Jump to content

Dali Rubicon 2 ili Opticon 6


Recommended Posts

Postovani, da li je neko sa foruma imao iskustva sa Dali zvucnicima? Za zvucnike iz naslova imam dobre ponude, pa bih zeleo da cujem i vasa iskustva, misljenja da li ici u tom pravcu. Rubicon imam na 1650e, a Optikon na 1600e. I jedan i drugi su iz OUTLET-a. Fabricko pakovanje. Korisceni za prezentacije. Od amplifikacije imam Quad Artera Solus Play. Odlucio sam se za minimalizam. Sve u jednom sistem. Ono malo sto sam uspeo da uhvatim po netu za navedene zvucnike, cini mi se da je to ono sto ja volim od zvucnika, jer koliko vidim da Dali i nema neki jak marketing poput Dynaudio-a i ostalih. Po vasem misljenju da li vrede za ponudjene vrednosti. Prostorija je oko 38m2 dnevni soba otvorena ka trpezariji. Od muzike se slusa sve osim klasike. Hvala u napred. Igor

20210118_185048.jpg

Link to post
Share on other sites
  • Igi Pop74 changed the title to Dali Rubicon 2 ili Opticon 6

Tesko neko drugi moze da ti da odgovor na pitanje da li je bolji manji zvucnik iz vise klase ili veci iz nize.

To zavisi od tvojih afiniteta.

Rubicon je kvaitetnija kutija, ali je 38 m2 ozbiljna prostorija koju treba napuniti zvukom.

Link to post
Share on other sites

Delija, hvala na odgovoru. Najbolje bi mi legao Dynaudio Audience 82. Volim njegov zvuk. Dubok bas. 2X200mm wofer. Jedino me odbija sto je bas previse mator. Ogranicio sam sebi budzet za zvucnike do 1800e. Svaki predlog dobro dosao. Cak razmisljam i o kombinaciji Rubicon 2 sa jednim sub-om za pocetak.  

Link to post
Share on other sites

Ni ja nisam pristalica matorih zvucnika. Mozda od 100% proverenog prodavca u 100% proverenom stanju. Esotec D260 je dobar visokotonac, ali mu zbog godina verovatno treba i zamena ferrofluid-a. Tu nisam ni siguran da li moze da se dodje do originalnog i kakav uticaj ima ako se stavi neki koji nije identicnih karakteristika.

Sto se sub-ova tice, ja jesam pristalica, ali treba da znas da integracija nije ni malo lagan posao, a isto tako ako dodas sub "malim" zvucnicima dobices na dubini i kvalitetu basa (ako je sub dobar i dobro integrisan), ali ako ne udjes u igranku sa high-pass filterom, headroom ti ostaje isti kao da nemas sub. Ako volis i da "opustis ruku" i da slusas glasno, imaj to na umu. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...