Jump to content

hifista

Članovi
 • Posts

  456
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by hifista

 1. Shindo zvučnici i amplifikacija.
 2. treehausaudiolab sistem, Rullit field coil mid i bas u open bafle konfiguraciji, fostex tweeter. Fild coil napajanje sa lampaškim ispravlljanjem.
 3. Evo domace fotelje nizeg naslona (moze za hifi). Minoo Design.
 4. Kondo i Vox u jednu sobu, JBL Everest sa potentnim SS (moze i Mark Levinson) u drugu. U treću neki dobar full range.
 5. Kondo i Vitavox full horn. Ako postanem sledece godine milijunas zelim to posedovati. Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 6. Lepo nema šta. Extrema i Guarneri iz doba osnivača Franka Serblina, su temelj na kome izgradjen brend, uz prvu Minima i Electa seriju. Ekstrema je po mnogima najbolja kutija koju je dizajnirao Serblin za Sonus Faber. Nije lak zvučnik za namestiti.
 7. Jel to beše nekoć najači Dynaudio.
 8. Zanimljiv home theatre zvucnik
 9. Oswalds Mill Audio (OMA) što se tiče zvučnika ima jako zanimljiv vizuelni dizajn, medjutim imam utisak da je taj dizajn česće u funkciji atraktivnog izgleda nego u funkciji zvuka.
 10. Moje ukrštanje je na oko 9-10khz, sketnica 2 reda na oba drajvera. Tannoy centralni mi je oko visine usiju. Dizajner skretnice mi je dao preporuku (14cm, raal u kontra fazi), kasnije sam primenio i subjektivnu metodu (http://goodsoundclub.com/Forums/ShowPost.aspx?PageIndex=1&postID=2898#2898 ) eksperimentišući sa raal vezanim u fazi, i sada tako slušam na 15cm.
 11. U pravu ste kolega, prostor ispod sprava popuniti plocama i nema mane.
 12. Možda iz druge snima pa se ne vidi.
 13. Blumenhofer je očito inspirisan sa JBL 4344. Evo videa za uživanje (ima i the stolicu):
 14. Lampaška aktiva mora biti izvan zvučničke kutije. Kao kod ovog sistema Lenard Audio Opal
 15. Interesantna ideja da se Ikea Kallax police (koje imaju vrlo povoljnu cenu, modularne su i lako se sklapaju) postave na prednji zid i napune pločama, naravno sa izmeštanjem sistema sa strane (što je inače preporuka kod akustičnog tretrmana prostora).
 16. Potraži "čika Brka" na bratskom forumu. Sale je talenat da napravi lampaški zvuk za skroman novac, možda može da ti pomogne u namerama.
 17. Kontaktne tacke sa kondom mozes da lemis ili da srafis zica na zicu luster klemom po potrebi i zelji. Binding postove ne volim, preferiram kontakte sa sto manje metala. Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
 18. Jos jedan tip koji mozes da probas. Ja sam prestao da lemim na zvucnicke terminale, koristim ih samo da pricvrstim zicu na zicu pa ne moraju biti nikakvi fensi. Poput ovog čiče koji je tako sklapao Duelund skretnicu za Tannoy WR.
 19. Probaj SSG, to je kombinacija silver mice i teflona, otvara i stiroflex.
 20. Kad zavrsis sa izborom rednog kondenzatora, probaj da u paralelu sa njim dodaš 100 puta manju vrednost ruske SSG silver mice.
 21. L-pad se koristi samo ako je potrebna atenuacija. Bolje je ako si ugodio osetljivost drajvera pa ti nije ni potrebna.
 22. Kad stavis samo jedan C na red, uputstvo ti kaže da već imaš CL filter. Ako izabereš C da bude 4.7uF pogodićeš da kad se sabere filter sa prirodnim padom drajvera u sumi imaš LR karakteristiku na 3khz. Kad sečeš više od preporučenih 3khz stavićeš manji C i pad na toj višoj frekvenciji će biti drugog reda (tu drajver nema rolloff ). Taj filter drugog reda koriguješ izborom C ili dodavanjem L u paralelu sa drajverom (čime koriguješ L koji unosi sam trafo).
×
×
 • Create New...