Honda94

Članovi
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

About Honda94

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 10/23/1994

Profile Information

 • Location
  Paracin, Donje Vidovo

Recent Profile Visitors

490 profile views
 1. Da li hoce neko da mi pomogne?Ne zelim da pocnem da povezujem dok neko strucan mi ne objasni...Prijatno u izolaciji!
 2. Imam pitanje u vezi povezivanja ploce sa izlaznim tranzistorima. Koje debljine zice trebaju biti prema bazi,emiteru i kolektoru? Da li sve iste ili recimo za emiter deblja, a za bazu ili kolektor tanja ili obrnuto.
 3. Ja sam sa sela, odem do Paracina u jedan jedini servis za televizore i ostale kucne aparate. Kazu ne popravljamo pojacala, evo ti broj od majstora, koji nama odrzava pojacala. "Majstor" radi u opstini, ne znam tacno sta... Ovo mu dodje kao hobi i sta dalje ocekivati...A isti taj servis za televizore je meni rekao 250e kvar, mora da se menja cela ploca. Ja odem uzmem tv i kazem im vas mrzi da trazite kvar, samo menjate ploce. Otvorim tv, malo proguglam, uzmem fen za kosu i dobro zagrejem procesor. Tv radi vise od 2 godine bez problema. Zabole njih da prekuglavaju procesor, verovatno nemaju ni opremu za to, a ni znanje. Morao sam ovo da napisem, izvinjavam se sto sam odstupio od teme.
 4. Resio problem. Tranzistori vezani za current mirror nisu bili isti. Majstor je zamenio samo jedan, drugi je ostao fabricki. Srecom nasao sam kuci alternativnu zamenu za oba i stavio identicne. Sada je na oba kanala oko 37mV. Koliko vidim po forumu ta brojka u redu.
 5. Mislim da je pisalo X2. Uglavnom resio sam to, desni zvucnik je pucao kao neka mini petarda Izvinjavam se na svom neznanju o tim kondezatorima...Racunao sam ako na integri stoji na toj poziciji kod prekidaca, a na forumu se pisalo o pucanju u zvucnicima, nece nista da fali, da skinem i probam.
 6. Ustvari to je izgleda keramicki plave boje, malo veci. Vrednosti 0,01uf, skinuo sa integre 8650. Prekidac paljenja/gasenja.
 7. Da, ali me kopka jos dc offset. Na jednom kanalu 63mV, na drugom 34mV. Trimer za podesavanje nema, mirna struja je u redu. Zamenjeni svi elektroliti, emitorski otpornici i jos po neki, koji nisu bili u redu. Resio sam pucanje u zvucniku prilikom gasenja, ugradio sam tantal kondezator prekidacu. Sta bih jos treba da pogledam, bar da ovaj kanal od 63mV dovedem blizu ovog drugog oko 34mV.
 8. Da javim utiske. Stavljeni fine gold. Kako je Gox opisao, bas je tako. Bas je i jaci, a i prijatniji. Visoki su se smirili, a ujedno su i nesto cistiji. A srednji opseg je jasniji. Jako sam zadovoljan. A najbitnije je sto zvucnici na recimo 75% glasnoce, vise ne krce i ne suste. Sada da li je to uticaj ovih u napajanju ili ovih sitnih pojma nemam.
 9. Imam te kablove. Nikakvu razliku nisam cuo u odnosu na kablove najobicnije sa pijace. Vizuelno ces biti zadovoljan, debela izolacija- Klotz, ali unutra 2 vrlo tanka provodnika.
 10. Hvala na informacijama. Verovatno fine gold, jer pojacalo je tako i sviralo, bas toplo, cisto, veoma prijatno za uvo.
 11. Pojacalo svira, nema onu boju koju je imalo. Premda su sitni kondovi bili naduveni odozdo, uglavnom. U napajanju kad sam stavio Samwha kondove, a posle vratio fabricke odmah se cula promena. Sada su ovi Nichicon tu i to je u redu po meni. I ja sam delio to misljenje da bilo koji novi ce biti bolji, ali izgleda da nije tako, bar u ovom mom slucaju.
 12. Pa da li da uzmem Nichicon fine gold seriju? Ima ih kod majstora iz Krusevca...
 13. Oko 25-og decembra sam ih menjao. Pre par dana sam zamenio u napajanju druge.
 14. Osvezio sam pojacalo Technics su 7700 novim elektrolitima. U napajanju stavio Samwha 10000uf, a ovi sitni su bili mesavina Jamicona i Nichicona-pw serija. Sve je to kupljeno u M&G Nis. Pojacalo izgubilo dusu i zvuk se pogorsao. Sada sam zamenio u napajanju stavio sam Nichicon iz FW serije 2×10000uf i 2×6800uf. Malo se poboljsala slika, ali ne u onoj meri. Da li ovu Jamicon su toliko losi, jer njih ima vise u pojacalu. Da li da porucim Nichicon fine gold seriju, neki savet i predlog?