Jump to content


Miško983

Članovi
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

About Miško983

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Iz Višnjičke banje sam. Hvala vam svima na savetima. Ja sam još početnik u ovome.
 2. Hvala ti Ostavi mi samo neki kontakt mejl ili telefon, pa ću te zvati za par dana.
 3. Jel znaš možda ko to može da mi našteluje u Beogradu?
 4. Ovde je antiskejt podesen na 2 https://www.youtube.com/watch?v=JIe-NBjUv6Q Ovde je podesen na 3 https://www.youtube.com/watch?v=QYcG9aCRY9M
 5. Eee, kad bi se ja razumeo u to.... Malopre sam stavio CD na tanjir i spustio iglu na rub CD-a, a ona nije stajala u mestu, već je krenula ka osovinici. Pritisak igle je 2g i antiskejt je 2. Zatim sam povećao antiskejt silu na 3 i igla je dosta sporije išla ka centru, ali je ipak išla. Zar ne bi trebalo da stoji mirno?
 6. Gramofon je najnoviji 1210 mk7, a i zvučnica je nova. Čistim je posle svake preslušane ploče onom tečnošću za iglu. Ploče su mi uvek čiste pre puštanja. Što se tiče podešavanja antiskejta, nemam test ploču da bih proverio. A gazna sila je 2 grama, jer je preporučena od 1,8 do 2,2. Na toliko sam postavio i antiskejt - 2.
 7. Ne, nije stvar u pucketanju, već u onom krljanju pri naletima jačeg tona, uglavnom kod vokala ili piskavih instrumenata. Bukvalno se čuje ono prdenje, kao kad zvekne zvučnik. Au kako to mrzim, gore je od bilo kakvog pucketanja.
 8. Tačno razmišljam da kupim neki magnetofon i da sve prebacim na trake. Jeste mi užitak da slušam na gramofonu, al džaba mi užitak kad mi propadnu retki snimci, do kojih je danas teško doći.
 9. Posle koliko slušanja kreće ploča da se troši, tj kada već počinje to da se primećuje? Primetio sam da se čak i sa novom iglom, već posle dva do tri slušanja čuje ono "frfljanje" u jačim tonovima. Ali ne kod svake ploče, već uglavnom kod domaćih izdanja Diskos, PGP, i nekih levih izdavača, sportske knjige, plastike i Žitišta i ostalih... Izgleda da su te ploče pravljene od onog polistirena, a ne od vinila. Verujte da se ujebu već posle prvog slušanja, a slušao sam ih na novom gramofonu sa novom iglom i to ne nekom jeftinom, već AT VM 740 ML. A glavu mi je podešavao Toma iz Kruševca.
 10. Da li možda neko zna, kod koga bi mogao u Beogradu, da proverim ispravnost igle? Hvala
 11. I još naglašava "nova, nepuštena ploča". Da, baš je sišao dole brazdu da vidi je puštana. Ma oni to sve kupuju na kilo za 100 dindži. I šta sam još primetio - što je zemlja siromašnija, narod alaviji. Npr. neka ploča na discogsu košta u Nemačkoj 6e u mint stanju. U Italiji ista ploča u istom stanju 10e. U Španiji 12 evra. U Rusiji 20 evra. U Srbiji 40 evra. E to smo ti mi, samo da se nekom nešto uvali i da što bolje ogrebe i ugradi.
 12. Pa on za singlice sa narodnjacima traži 50 evra. Ja sam to kupovao za 200 dinara, takoreći nove. Ali sve su mu ploče mint, nema jedne da nije. Izgleda da čovek voli mint bombone. Edit Infidel: Ne citirati ceo prethodni post!
 13. Da, verovatno je bila povučena iz prodaje, ali se neki od primeraka provukao. Npr. na a strani ploče je ukucano ESK3028a, a na b strani umesto ESK3028b, oni su stavili matricu sa brojem ESK3029b. Dakle, ubacili su na B stranu muziku sa druge strane narednog izdanja.
 14. Nisam znao da je takva tema već otvorena.
 15. A jel znate ko je najviše podivljao - Zoran iz Rakovice. Taj je načisto odlepio. Sve su mu ploče "mint" i nijedna mu nije ispod 100 evra. Pa dal je bre taj normalan uopšte?
×
×
 • Create New...