Jump to content

Recommended Posts

Posted

Poštovane kolege,

treba mi mala pomoć/savet u vezi novog IC kabla za gramofon.

U pitanju je Dual 704 kog sam kupio pre skoro 2 godine u mint stanju. Pre 2 meseca sam krenuo da ga sređujem dalje:

- nov poklopac izrađen od klirita
- stavljeni spajkovi
- nov headshell adapter (nisu mi se sviđali pinovi kod starog)
- nova glava (AT VM-520EB)
- komplet podmazan
- nova LED sijalica za strob od DualFreda

Na redu je zamena IC kabla. Na njemu je originalni, koji radi bez problema, veoma je tanak i ne odiše nekim kvalitetom pa sam hteo da ga zamenim nečim boljim. Sa jedne strane su 2 RCA, a sa druge su 4 buksne koje se spajaju direktno na "pločicu" u samom gramofonu. Tehnički to nije problem zameniti, mene samo zbunjuje izbor kabla. Ne razumem se mnogo u materiju, ali sam na internetu čitao da se za ovu namenu kotiste kablovi posebnih karakteristika.. Još ako bi mi neko naveo i link gde bi takav kabl mogao da kupim kod nas bilo bi sjajno!

Napominjem da kabl mora da ima 4 parice, jer se na strani gramofona spaja na 4 buksne..

Hvala unapred!

Posted

Van den Hul 502 ako se ne varam, dobar budget kabl za gramofon. Imao sam ga, sve super s njim. Nekada je to prodavao Korato, da li je tako i danas, nisam siguran. Mogao je da se kupi na meru, kolko god smatras da ti treba.  Izgugkaj, verujem da ces naci.

pozz

Posted
54 minuta ranije, ivcha1976 said:

Van den Hul 502 ako se ne varam, dobar budget kabl za gramofon. Imao sam ga, sve super s njim. Nekada je to prodavao Korato, da li je tako i danas, nisam siguran. Mogao je da se kupi na meru, kolko god smatras da ti treba.  Izgugkaj, verujem da ces naci.

pozz

Hvala na predlogu! Ima u Korato cenovniku, 4800 din po metru. Ipak ciljam na nesto jeftinije..

Posted
29 minuta ranije, zeljko1974 said:

psp electronics, novi sad, imate na sajtu lepu ponudu kablova,pa pogledajte.

Gledam.. Sjajno.. Ali ja ne znam sta mi treba :)
Zato sam i pitao ovde