Jump to content


Arkangel047

Novi članovi
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Arkangel047's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

  1. Na samom resiveru uospte ne postoi nista oko podesavanja Pre Out izlaza, logicno je kako kazete da on za to i sluzi d a, posalje signal, ali kada se na njega spoji kao sto sam objasnio nema zvuka, jako je cudno sto i na Tape Out nema zvuka ili na bilo koji out osim na MD Out.
  2. I primetio sam tek sada, da ako povezem bilo koji uredjaj preko optickog kabla opet se ne dobija zvuk nikakav, funkcionisu samo analogni za OUT, ali OK i to je nesto, hvala svima na savetima.
  3. Uspeo sam, ali ne preko pre out, nego preko MD/DAT Out, preko njega funkcionisu svi IN ulazi na Sony, to je ono sto sam i hteo, jedino ne znam zasto isti taj MD/DAT In , jedino na njemu se ne cuje nista, ali svi ostali CD, Tape, Audio in itd, cuju s ebez problema, ali na pre out ne dobijam nista jedino na MD/DAT out.
  4. Sve sam uradio kako treba Sony Preout Front ide u Yamaha IN Aux, zvuk nema, nebitno dali je volume na Sony pusteno ili ne, podesio sam na 2 kanala, opet nista, spojio zvucnike na Sony, Sony sam za sebe funkcionise bez problema, ali sa out izlaza ne mogu dobiti zvuk nikako, a Sony nema Rec selector, koji inace resava ovaj problem.
  5. Jesam, tako sam odmah povezao po nekoj logici, ne funkcionise, na preot front se cak ni tuner ne cuje, na tape out se cuje tuner na Yamahi, ali ni jedan drugi uredjaj.
  6. evo kako izgleda pozadi i sta sve ima
  7. Molio bih za misljenje i savet. Imam dek Yamha KX-930, radio je odlicno ali odjednom je izgubio zvuk na levom kanalu, mislio sam da je glava prljava, ocistio sam ali nakon ciscenja na desnom kanalu gde nije bilo zvuka, pojavio se sum, levi kanal radi odlicno, a na desnom je samo sum i peek level displej je zaglavljen maksimalno do kraja i ne mrda. Pa bih zamilio ako neko ima iskustva sa ovom situacijom, da mi objasni o cemu se radi, dali je mozda crkla glava na deku pa je moram menjati ili je nesto drugo u pitanju. Unapred zahvaljujem na pomoci.
  8. Molim za pomoc iskusnije audiofile. Dobio sam na poklon AV Reciver Sony STR-VA 555 ES, posto koristim vec Yamaha pretpojacalo sa pojacalom a imam samo 2 zvucnika povezea sam paralelno na tape out izlaz Sony STR-VA 555 ES u Yamahino pretpojacalo. Na Sony STR-VA 555 ES imam povezano jos nekoliko uredjaja, na Yamahu cujem samo kada na Sony Reciveru radi tuner, ali ne cujem recimo kada prebacim CD Player, Mini Disc. Ne znam kako da dobijem zvuk od ovih uredjaja jer ovaj Sony Reciver nema source opciju kao kod klasicnih pojacala, ja sam i ranije na tape out vezivao druga pojacala ali ovaj problem nisam imao, jer source odabire sta ces da slusas, ali sada ovde toga nema, Tuner moze da se cuej na yamahi, jer je valjda ugadjen u reciver, ali ostali uredjaji se cuju na samom Sony Reciveru ali ne i na Yamaha, ne dobijam na taj tape out izlaz njihov signal. Ima li ko da mi pomogne nekim savetom?
  9. Dali neko zna kojom metodom, tehnikom se moze povratiti stari sjaj na HI FI uredjajima, tu pretezno mislim na crne uredjaje a ne na srebrne. Dali postoji neko sredstvo, nesto za poliranje ili sl.??????? Zamolio bih iskusne audio file ako mogu da mi pomognu oko ovog problema.
×
×
  • Create New...