Jump to content


Pioneer DVR-LX61, problem sa integrisanim TV tunerom


m.petrovic

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Od juce pokusavam da povezem/podesim gorepomenuti DVR i bas imam problema sa TV slikom...

Veze: SBB dolazni signal u DVR, iz DVR-a na TV. Pored toga, komponentna veza izmedju DVR-a i TV-a.

Problem: od kada TV signal prolazi kroz DVR, slika je jako loseg kvaliteta. Non stop se na ekranu pojavljuju bele horizontalne linije, zvuk "pucketa"... Nakon oko 2-3 sata ovakvog mucenja, slika (i zvuk) pocne da se popravlja, da bi nakon oko 5 sati postala perfektna (i kada je DVR iskljucen i kada TV signal ide preko njegovog tunera). Ovo probao 3 puta do sada i definitivno je takva procedura... (slika je identicna i kada je DVR iskljucen a TV ukljucen i kada se koristi DVR tuner). Slika je uvek perfektna ukoliko je izvor CD/DVD/HDD.

Sta da uradim da bi slika bila perfektna cim se ukljuci TV (a signal i dalje prolazi kroz DVR; ovo mi je neophodno zbog snimanja)?

Pretpostavljam da je uzrok smetnji ugradjeni tuner u DVR-u, ali me jako buni ovo "samo-popravljanje" slike nakon odredjenog vremena.

Sam TV je analogni ali novije generacije (mada, nije toliko bitno, obzirom da je slika savrsena kada TV signal ne ide kroz DVR)

Uredjaj je juce kupljen. Imam fore 7 dana da ovo resim, u suprotnom mogu da vratim uredjaj i dobijem novac nazad (mada to nikako ne bih voleo da se desi na kraju :thumbsup2 )

Unapred hvala svima! :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...