Dacho

Članovi
 • Content count

  470
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

About Dacho

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 03/07/1970

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Sisak
 • Interests
  glazba,motori
 1. Kii Audio

  Slažem se sa Sondekom u većini rečenog. Zanimljivo bi bilo porediti nešto iz tog ranga zvučnika sa Kii 3 kao što je Backes & Mullers zvučnici. http://www.backesmueller.de/en/ Oni su među prvima koji su počeli da primjenjuju takvu tehnologiju. B&M sam nekoliko puta slušao ali nikada nisam dublje zalazio u problematiku njihove tehnologije. Kod Kii zvučnika sam zato očekivao da će raditi nešto slično ali ipak ne. Zato i napisah prije nekoliko dana da sam očekivao da će max iskoristiti DSP tehnologiju u njima poput Backs&Mullera. No Kii je ipak odlučio ići barem u njihovom početku jednim drugim putem. Ipak mislim da uskoro možemo i od njih očekivati da rade upravo ono što i Backs & Muller radi a to je prilagođavanje svakoj prostoriji uz pomoć softwera.
 2. Kii Audio

  Taj BMS je jako dobar driver, jedino sto zahtjeva višestaznu skretnicu. Bas mi ga je prijatelj nudio prije par mjeseci, mocno izgleda i dobro zvuči. Kada se pogleda njegov graf malo previše pretenciozno zvuči da moze tih 300 Hz odraditi. Doduše u kućnim uvjetima možda i nije problem ali na tako niskoj frekvenciji strmina je vec jako velika.
 3. Kii Audio

  Ja upotrebljavam uglavnom Tractrix hornu koja ima cut of freq oko 360 Hz dok je preporuceno min 520 Hz. Driver je kompresioni 2" koji ima donju freq 500 Hz. Logika mi nalaze da nebi bilo pametno spuštati da radi do krajnje donje granice nego ju sječem sa skretnicom 24 db na oko 950-1000 Hz. Uskoro mi stiže malo bolja oprema za mjerenje pa cu izvrsiti probu što bi to u kućnim uvjetima bilo da ju spustim do 500 Hz. Na uho to ipak zvuči relativno tanko nego da taj spektar od 500-950 Hz pokrivaju 2 kom od 12" driveri. Takvi driveri sigurno nemaju brzinu kao horna ali zvuk ipak dopire kao jako dobra dinamična cjelina. Tractrix horna ima nešto drugačiji zvuk nego Yuichi horna ali se približno svodi na sličan problem. Ono što je glavna značajka da nikada ne bih pokušavao takav koncept raditi bez aktivne skretnice a u krajnjem mojem slučaju i sa DSP-om.
 4. Kii Audio

  Malo je grubo rečeno sve ali ako si ikada radio sa DSP-om onda znaš u čemu je poanta. Ovdje ne govorimo o konstrukciji i konceptu cijelog zvučnika koji je inače fenomenalan nego o ulozi DSP-a u njemu.
 5. Kii Audio

  Nitko nije rekao da je taj zvucnik loš, dapače izvrstan je, bolji nego vecina zvučnika takvog koncepta i ranga. Napravili su fantastican posao sa jedinstvenim konceptom i zasluzuje nagrade. Ovdje je samo otvoren razgovor da se taj DSP moze bolje iskoristiti, jer on to moze i na takav nacin bi bio jos bolji.
 6. Kii Audio

  Žali bože DSP-a onda u kutijama ako kupac ima nekoliko preseta pa onda na uvce posluhne koji mu najbolje paše. To su nekada 90-ih stavljali na plastične linije i receivere za kućno kino pa nek se raja igra sa efektima. To je doslovce kao igranje sa ton kontrolama na pojačalu.
 7. Kii Audio

  Pošto i sam radim vec dugo na projektu aktivnih kutija sa DSP-om u sebi, zar nije malo glupavo da se kutije tog ranga ne mogu custom prilagođavati svakom prostoru umjesto da ima memorirane postavke koje nikada nece 100% odgovarati prostoru gdje se instaliraju. Bilo bi najbolje da se kod instalacije zvučnika u određenoj slušaoni izvrši mjerenje, promjene parametri u DSP-u i onda sve lijepo zaključa. Većina DSP-ova ima nekoliko preset gumbova, ja sam ih predvidio da se iskoriste kao dodatnu mogućnost kada se radi instalacija pa da se može nešto promjeniti za eventualno tiho slušanje, gledanje tv i sl.
 8. Audio Kasete, za kaset-dekove naravno!

  http://www.index.hr/clanak.aspx?id=1017848 Veseli članak o kazetama...
 9. "One more man gone" - In Memoriam

  Izvrsna pjevačica...R.I.P.
 10. Dobrodošli u Sony fan club!

  Eto male zabave... Prije.. I poslije ...
 11. Sony TA-F808ES

  https://www.njuskalo.hr/hi-fi-pojacala/sony-ta-f808es-oglas-22038033
 12. Sony TA-F808ES

  Na našim oglasima se mozda jednom godišnje pojavi ali koliko sam vidio svi su u vrlo dobrom stanju, čak i temeljito obnovljeni.
 13. Sony TA-F808ES

  Obično se krece oko 1000€ Vrlo rijetko se nađe ispod toga ako je u dobrom stanju.
 14. Sony TA-F808ES

  Pomak bi trebao biti popriličan pošto je to jedno od ponajboljih Sony pojačala sto su ikad napravili. Više o njemu možes ovdje pročitati: http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=11589