Jump to content


kukurikuyu

Članovi
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Pancevo
 • Interests
  elektronika

Recent Profile Visitors

816 profile views

kukurikuyu's Achievements

 1. Izvinjenje... slučajno sam prevideo ovaj post.Ovo izgleda ozbiljno, čak i slabiji model! Rado bih ga poslušao, ako je to TO, stavio bih tačku na i . ... mada je retko i ima da se načekam.
 2. Neće, ali će da potraje. Od lemilice i instrumenata živim , pa mi je potrebno vremena i volje da se namilim da ga sredim... jednostavno kad završim s poslom, nemam volje nizašta - osim da slušam muziku :D Zato mora rezerva, pa posle nek stoji, da li ću izgubiti nešto sitno, to mi stvarno nije bitno (rima s namerom). Mada, kako su krenuli sa cenama na KP, ima još i da zaradim (bar duplo), uskoro u radnji jeftinije nego na KP Verovao ili ne , na KP ima stvari koje su skuplje (nekad i duplo) od novi stvari u radnji. Evo samo jedan konkretan primer (inače ima toga koliko hoćeš) http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?q=ZD-11E&search=
 3. Moguće, kao što rekoh nisam gledao u sm.
 4. Swticher je na sredini (po slici), a smd integralac je u tqfp/lqfp kućištu Izmedju srednjeg i desnog vertikalnog modula, koliko vidim na par slika sa neta. Možda je i sve na istoj ploči (ne skida mi se service manual da detaljno pregledam)...
 5. Naravno da jeste, ali meni u glavi stoji Delija = HK6500 , iskreno pre nabavke 6500-ke iščitao sam forum uzduž i popreko, u svakoj temi o HK6500 je i Delija, tako da mi je on veoma merodavan
 6. Uff....gledam slike iznutrica, dva torusa, jedan deo switcher napajanje, smd ovi na glavnoj ploči....odustajem, ne sviđa mi se, ni konstrukciono, ni izgledom, ovo je pravljeno samo sa jednim ciljem - da što pre "rikne" ( da ne piše Harman, kladio bi se da je neki Samsung AVR, i dizajnom podseća). Hvala na savetima 👍
 7. Pozdrav Deliji, tebe sam i čekao ...pošto si možda najupućeniji u zvuk HK6500 (ima toga na forumu ) Iskreno to nisam planirao, kupim da sređujem da mi zameni ono što ću da sređujem.... Ne znam da li si imao priliku da slušaš novije HK uređaje, da li je to sličan zvuk ili nema više nikakve veze sa Harman-om? Npr. HK620, 630 ili risiveri 32xx, 33xx ? To mi je prvo palo na pamet ali nisam ih slušao, jeste isti proizvođač ali zvuk ne mora da bude čak ni sličan. Ako je zvuk sličan, onda su mi to alternative jer je manje mehaničkih preklopnika. Phono ne koristim, da budem iskren (PC flac ---> topping DAC----->line in) Ako ne, i od preporuka ostane samo Akai, onda nema druge.
 8. Hvala Ljubo! Bar neku smernicu sam dobio. Inače nemam nameru da prodajem 6500 nakon sređivanja, od sada zvučno adekvatna zamena mora da stoji u rezervi...ovo mi je škola za ubuduće.
 9. Pozdrav svima, s obzirom da mi je zvučno omiljeni HK6500 zreo za generalku (pot, preklopnici itd....a kad već to radim red je i da zamenim kondove), potrebna mi je zvučno adekvatna zamena dok ga ne sredim. Pitanje, koja pojačala/risiveri su po zvuku slični (ili isti) starom HK6500 ? Proizvođač nebitan, samo da je karakter zvuka isti ili sličan.
 10. Imaš li ikakav predlog sa čim pokušati da ih uparim? (sem NAD-a, njega nikad nisam voleo, muljav mi je bio i ostao)
 11. Preklopnik služi da pojačava/utišava HF1300. Da li su kutije svetlijeg/tamnijeg karaktera, ne usuđujem se da kažem jer sam u nekom review-u (ili video na YouTube-u ) pročitao da vuku na tamnu stranu (never underestimate power of dark side )...HK je definitivno na svetloj strani.
 12. Na AK ako sam dobro video, samo je jedan vlasnik probao da zameni blokove novijim i tom prilikom izmerio stare, svi su bili u toleranciji i svi se slažu da su kvalitetno odrađene. Mislim da mi samo treba jači amp sa velikim damping faktorom kako bi iz midbass-a izvukao maksimum. Jedino nisam siguran da bi trebalo pojačalo tamnijeg kakarktera, sa HK zvuk je odličan, otvoren...ali mislim da nema snage da ih kontroliše (negde sam našao podatak da je osetljivost 84dB! , znači inertne za medalju)
 13. Jeste, to su ti drajveri, skretnica je ista, model je pre ovog , prepoznaje se po tome što "otvor" nije zaobljen, transmisija takođe (ova dva modela se najbolje čuju)
×
×
 • Create New...