Jump to content


Ćma

Članovi
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ćma

 1. Ne radi ni preko kabla 3.5mm banana na XLR... Svaka sugestija dobrodošla ukoliko neko ima neku ideju.
 2. Samo da potvrdim da ne može ovako da se nakači (barem moj) mikrofon na line in preko adaptera na 6.3mm, uzeo sam interfejs i ne radi. Možda bude značilo nekome ko ima isti problem.
 3. Sada sam guglao malo i sudeći po ovoj temi, nije dovoljan samo adapter već mora da se koristi konverter kako bi mikrofon radio na audio interfejsu? https://www.gearslutz.com/board/music-computers/766988-connect-pc-headset-audio-interface.html
 4. Da, ovo je baš džabe za te pare ali ne bih da menjam mikrofon s obzirom da se neću baviti snimanjem glasa. I ovaj koji imam je više nego dobar za gaming chat potrebe. Ko nema ništa od opreme ovo mu je baš poklon. A ovaj ulaz za instrument/gitaru je identičan kao na gitarskom pojačalu ili ne? Nisam skroz siguran sa slike.
 5. Slušalice su Hyper X Cloud Alpha sa mikrofonom, imaju opciju da se kače preko jedne 3.5mm banane ili preko razvodnog kabla koji se dobije uz njih na odvojene 3.5mm za slušalice i mikrofon kako sam i kačio na U7. Ja bih onda ovde morao da opet koristim taj razvodni kabl sa 3.5mm, s tim što slušalice povezujem na ovaj desni ulaz koji jeste 3.5mm a mikrofon na levi ulaz koji se koristi i za instrumente ali preko adaptera na 6.3mm?
 6. Definitivno sam kupljen da uzmem neki interfejs, samo opet ostaje pitanje kako povezati pojačalo. Da li onda uzeti Behringer pa povezati preko analognih izlaza umesto preko SPDIF kao na U7? Inače vidim da ovi interfejsi imaju jedan jack za slušalice dok sam na U7 odvojeno povezivao mikrofon i slušalice. Ovde bih u stvari morao da povežem sve preko tog jednog ulaza?
 7. Hvala na detaljnom objašnjenju. Kao da mi čitaš misli pošto sam u međuvremenu počeo da razmišljam i o tome da kad već uzimam novu karticu što ne bih uzeo neku da mogu da nakačim i gitaru a to bih mogao da uradim sa ovakvim interfejsom ako sam dobro razumeo. SPDIF izlaz na integrisanoj zvučnoj mi je onako kao mala kockica, odnosno kao optički pa mi nije jasno u čemu je fora, odnosno zašto izgleda kao optički a zove se SPDIF. Skapirao sam da su oba standarda digitalni. Meni je optički ulaz na pojačalu zauzet jer na njega kačim Playstation 4, slobodan mi je samo SPDIF od digitalnih. Pojačalo je stereo, nije surround. Jedino što mi se čini kao malo neortodoksno rešenje da koristim midi interfejs i za gaming slušalice. U7 je imao fino pojačalo za slušalice, ne znam kakvi su ovi interfejsi po tom pitanju? Laik sam priličan za audio tehniku pa ne kapiram da li ove interfejse treba posmatrati kao zvučne kartice sa dodatnim opcijama za povezivanje uređaja i lakšu audio produkciju ili su to pre svega interfejsi koji nemaju neki uticaj na kvalitet zvuka?
 8. Hvala puno na savetima, nešto sam razumeo a nešto ne. Najradije bih da sve rešim jednim uređajem ukoliko je moguće. Što se tiče SPDIF izlaza, nisam zapeo da mora tako nego mi se tako činilo najlogičnije kada sam inicijalno povezivao. Onda je zapravo pametnije da pojačalo povežem preko analognog izlaza kao i PC zvučnike? Što se tiče celog setupa, jeste budget ali ipak mislim da se oseti razlika u odnosu na to da se sve vozi na integrisanoj zvučnoj. Čak i na PC aktivnim zvučnicima koji su neka srednja klasa se oseti razlika u odnosu na integrisanu. Slušalice imam malo kvalitetnije za gaming i tu je razlika ogromna u odnosu na integrisanu zvučnu, kao druge slušalice bukvalno. U principu bih mogao opet da uzmem Xonar U7 pa nek potraje opet 3 godine za te pare ali radije bih malo poboljšao ceo setup i otvorio neke mogućnosti za nadogradnju plus što sam totalno izgubio poverenje u U7 jer sam već imao jednu pre ove koja je crkla samo je tada još važila garancija.
 9. Xonar U7 je crkla posle nekih 3 godine pa mi treba pomoć nekoga ko se više razume u materiju. :) A kad već kupujem uzeo bih nešto malo kvalitetnije, može i eksterna i interna varijanta. Mada s obzirom da sam kartu koristio samo na desktopu možda mi je interna i bolje rešenje. Budžet u rangu 100-150EUR. Ono što je potencijalni problem je što ja na kartici koristim i SPDIF out a čini mi se da je retkost na trenutno dostupnim karticama na tržištu. Na karticu su mi bili povezani: Aktivni zvučnici za PC preko analognih izlaza (L i R) Onkyo TX-8130 pojačalo preko SPDIF izlaza Slušalice i mikrofon preko 3.5mm ulaza/izlaza Naravno hteo bih opet da povežem sve to . Možda postoji i pametniji način da povežem pojačalo? Problem je što jedini digitalni optički ulaz koji imam na pojačalu koristim za PS4 pa mi je ostao samo digitalni koaksijalni preko SPDIF za PC. Svaki savet i preporuka dobrodošli.
 10. Gledao ih oba puta kad su bili u Domu omladine i oba puta je bio super provod.
 11. Uzeo sam kabl od 10m i nema laga. Valjda je optički, ide na coaxial ulaz na risiveru.
 12. Pošto sam shvatio da je streamovanje preko mreže neupotrebljivo za igre i filmove zbog laga jedina opcija koja mi preostaje je da povežem PC sa receiverom preko SPDIF izlaza na eksternoj zvučnoj. Ono što me interesuje je da li u takvoj konfiguraciji može da dođe do laga ako se koristi kabl od 10m? I da li imate preporuku za neki kabl?
 13. Hvala hvala, sad slatke muke dok se sve poveže.
 14. Ćma

  Foobar2000

  Ako sam dobro shvatio instalacijom ranije postavljanog plugina: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_upnp u Foobaru ću dobiti funkcionalnost koju Windows media player ima po defaultu (cast to device). Da li je sa ovim pluginom to malo elegantnije rešeno nego u WMP? U WMP mi je super što postoji volume kontrola iz playera ali mi se ne sviđa što moraš da nađeš pesmu u library i ideš na cast to device kako bi ti se otvorio novi prozor u kome onda možeš da praviš playlistu za streamovanje na receiver već bi bilo bolje ako bi receiver mogao da bude default output device a da ti u playeru puštaš muziku kao i inače. Možda previše hoću?
 15. Na kraju sam uzeo Onkyo TX 8130 i Tannoy V4i. Poslušao ih, svideo mi se zvuk i prelomio. Još sam u fazi setupovanja svega, odnosno traženja optimalnog načina za stream muzike sa PC-a pa idem malo da se edukujem na tu temu. Skapirao sam kako preko media playera da napravim server i da browsujem sve sa receivera ali e problem što bih ja da streamujem i filmove i igre sa PC-a pa ću videti da li da ipak povežem PC preko SPDIF izlaza ili da ipek preko mreže to rešim.
 16. Hvala na iscrpnom postu i pomoći. Meni je primarna namena ozvučenja slušanje FLCA-ova sa PC-a pa zbog toga nisam razmišljao o 5.1. A valjda će mi i za filmove stereo zvučnici biti otkrovenje posle aktivnih zvučnika za PC. Da ne pričam o PS4 gde sam koristio zvučnike na TV-u... Meni su baš u 4audio preporučili navedenu kombinaciju, odnosno Bronze 5 za muziku koja mene primarno interesuje (rock, metal, blues i poneka elektronika). Jedino što kad sam bio nije moglo da se posluša ništa jer nisu dovršili selidbu. Nije mi se svidelo i što je mali izbor risivera, mada mi je ova Yamaha stvarno vrh što se tiče dizajna samo me brine da li ću moći da nakačim sve što hoću. Kada sam počeo malo da se edukujem o audio tehnici shvatio sam da je situacija takva da subjektivni utisak igra najveću ulogu ali sam pretpostavio da ipak postoje neki best buy modeli po klasama pa sam hteo prvo na njih da suzim izbor. Mada opet ne znam da li za iznos koji sam ja spreman da dam uopšte može da bude većih razlika u kvalitetu zvuka. Problem je što zbog posla nemam previše vremena da obilazim prodavnice ali vidim da mi ne gine da napakujem nekoliko FLAC pesama na USB i poslušam par kompleta.
 17. Došlo je vreme da se posle dosta godina slušanja muzike i svega ostalog na aktivnim PC zvučnicima (solidnim doduše) uzme nešto što će podići iskustvo slušanja muzike na novi nivo nadam se. Primarno razmatram kombinaciju koju sam naveo u naslovu. Sistem pravim za sobu od 23-24 m2, primarna namena je slušanje muzike a pored toga treba da posluži i za gledanje filmova i PS4. Muziku i filmove bih puštao sa PC-a preko eksterne zvučne koja ima SPDIF izlaz. PS4 bih povezao preko digitalnog optičkog izlaza, što je u stvari i jedini način jer R-N500 nije AV receiver pa nema HDMI ulaz. Možda bih povezao i TV (optički izlaz) u nekoj budućnosti ali to nije prioritet. Šta mislite o ovoj kombinaciji i da li ovaj receiver ima dovoljno ulaza da povežem i PC i PS4? Po domaćim cenama ovaj komplet košta 1100EUR što je neki maksimum koliko sam spreman da potrošim za same uređaje bez kablova. Hvala unapred na pomoći.
 18. Ćma

  Yamaha R-N500

  Ne razumem, sve funkcije ovog risivera već imam na PC-u pa mi se sa te strane čini suvišnim da ih imam na još jednom uređaju.
 19. Meni su ovi zvučnici trenutno glavni favorit za kupovinu pa ako neko ko je imao prilike da ih čuje uživo može da kaže kako bi se snašli prvenstveno sa gitarskom muzikom (blues, rock, metal)?
 20. Ja sam uvek za to da se plati cena napretka.
 21. Ćma

  Yamaha R-N500

  Ja se isto razmišljam o ovom pojačalu ali ne znam koliko mi je to pametan izbor s obzirom da su mi totalno nepotrebne sve mrežne funkcije jer bih svejedno puštao muziku sa PC-a? Možda bih tih 450EUR koliko košta kod nas mogao pametnije da potrošim?
 22. Aha, dobro barem da znam da nije do mene.
 23. Tek se registrovao i odmah kukam. Popucali su mi svi naši karakteri u postovima na forumu, ne u svim postovima samo u nekim. Na primer uzeo sam da čitam FAQ thread za početnike i malo je naporno zbog toga. Neko podešavanje do mene ili problem sa forumom?
 24. Pozdrav svim forumašima, registrovao sam se pošto hoću posle dosta godina slušanja muzike na aktivnim zvučnicima malo ozbiljnije da uđem u audio svet a ovo mi deluje kao dobro mesto da se nešto nauči i dobije pomoć. Naravno u planu je i sklapanje sistema za stan, ali prvo da se pokupi malo znanja. Nadam se dobrom druženju na forumu!
×
×
 • Create New...