Jump to content


Miško983

Članovi
  • Posts

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Miško983

  1. Znaš kako, ne može uopšte krivica da bude pola-pola, jer ja poručujem preko kupinda nešto što nisam video uživo, a on navodi da je ocena 5. Dakle, ako kažeš 5, onda mora da bude kao nova i ne sme biti izgrebana i deformisana. Sve drugo je prevara i vaćarenje. Ja tu nikakvu moju krivicu ne vidim. Malo je onih koje bi mogao da pohvalim. Rema86 je izuzetan, zatim onaj Brzi70. To su ljudi koji umeju da procene očuvanost a nisu naduvali cene. Doduše, ja mislim da i ovi drugi znaju, samo se prave mutavi.
  2. Ono što je jedino dobro kod Joce, jeste da pristaje na zamenu. Ali mu zameram to što ploču koju sam vratio i dalje drži na kupindu sa ocenom 5 i ako je izgrebana. I tako peca neku drugu budalu. Ne ume da sasluša o čemu je problem, već samo na brzinu "dobro, dobro, dobro... Vrati ploču, zamenićemo". Što po meni, nije u redu. Jer to je bukvalno neprihvatanje tuđeg mišljenja. Pa valjda se i ja nešto razumem u očuvanost ploča, a mislim da malo više znam od njegove žene. Kaže mi - nemaš ti šta da procenjuješ, ploče su već ocenjene. Pa izvini molim te, zar si samo ti merodavan za davanje ocena. Za onog triumvirata sam zaboravio još da napomenem da je to takav neprofesionalizam... Kada sam video tu ženu (valjda njegovu) kako uzima u ruke hrpu ploča - povukla je najmanje 20 komada odjednom iz one gomile i to za ćoškove. Mislio sam da će sve pocepati. E sad, meni nije jasno, zbog čega su ploče sa narodnom muzikom onoliko precenjene. Tu najviše ima krševa. I gde god odem da pogledam narodnu muziku, uglavnom mi izvuku kutiju punu kupusa. Valjda misle da onaj ko sluša narodnjake nema bolji gramofon od travijate. Ispada da smo mi koji to slušamo - gluvi seljaci koji slušaju raspale singlice na travijatama sa iglama starim 50 godina. Kako ja da objasnim tim prodavcima da sam ja platio samo iglu 280e i da na nju ne može svaka kupusara da se stavi.
  3. Primetio sam u nekoliko zadnjih godina da se Joca mnogo isfušario. Skoro svaka ploča mu je "mint". A ako je ocena 5, onda može i da bude odlična, a u većini slučajeva nije. Pet minus je već raspad koji ne smem da stavim na gramofon. Pravdao mi se kako ne vidi dobro, kako nema gramofon da isproba i da mu ploče ocenjuje žena. Počeću da ga izbegavam, jer je nagruvao cene, a ploče su mu većinom prosečno očuvane. Zatim prodavac pod nazivom TriumvirateCD je vaćaroš. Video sam diskogsu nekoliko ploča, od kojih me je u tom trenutku zanimala samo jedna. Kada sam otišao tamo i kupio tu jednu ploču, pogledao sam i ove ostale. Pitao sam za tu drugu, međutim cena je već bila promenjena za dva evra više. Dođem kući i pogledam - stvarno cena 10e. A dan pre toga je bila 8e. Dakle kad dođete u prodavnicu kod njih i želite da pogledate neku ploču, čim vidi da ste zainteresovani, on podiže cenu. Dok se zamajavate sa njim, žena mu u kompjuteru menja cenovnik. Meni je to sve jadno.
  4. Hvala, ali to je ocena G+, a meni trema NM. Takvu sam jednu našao na tom Bugarskom sajtu. Nikada ne kupujem ispod NM. Jer je kod nas ogromna razlika između NM i VG+.
  5. Da li je neko možda već imao iskustva sa kupovinom ploča preko tog sajta? Kupio bi jednu singlic koju nikad ovde nisam našao. Ako ima neko ko je već ulogovan na tom Bugarskom "limundu", častio bi ga da mi poruči tu ploču odande. Imam fore još 4 dana. Hvala unapred
  6. Iz Višnjičke banje sam. Hvala vam svima na savetima. Ja sam još početnik u ovome.
  7. Hvala ti Ostavi mi samo neki kontakt mejl ili telefon, pa ću te zvati za par dana.
  8. Jel znaš možda ko to može da mi našteluje u Beogradu?
  9. Ovde je antiskejt podesen na 2 https://www.youtube.com/watch?v=JIe-NBjUv6Q Ovde je podesen na 3 https://www.youtube.com/watch?v=QYcG9aCRY9M
  10. Eee, kad bi se ja razumeo u to.... Malopre sam stavio CD na tanjir i spustio iglu na rub CD-a, a ona nije stajala u mestu, već je krenula ka osovinici. Pritisak igle je 2g i antiskejt je 2. Zatim sam povećao antiskejt silu na 3 i igla je dosta sporije išla ka centru, ali je ipak išla. Zar ne bi trebalo da stoji mirno?
  11. Gramofon je najnoviji 1210 mk7, a i zvučnica je nova. Čistim je posle svake preslušane ploče onom tečnošću za iglu. Ploče su mi uvek čiste pre puštanja. Što se tiče podešavanja antiskejta, nemam test ploču da bih proverio. A gazna sila je 2 grama, jer je preporučena od 1,8 do 2,2. Na toliko sam postavio i antiskejt - 2.
  12. Ne, nije stvar u pucketanju, već u onom krljanju pri naletima jačeg tona, uglavnom kod vokala ili piskavih instrumenata. Bukvalno se čuje ono prdenje, kao kad zvekne zvučnik. Au kako to mrzim, gore je od bilo kakvog pucketanja.
  13. Tačno razmišljam da kupim neki magnetofon i da sve prebacim na trake. Jeste mi užitak da slušam na gramofonu, al džaba mi užitak kad mi propadnu retki snimci, do kojih je danas teško doći.
  14. Posle koliko slušanja kreće ploča da se troši, tj kada već počinje to da se primećuje? Primetio sam da se čak i sa novom iglom, već posle dva do tri slušanja čuje ono "frfljanje" u jačim tonovima. Ali ne kod svake ploče, već uglavnom kod domaćih izdanja Diskos, PGP, i nekih levih izdavača, sportske knjige, plastike i Žitišta i ostalih... Izgleda da su te ploče pravljene od onog polistirena, a ne od vinila. Verujte da se ujebu već posle prvog slušanja, a slušao sam ih na novom gramofonu sa novom iglom i to ne nekom jeftinom, već AT VM 740 ML. A glavu mi je podešavao Toma iz Kruševca. Mislio sam da bi svaka ploča trebalo bar 50 odsvira kako treba, pa tek kasnije da se čuju smetnje.
  15. Da li možda neko zna, kod koga bi mogao u Beogradu, da proverim ispravnost igle? Hvala
  16. I još naglašava "nova, nepuštena ploča". Da, baš je sišao dole brazdu da vidi je puštana. Ma oni to sve kupuju na kilo za 100 dindži. I šta sam još primetio - što je zemlja siromašnija, narod alaviji. Npr. neka ploča na discogsu košta u Nemačkoj 6e u mint stanju. U Italiji ista ploča u istom stanju 10e. U Španiji 12 evra. U Rusiji 20 evra. U Srbiji 40 evra. E to smo ti mi, samo da se nekom nešto uvali i da što bolje ogrebe i ugradi.
  17. Pa on za singlice sa narodnjacima traži 50 evra. Ja sam to kupovao za 200 dinara, takoreći nove. Ali sve su mu ploče mint, nema jedne da nije. Izgleda da čovek voli mint bombone. Edit Infidel: Ne citirati ceo prethodni post!
  18. Da, verovatno je bila povučena iz prodaje, ali se neki od primeraka provukao. Npr. na a strani ploče je ukucano ESK3028a, a na b strani umesto ESK3028b, oni su stavili matricu sa brojem ESK3029b. Dakle, ubacili su na B stranu muziku sa druge strane narednog izdanja.
  19. Nisam znao da je takva tema već otvorena.
  20. A jel znate ko je najviše podivljao - Zoran iz Rakovice. Taj je načisto odlepio. Sve su mu ploče "mint" i nijedna mu nije ispod 100 evra. Pa dal je bre taj normalan uopšte?
  21. Skoro sam kupio jednu staru ploču i kada sam pustio prvu stranu, sve je bilo u redu. Međutim, kada sam je okrenuo da pustim stranu B, pojavila mi se muzika sa jedne potpuno druge ploče i drugim pevačem. A i tu drugu ploču imam. Bilo mi smešno da su se toliko zeznuli i pobrkali matrice. Jel vam se desila nekad slična stvar?
  22. Ma svestan sam ja toga, jesi u pravu, al trenutno je takva situacija... Nadam se uskoro drugoj sobi. Doduše, nije ova soba tako mala 4x5, al ima puno stvari u njoj, pretrpana je. Nisam mnogo zahtevan, za sada solidno svira.
  23. Zato što je cevno pojačalo, pa su mi baš trebale osetljive kutije. Nisu baš naslonjene na zid, odmaknute su 10-ak cm. Pa ionako su zatvorene pozadi. Znaš i sam da su kod lampaša mekši basovi, zamisli da sam zakačio nekog prdavca na to, pa ne bi se ni "b" od basa čuo. Ne bi se čulo ništa. Čini mi se da podni zvučnici lepše sviraju, a čuo to i od mnogih.
×
×
  • Create New...