No1Livz4Ever

Članovi
 • Content Count

  380
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About No1Livz4Ever

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 12/12/1977

Contact Methods

 • MSN
  m.maletin@hotmail.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Sudska medicina (nije bas interes, vise posao :)), Slusanje muzike (trenutno jazz, zauvek pink Floyd :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. No1Livz4Ever

  Koji gramofon (polovan) + phono box do oko 500eur

  Ako je masa headshella 7.8g to je jako slično originalnom Technics headshellu. Naravno to ne znaci da je masa ostatka ručice ista (kod Technicsa ukupna masa je 12g, sto znaci da je sama rucica 4.5g), ali ovo su vrlo lagani headshellovi sto znaci da je vrlo verovatno i rucica u domenu oko 12g, sto spada u neke ručice niže srednje mase. To znaci da je negde idealan partner ovakvoj ručici sa ovakvim headshellom cartrdge čija je komplijansa negde oko 17 (ili 10 po japanskim standardima), a masa negde između 5.5-6.5g, sto možeš da vidiš i po masi originalne glave (kod Technica je EPC205 bila 5.8g). Znaci tako neku sličnu glavu treba da tražiš. Ako ćeš da menjaš headshell obrati pažnju na masu. Glave od 8-9g (Denon 103 npr) traže veću masu, sto se donekle može postići promenom headshella, ali onda možeš da dodjes u situaciju da ne možeš teg da osvrneš dovoljno da bi izbalansirao ruckicu ... Technics je to rešio dodavanjem jednog malog tega, koji ako je potrebno, može da se uvrne u zadnji kraj ručice. Naravno postoje i tezi tegovi od fabričkog ...
 2. No1Livz4Ever

  Koji gramofon (polovan) + phono box do oko 500eur

  Možda ću ja prodavati svoju MP110 za neke sasvim ok novce, a malo je radila. Neću da reklamiram, ali vrlo dobar Cartridge. Samo moraš znati da li ti se uklapa da ručicom. Tj moraš da znaš težinu ruckice.
 3. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Mislim da je razlog prodaje bio jedan Electrocompaniet koji je sa Dynaudio kutijama davao lepši zvuk od Sansuija.
 4. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Svaka čast. Samo toliko.
 5. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Sondek, a zamisli gospodina poput mene, ode, kupi novo, i onda krene upgraeditis . Tek bi to zabolelo [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
 6. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  U nekoj mojoj priči, dok sam stigao do sadasnjeg sistema, ostavio sam negde oko 3500e. Svaka komponenta je polovna ali ili kao nova ili sredjena do perfekcije. Da sam kupovao novo taj sistem bi koštao negde oko 8000e, ili cak i nešto više. Niti sam šta refreshovao, a sredjivao sam damo gramofon. Tako da je sa mog aspekta računica relativno jasna.
 7. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Pa da imam kintu za takav B sistem, kontam da bi u A ležali Naim serije 5 i DBL ili Quad ESL. Salu na stranu, Neat, Spendor, Expo, sve su dobre firme. I za ne mnogo pare se može oformiti jako lep stereo sistem. Samo rekoh da ima logike u Tominoj priči. Sva roba ima svog kupca, kako je rekao Sondek.
 8. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Neću se nastavljati na priču o lekarima. Muka mi je od toga jer su 90% ljudi iz struke dobri, pošteni ljudi, koji rade nevidjeno odgovoran posao za jako malo para, bez “koverti, trajala” i ostalih finansijskih pomagala. To nije ni tema. Nebitno. Da, pretpostavljam da je tako ozbiljan refresh preskup, samo kažem da je to izvodljivo. Čak sam rekao i za koju je cenu uredjaj prodat, sto je zanemarljivo u odnosu na uložen rad. I verovatno je da taj isti čovek ne bi imao računicu da tako nešto odradi više puta. A sto se tiče novih uredjaja, pa gosn Simo, ja sam Naimovac, sto znaci da bih u uslovima imanja više novca vrlo rado poslušao Expo i Neat u B sistemu [emoji16]
 9. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Grešite. Nemaju mnogo veću platu ni kolege koje rade u Medi Group-u. Ne govorim o hirurškim intervencijama nego o radu kolega iz internistickih struka. Koverte naravno postoje, to je javna tajna, ali niti se daju svim lekarima, niti ih svi lekari traže.
 10. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Ne znam za servisere, znam da lekar specijalista, doktor nauka, ima 550 din na sat.
 11. No1Livz4Ever

  Emisija "Ne moze to bez kabla"

  Mogu u potpunosti da razumem o čemu je Toma pričao. Pre nekoliko godina, u razgovoru sa jednim novosadskim audiofilom i fantastičnim elektronicarem (na forumu je, ali retko, tako da neću pominjati nick), skontao sam da je čovek svoj Sansui 919, rasklopio do poslednjeg dela, sve preklopnike, prekidace, osvezio sve lemove, zamenio stare delove novim (kroz nebrojene trial and error probe šta od novih kondova i ostalih delova daje zvuk Sansuija). Znaci BUKVALNO je sve rastavio, očistio, stavio nove delove i vratio nazad. Tada je taj uredjaj prodao ako se ne varam za 800 ili 850e. Sto je radio radio je sebi, ali se ispostavilo da je na kraju uredjaj prodao iako uopšte čovek nije preprodavac. Po njegovim recima ne bi ponovo tako nešto radio, jer je radio sebi, a mislim da mi je rekao da mu je trebalo oko 200 radnih sati. E to je prava stvar. Taj ko je uzeo taj Sansui ima fantastičan uredjaj za narednih 20g. Ja ga nikad neću prezaliti, makar da mi stoji u sobi, iako sam pre par godina prešao na skroz drugi sistem u koji se Sansui ne bi uklopio. Mislim da je Toma imao na umu tako nešto, a ja potpisujem da ne postoji nijedno novo pojačalo u klasi do 2000e koje bi moglo da stane na crtu tako sredjenom Sansuiju. U tom smislu podržavam. Ako ćete da kupite Accuphase za 700e i da zamenite kondove za 100 i mislite da je to uredjaj kao nov, e to već nije tačno. A sto se tiče “bolji je vinil od digitalije” bolje je da ne počinjemo tu temu. Moje je mišljenje da je ogroman deo takvog utiska danas posledica različitog masteringa za LP (mali dinamicki raspon) i za digitaliju (sve je preglasno i in your face). Naravno imamo i one cuvene priče o parnim vs neparnim harmonicima itd. Da zaključim, Toma je pristojan čovek, vrlo korektan prodavac, i poznavalac audio uredjaja. Svako ima pravo da kaže da nešto voli ili ne, jednostavno muzika nije matematika, nekom se svidi jedan zvuk, drugom drugi, itd. Važno je ne opterecivati se time nego slušati muziku i uživati u njoj.
 12. No1Livz4Ever

  Technics 1210mk2 custom

  Gramofon se do daljeg povlaci iz prodaje. Moze lock.
 13. No1Livz4Ever

  Koji gramofon (polovan) + phono box do oko 500eur

  Naravno. Po meni nema logike da bude 1000e, GR može da se kupi za 1300. Ako bude isti kao MK6 i za 700e ja zadovoljan