Jump to content


trem2452

Članovi
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by trem2452

  1. Ok, videću. Puno hvala i Vama i drugim korisnicima na informacijama. Pozdrav!
  2. Znači u prevodu ništa ne može da se uradi?
  3. Probao i ovu opciju, opet isto, jako se slabo čuje.
  4. Pardon! Nije Ei, već je ovaj: https://www.njuskalo.hr/gramofoni/gramofon-tosca-20-gp-5660-oglas-16754495
  5. Možda to i jeste problem, ali kako mi onda radi ei nis gramofon na pojačalu bez problema?
  6. http://www.grammofoon.com/frameset.htm?http://www.grammofoon.com/Philips/Philips_22GA312.htm&ContentFrame - Ovo mi je gramofon. A pojačalo je: https://www.fein-hifi.de/Surround-Receiver/Sony/Sony-STR-DE595-Digital-Mehrkanal-AV-Receiver-silber::1840.html
  7. Probao sam i ovu varijantu, neće, zvuk se jako slabo čuje, a pojačalo mi je na max.
  8. Šta je zanimljivo, probao sam sa još jednim gramofonom koji ima din izlaz i kad njega povežem na pojačalom preko rca kabla, zvuk radi bez problema, dok kod ovog neće.
  9. Tako je, te oznake pišu. To sam skontao, ali je problem što na rca kablu, ima samo bela, crvena i uzemljenje. Mene interesuje gde to da spojim na ovoj pločici? Na pojačalu nemam ulaz za din, već imam samo rca ulaze, te obično povezujem na cd. Hvala unapred!
  10. Kao što napisah, gramofon fabrički dolazi sa 5-to pinskim din kablom. Moja zamisao je da izbacim taj kabli i da gramofon prebacim na rca kabli. Problem je u tome što ne mogu da nađem idealnu šemu na netu da prespojim rca kabli na gramofon, jer prethodni kabli ima 5 žičica, pa mi to sve otežava stvar. Cilj mi je da povežem gramofon na pojačalo, zato i celi ovaj posao. Evo slike, kako je din kabli bio povezan u gramofonu(ove deblje žičice), njega sam skinuo, a rca sam povezao samo na belo, crveno i crno, međutim kad pustim na pojačalo, zvuk se jako slabo čuje, a pojačalo je maksimalno pojačano. Hvala unapred!
  11. Da, tako je. Kod mene su na ovom din kablu povezani samo 3, 5, 2 konektori, 1 i 4 nisu.
  12. Uzeo vec takav kabli na aliexpress-u.Gramofon, fabricki dolazi sa 5 pin din kablom.
  13. Hvala! Probacu i ovaj nacin, pa javljam. :)
  14. Pozdrav svima! Interesuje me kako povezati 5 pina din kabli na rca sa 2 izlaza (beli i crveni)? Din kabl ima 5 zicica (crna, bela, plava, zelena, crvena), dok rca ima 3 zicice (bela, crvena, uzemljenje). Unapred zahvalan.
  15. Ej, drustvo, resio sam problem. Problem je ipak bio u adapteru, te sam morao da prespojim neke zicice da bi radio kako treba. Tako da sada rade oba zvucnika. Pozdrav!
  16. Sve je dobro povezano sto se tice adaptera. Ne verujem da je neispravan gramofon, mozda bude samo kabl od samog gramofona, mozda on nije lepo povezan na izlazu. Radio sam po semi sa neta, za petopolni zenski.
  17. Pozdrav svim clanovima! Treba mi mala pomoc ili slicno iskusvo, sa povezivanjem gramofona Philips Electronic 312 na pojacalo Sony STR-DE595. Izlaz gramofona je muski 5 pin DIN i hocu da ga povezem na pojacalo sa adapterom 5p DIN-2 rca(cinc), medjutim kad ga povezem radi samo levi zvucnik a ne oba. U cemu je problem i da li ga je neko resio? Unapred zahvalan!
  18. Hvala na odgovorima! Pozz
  19. Znam da je tesko pitanje, zbog toga i pitam! Nego me interesuje, koji od ovih marki daje prirodan zvuk, kao npr. Philips? Znam da su Marantz i Philips nekada saradjivali, ali iskreno ne znam kakav je Marantz, po kvalitetu zvuka. A Philips kao i Sony znam vec duzi period.
  20. Koja je marka pojacala naljbolja od ovih Philips, Sony, Marantz, Denon? Kakva su iskustva? Hvala!
  21. Posle vise testiranja, desava se manje-vise isto. Kad sam ga nakacio na CD, radio je super, bez ikakvih problema, a kada sam ga nakacio na laptop opet se cuo taj prekid, pucketanje ili kako vec. Pricao kasnije sa drugom koji se bolje razume u elektroniku, rekao je da su verovatno mikrokontroleri, tj. da oni prave taj problem! Pozdrav!
  22. Probacu, pa cu vam reci kada se desi, ako se desi! Trenutno je pojacalo vezano na desktop racunar.
  23. Mozda, to vec stvarno ne bih znao. Ali cisto sumnjam, jer ipak je to Philips!
×
×
  • Create New...