiyo-yuden-cd-r
 10. Aujoj!...što više čitam o tom stvoru (Rijad Tuzla), to sam bliže, da me trefi šlag od samog uzrujanja. Zorane, osećam sa Vama - Vaš junak, i pored svih traumi koje je Vaša porodica pretrpjela, i trpi/trpeće još unadalje, je i izvor neizmerne sreće. Junačini, Vama i Vašoj porodici želim sve najbolje. Sa poštovanjem i srdačnim pozdravima iz Maribora. Borut Štuhec PS: Da završim sa skotom jednom i zauvek: Rijade, molekularna nesrećo...želim ti, da dobiješ picajzle u obliku aligatorske kornjače, pa nek' ti je sa srećom!...ali deca, da su ti zdrava i vesela...pokvarenjače jedan degenerirani!!! PPS: Baš bih voleo da znam bolje psovati na Srpskom.
 11. Pa, pošto ionako tražiš druga vratanca!...naravno, lepše bi bilo, da ih ne polomiš. Radoznalosti radi možeš da probaš i sledeće, ako ti stoji na raspolaganju: - uzmi neki komad prozirne plastike (npr. kutija od Ferrero Roche...njam) - probaj da je izmatiraš, ali stvarno nežno...recimo gobicom za pranje suđa (vileda glitzi) ili nečim sličnim - ako imaš onaj elektronski upaljač (ne znam kako se zove, ali daje, ne plamenčić, nego urla ko autogeni švajs aparat), odnosno maleni plinski "vatromet" - ajoj, kako li se to zove?...ono malo čudo, što npr. kuvari koriste za karamelizaciju posipa od šečera npr. - pređi plamenom pažljivo preko površine...znači ne zagrijavaj jedno te isto mesto suviše dugo i ne suviše blizu - cilj vežbe je da se otopi površina plastike - ako ide, onda vrlo pažljivo sa prozorčićem...sa pretpostavkom da su vratanca metalna. Ovako nekako:
 12. Ako misliš na prozorčić...a da poliraš najprije?...npr. neka politura za vizire motorističkih kaciga i sličnog...ili upitaš kod nekog ko polira automobilske žaromete/farove.
 13. Pa zar Slovenac da vas ući praviti red u Srbiji? ...isto je ***** i kod nas, bez brige. Mislim da bi to trebala napraviti administracija ovog foruma. Kako to zamišljam: - postavi (administracija)...eeeehm, kako se to zove na Srpskom?...anketa, recimo - spremamo peticiju KP-u povodom toga i toga - ako se slažeš navedenim, potvrdi (mogučnost neslaganja nije data, pošto se ne vrši istraga javnog mišljenja, nego se traži potpora predlaganom) Pojedini član foruma može da bude saglasan samo jedanput, a kako je definisan/poznat svojim nickom, ime, prezime i potpis nisu od važnosti, odnosno ne smeju da budu. Težina takvog nešto predložena KP-u sa strane administracije ovog foruma mogla/morala bi da nešto pokrene...dobro, ne radi KP samo sa audio skalamerijama...ali to nije bitno. Pozdrav Don Kihot
 14. To nije suština/smisao onoga što bih ja voleo da postignem...ne zanimaju me samo ovdašnji forumaši i njihovo izbegavanje poslovanja sa dotičnim, nego kako njemu i sličnima onemogučiti prodaju/prevare bilo kojem "jadniku"...a za ono šta je pisao Zoranu trebao bi da se napije šamarčina barem. Revolucija uvek počinje pojedincem... Pretpostavljam, da Hi-Files Forum u Srbiji ima neki renome/nešto znači. E, sad...predlažem, da se pokrene/sastavi nešto u smislu peticije koju bi se predložilo administraciji KP-a. Na šta mislim: - da se ne obelodanjuju više telefonski brojevi prodavca - moguče ih je dobiti samo putem upita/molbe privatnom porukom prodavcu a dotični odgovara istim putem - svrha toga je vrlo jednostavna....jer KP dozvoljava/omugućuje davanje ocjena samo ako je došlo do obostrane razmene poruka kupac-prodavac (ili obratno) upit za telefonski broj i (mogući) odgovor bili bi u skladu sa pravilima/zapovjedima KP-a.. Kako je KP načelno zainteresovan za unapređenje svojih usluga i zaštitu korisnika istih, moglo bi nešto da proizađe iz toga..naravno da ne, ako su potpisnici peticije Zoran, Krca i Borut. Toliko...za razmišljanje. Pozdrav Borut PS: Baš sam rešio reklamaciju u vezi polovnog auta koji sam kupio (tempomat, radarsko odstojanje, klima, solarni šibedah, automatski menjać DSG, federi pozadi, senzor nivoa vozila pozadi levo, kočnice...itd). Bio sam toliko pametan pa sam ga kupio od pravne osobe, koja je zakonom obavezana na garanciju od jednog meseca, a za stvarne greške (koje se pojave, a prodavac bi za njih trebao znati) godinu dana. Da napomenem...koliko sam "ležeran" iliti glup...prodavac mi je zagarantirao, da je vozilo provereno i besprekorno, pa nisam išao ni na probnu vožnju. Kako sam se sledećih dana upoznavao sa funkcijom i ponašanjem kola, greške su se gomilale. Reklamirao sam pismeno putem mejla, a prva reakcija je bila putem telefona kao ništa od navedenog ne pada pod garanciju! Nadalje, pošto sam napomenuo, da telefonom neću da kontaktiram, sva je korespondencija išla mejlom s time da su moji zahtjevi postajali sve oštriji. Evo, trenutačno vozim nova kola, koja mi je prodavac dao na raspolagu, dok moja ne budu sređena. Priznajem, popustio sam malo - neću ga teretiti za vreme i gorivo koje sam zbog reklamacije potrošio...ali i za to ću videti kod primopredaje.