Ćma

Novi članovi
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

About Ćma

 • Rank
  Početnik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gledao ih oba puta kad su bili u Domu omladine i oba puta je bio super provod.
 2. Uzeo sam kabl od 10m i nema laga. Valjda je optički, ide na coaxial ulaz na risiveru.
 3. Pošto sam shvatio da je streamovanje preko mreže neupotrebljivo za igre i filmove zbog laga jedina opcija koja mi preostaje je da povežem PC sa receiverom preko SPDIF izlaza na eksternoj zvučnoj. Ono što me interesuje je da li u takvoj konfiguraciji može da dođe do laga ako se koristi kabl od 10m? I da li imate preporuku za neki kabl?
 4. Hvala hvala, sad slatke muke dok se sve poveže.
 5. Ćma

  Foobar2000

  Ako sam dobro shvatio instalacijom ranije postavljanog plugina: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_upnp u Foobaru ću dobiti funkcionalnost koju Windows media player ima po defaultu (cast to device). Da li je sa ovim pluginom to malo elegantnije rešeno nego u WMP? U WMP mi je super što postoji volume kontrola iz playera ali mi se ne sviđa što moraš da nađeš pesmu u library i ideš na cast to device kako bi ti se otvorio novi prozor u kome onda možeš da praviš playlistu za streamovanje na receiver već bi bilo bolje ako bi receiver mogao da bude default output device a da ti u playeru puštaš muziku kao i inače. Možda previše hoću?
 6. Na kraju sam uzeo Onkyo TX 8130 i Tannoy V4i. Poslušao ih, svideo mi se zvuk i prelomio. Još sam u fazi setupovanja svega, odnosno traženja optimalnog načina za stream muzike sa PC-a pa idem malo da se edukujem na tu temu. Skapirao sam kako preko media playera da napravim server i da browsujem sve sa receivera ali e problem što bih ja da streamujem i filmove i igre sa PC-a pa ću videti da li da ipak povežem PC preko SPDIF izlaza ili da ipek preko mreže to rešim.
 7. Hvala na iscrpnom postu i pomoći. Meni je primarna namena ozvučenja slušanje FLCA-ova sa PC-a pa zbog toga nisam razmišljao o 5.1. A valjda će mi i za filmove stereo zvučnici biti otkrovenje posle aktivnih zvučnika za PC. Da ne pričam o PS4 gde sam koristio zvučnike na TV-u... Meni su baš u 4audio preporučili navedenu kombinaciju, odnosno Bronze 5 za muziku koja mene primarno interesuje (rock, metal, blues i poneka elektronika). Jedino što kad sam bio nije moglo da se posluša ništa jer nisu dovršili selidbu. Nije mi se svidelo i što je mali izbor risivera, mada mi je ova Yamaha stvarno vrh što se tiče dizajna samo me brine da li ću moći da nakačim sve što hoću. Kada sam počeo malo da se edukujem o audio tehnici shvatio sam da je situacija takva da subjektivni utisak igra najveću ulogu ali sam pretpostavio da ipak postoje neki best buy modeli po klasama pa sam hteo prvo na njih da suzim izbor. Mada opet ne znam da li za iznos koji sam ja spreman da dam uopšte može da bude većih razlika u kvalitetu zvuka. Problem je što zbog posla nemam previše vremena da obilazim prodavnice ali vidim da mi ne gine da napakujem nekoliko FLAC pesama na USB i poslušam par kompleta.
 8. Došlo je vreme da se posle dosta godina slušanja muzike i svega ostalog na aktivnim PC zvučnicima (solidnim doduše) uzme nešto što će podići iskustvo slušanja muzike na novi nivo nadam se. Primarno razmatram kombinaciju koju sam naveo u naslovu. Sistem pravim za sobu od 23-24 m2, primarna namena je slušanje muzike a pored toga treba da posluži i za gledanje filmova i PS4. Muziku i filmove bih puštao sa PC-a preko eksterne zvučne koja ima SPDIF izlaz. PS4 bih povezao preko digitalnog optičkog izlaza, što je u stvari i jedini način jer R-N500 nije AV receiver pa nema HDMI ulaz. Možda bih povezao i TV (optički izlaz) u nekoj budućnosti ali to nije prioritet. Šta mislite o ovoj kombinaciji i da li ovaj receiver ima dovoljno ulaza da povežem i PC i PS4? Po domaćim cenama ovaj komplet košta 1100EUR što je neki maksimum koliko sam spreman da potrošim za same uređaje bez kablova. Hvala unapred na pomoći.
 9. Ćma

  Yamaha R-N500

  Ne razumem, sve funkcije ovog risivera već imam na PC-u pa mi se sa te strane čini suvišnim da ih imam na još jednom uređaju.
 10. Meni su ovi zvučnici trenutno glavni favorit za kupovinu pa ako neko ko je imao prilike da ih čuje uživo može da kaže kako bi se snašli prvenstveno sa gitarskom muzikom (blues, rock, metal)?
 11. Ja sam uvek za to da se plati cena napretka.
 12. Ćma

  Yamaha R-N500

  Ja se isto razmišljam o ovom pojačalu ali ne znam koliko mi je to pametan izbor s obzirom da su mi totalno nepotrebne sve mrežne funkcije jer bih svejedno puštao muziku sa PC-a? Možda bih tih 450EUR koliko košta kod nas mogao pametnije da potrošim?
 13. Aha, dobro barem da znam da nije do mene.
 14. Tek se registrovao i odmah kukam. Popucali su mi svi naši karakteri u postovima na forumu, ne u svim postovima samo u nekim. Na primer uzeo sam da čitam FAQ thread za početnike i malo je naporno zbog toga. Neko podešavanje do mene ili problem sa forumom?
 15. Pozdrav svim forumašima, registrovao sam se pošto hoću posle dosta godina slušanja muzike na aktivnim zvučnicima malo ozbiljnije da uđem u audio svet a ovo mi deluje kao dobro mesto da se nešto nauči i dobije pomoć. Naravno u planu je i sklapanje sistema za stan, ali prvo da se pokupi malo znanja. Nadam se dobrom druženju na forumu!