Jump to content

Honda94

Članovi
 • Posts

  279
 • Joined

 • Last visited

About Honda94

 • Birthday 10/23/1994

Profile Information

 • Location
  Paracin

Recent Profile Visitors

1,120 profile views

Honda94's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

 1. Da li ima neko jos neku ideju, sta bih mogao da probam, pre nego sto vratim vlasniku pojacalo. Zamenio sam jos jedan op amp u kolu potenciometra glasnoce, takodje sam zamenio kondezatore u pretpojacalu i njegovom napajanju. Zujanje je i dalje prisutno-smanjuje se i pojacava okretanjem potenciometra glasnoce. Zvuk se cuje samo preko direct veze. Od svega toga smanjio se malo dc offset na oko 51mV desni i levi kanal 53mV. Nije mi tesko da coveku promenim i ostale kondove komplet, ako smatrate da treba, idem do Nisa sutra, pa kupicu. Takodje imam i visak filterske posle greca, ispravni su.
 2. Stavio sam op amp 4558. Nazalost, situacija je i dalje ista.
 3. Hvala na pomoci! Javljam, kada budem zavrsio.
 4. Zamenio kondove i u napajanju preampa i u samom preampu. Nema promena.
 5. Ja bih poludeo od onog zujanja. Na zvucnicima od 8 oma se cuje bas dosta, na 4 oma - 94db zvucnicima vec me tera da iskljucim pojacalo. U fazonu gasi ovo, dok nije crklo nacisto.
 6. Nisam, iskreno nije mi palo na pamet. Ma cudno se to ponasalo. Javi se zvuk kada se pojaca do pola, ali to se jedva, jedva cuje. Tada okrenem balans pot i tu sam video da pot radi. Sto za bass i treble ne mogu da tvrdim, okretao sam i njih, nisam cuo nikakvu promenu. Mozda pogledam jos jednom, kada budem otisao kod njega, to bude jednom godisnje, slucajno. Premda on je zadovoljan sa eq, njemu je bitno da to radi i svira. Nema okp, kao recimo ja
 7. Inace, dao sam poznaniku ekvilajzer sa analajzerom, ja ga ne koristim. Problem je uspesno resen, a i vise mu se dopada.
 8. Haha, gledao sam Znaci postao sam maskota...Nema veze, ne smeta mi
 9. Direct spoljni prekidac vrsi pritisak na unutrasnja dva prekidaca. Jedan klikne, drugi ne. Razmontirao sam taj deo, mozda je tu problem u ovom drugom prekidacu, koji samo "prati" rad prvog unutrasnjeg bez kliktanja.
 10. Eto, hvala! Sta ciniti dalje?
 11. U redu je sa majstorima. Da ga imam, zar bih postavio ovde pitanje? Ovde su u pitanju tonske kontrole. Da se nesto slomilo, veze lose, nesto skinuto, radjeno, to bi se videlo. Pojacalo je u fabrickom stanju. Ovo bi trebao da bude mehanicki kvar, a nije...
 12. Tako nekako, ajde neka bude. Sta ste vi po struci?
 13. Recimo Pioneer A757 ima adpt na zadnjoj strani, tu stoje dzamperi i na taj nacin se regulise direct ton on/off. Kod ovog pojacala to nije slucaj
 14. Da, greska moja
 15. Opet ja Nadam se da nisam previse dosadan i omrazen od forumasa. Poznanik je doneo ovo pojacalo kod mene da probamo da otklonimo kvar. Pojacalo radi, nista se ne greje previse, vrlo fino, ali nazalost samo u direct modu. Cim iskljucimo direct mod, zvuka nema. Javi se negde skoro necujno kada se pojaca do pola, tu proverim balans pot i radi. Takodje, non stop se cuje zujanje na zvucnicima, kada se volume pot smanji skroz, tada je intezivnije, kada se pojacava zujanje se smanjuje. Mirna struja u redu po upustvu, dc offset na oba kanala oko 58, 59 vdc. Ocistio sam sve sto je bilo potrebno kontakt sprejem, pregledao lemove, kondezatori i ostali delovi na oko deluju normalno. Pojacalo daje cist zvuk, bez distorzije. On kaze da mu zujanje i ne smeta toliko, jer on pojaca i slusa, ali zeli tonske kontrole.
×
×
 • Create New...