Jump to content


Mos

Članovi
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

1,140 profile views

Mos's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Dragi forumasi, jedno pitanje na temu gore pomenutog pojacala, predpostavljam da po godistu moze da ide kategoriju vintage. Skoro sam kupio ovo pojacalo ima jednu cudnu pojavu kad se ukljuci nakon 10-15 min cuje se unutra da nesto pucne i to se ponovi jos par puta i onda presatane i kad ga izgasim nakon par minuta cuje se isto i nakon par puta prestane. Znam da ima godina i da me verovatno ceka neko osvezavanje ali me zanima da li neko ima slicno iskustvo i da li je ovo nesto sto treba da me brine. Pozdrav!
  2. Uh ljudi pa ide li zaboga! 😄 Ova 40-ka nije jeftina koliko vidim po netu. Jel to daje neke bolje rezultate ili samo stvar eksperimenta?
  3. Stavih za probu OM 10 i sve se namestilo za cas i gazna sila i antiskejting sve prema propisu proizvodjaca. Sve vise sam ubedjen da je ULM ipak za drugaciju vrstu zvucnica, 2M je za teze rucke.
  4. Dobar predlog, kako doci do coveka neki kontakt mail ili slicno?
  5. @zbrujic MIslim da su istog oblika ali razlicitog nacina izrade vrha. Ako to ima veze. @VU metar Da na adekvatnoj skali. Mada sam probao i na drugacijim ali bez povoljnog rezultata. @ 空也 Otovorio pregledao oprugu nisam primetio nista posebno , zatvorio i nakon par provera nastavio da radi kako treba. Cak sam u jednom momentu vratio i orginalnu zvucnicu podesavanje proslo bez problema.
  6. Kompleksna tema i vise nego sto sam naslucivao, pogotovo sto su misljenja podeljena, barem je to neki moj zakljucak. Na karaju sam sve vise ubedjen da ovaj Dual pravljen za drugaciji koncept zvucnice sto mu i sam naziv kaze ULM tonearm. Mozda je bilo bolje da sam pazario nesto iz OM serije ali ne 5E posto sam njega vec trosio. Mozda neka OM10 ili 20 . Slicno su mi i rekli iz Ortofona ako nema izoblicenja ( ako je zvuk zadovoljavajuc ) onada je setovanje prihvatljivo sto negde i ima smisla znaci da nema neki mehanicki problem koji stvara losu zvucnu sliku. @ InSides Mada me i dalje buni, pomenuli ste da je generalni stav da vrh igle ne utice na skejting silu. 2M Red podesim prema onome sto je propisano 1.8g i tako za antiskejting a2M Blue koji je po velicini isti i po tezini samo je razlika u vrhu kako je napravljen , aklo sam dobro razumeo. @ 空也 Mozda je opruga oslabila taj Dual je proizveden 1980 verovatno da se neki materijali kroz decenije koriscenja promene ali me buni to sto sve prethodne zvucnice namesti kako treba pa i taj vec pomenuti 2M Red a ovde ne uspevam u propisanim okvirima. Posto nemam izoblicenja u zvuku verujem da je sam vrh igle ispravan. Taj deo od pre godinu dana ne umem da objasnim otovrio ponovo gramofon pogldao oprugu sve deluje ok zatvorio nakon nekog vremena je opet sve bio ok.
  7. Domaca ploca PGP , ako hocu da stoji u mestu moram da spustim na 1.3 grama i podignem antiskating na skoro 2 i onda stoji.
  8. Probao sam danas da postavim setovanje sto bi rekli na uvo. Balans rucke da blago lebdi i da bude paralelena sa tanjirom. Kako vrtim tockic za antisating tako se i rucka pomera kad je nula i rucka stoji . Podigmem tezinu na 1.8g i tako postavim i antiskating 1.8. Testirao sam sa plocom zvuk na 1KH na levom i desnom kanalu cinimi se da je cist i da isto zvuci, naravno na delu za proveru antiskatinga vuce ka centru. Da li to znaci da je ovo setovanje ok i prihvatljivo.
  9. Da ali to podesava brzinu kojom lift spusta rucku.
  10. Posao sam Tomi poruku pa da porucim plocu i testiram ponovo antiskating. Hvala za link. 😉
  11. Nista posebno, domaca RTB.🙂
  12. @giZ_Mo Vrujem da je ok pogotovu za antiskating i proveru vrha igle barem moje iskustvo za 30 godina slusanja ploca i kad vidim da su moje ploce , one koje sam kupio kao tinejdzer nove u radnji i dalje u jako dobrom stanju nema pucketanja i preskakanja. Doduse nisam ih nikom davao sto su mi mnogi zamerali ali sam ih sacuvao. @sondek Imam vagicu digitalnu a teg moze da se namesti prilicno precizno. Ako se potrudim da napravim dobar balans onda teg kaze skoro isto kao i vaga.
  13. Evo da nekako zaokruzim ovu temu i da podelim moja saznanja sa vama. I posle 40 sati slusanja 2M Blue je neumoljiva podesavanje po specifikaciji je nemoguca misija, trenutno je slusam na 1.3g gazne sile i antiskating na 1.9 skoro 2 tu sam uspeo da je postavim da bude u mestu na test ploci. Pisao sam Ortofonu da vidim kako bi mi pomogli ,rekli su da ako test ploca pokazuje dobar zvuk da nema izoblicenja onda je to setovanje prihvatljivo bez obzira na njihove specifikacije na sajtu. Prelistavao sam razne forume i nisam nasao da je neko slicno probao nasao sam jednog koji je stavio 2M Bronze na istog duala ali setovao je po sistemu koliko stavim grama na teg toliko i na antiskating i sve je super. Ja ipak verujem da test ploca ima svoju funkciju ali dobro. 2M Blue ima prilicno dobar zvuk ali kad sam pustio klasiku tu sam ostao prilicno razocaran dosta ravan zvuk bez veklikog uzbudjenja. Predpostavljam da Dual 731Q nije pravo mesto za zvucnice ovih performansi. Potrosih vreme i novac a ULM rucka izgleda trazi svoje da bi pruzila ono zasta je napravljena. Pozdrav!
×
×
  • Create New...