Jump to content


trem2452

Članovi
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

trem2452's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ok, videću. Puno hvala i Vama i drugim korisnicima na informacijama. Pozdrav!
  2. Znači u prevodu ništa ne može da se uradi?
  3. Probao i ovu opciju, opet isto, jako se slabo čuje.
  4. Pardon! Nije Ei, već je ovaj: https://www.njuskalo.hr/gramofoni/gramofon-tosca-20-gp-5660-oglas-16754495
  5. Možda to i jeste problem, ali kako mi onda radi ei nis gramofon na pojačalu bez problema?
  6. http://www.grammofoon.com/frameset.htm?http://www.grammofoon.com/Philips/Philips_22GA312.htm&ContentFrame - Ovo mi je gramofon. A pojačalo je: https://www.fein-hifi.de/Surround-Receiver/Sony/Sony-STR-DE595-Digital-Mehrkanal-AV-Receiver-silber::1840.html
  7. Probao sam i ovu varijantu, neće, zvuk se jako slabo čuje, a pojačalo mi je na max.
  8. Šta je zanimljivo, probao sam sa još jednim gramofonom koji ima din izlaz i kad njega povežem na pojačalom preko rca kabla, zvuk radi bez problema, dok kod ovog neće.
  9. Tako je, te oznake pišu. To sam skontao, ali je problem što na rca kablu, ima samo bela, crvena i uzemljenje. Mene interesuje gde to da spojim na ovoj pločici? Na pojačalu nemam ulaz za din, već imam samo rca ulaze, te obično povezujem na cd. Hvala unapred!
  10. Kao što napisah, gramofon fabrički dolazi sa 5-to pinskim din kablom. Moja zamisao je da izbacim taj kabli i da gramofon prebacim na rca kabli. Problem je u tome što ne mogu da nađem idealnu šemu na netu da prespojim rca kabli na gramofon, jer prethodni kabli ima 5 žičica, pa mi to sve otežava stvar. Cilj mi je da povežem gramofon na pojačalo, zato i celi ovaj posao. Evo slike, kako je din kabli bio povezan u gramofonu(ove deblje žičice), njega sam skinuo, a rca sam povezao samo na belo, crveno i crno, međutim kad pustim na pojačalo, zvuk se jako slabo čuje, a pojačalo je maksimalno pojačano. Hvala unapred!
  11. Da, tako je. Kod mene su na ovom din kablu povezani samo 3, 5, 2 konektori, 1 i 4 nisu.
  12. Uzeo vec takav kabli na aliexpress-u.Gramofon, fabricki dolazi sa 5 pin din kablom.
  13. Hvala! Probacu i ovaj nacin, pa javljam. :)
  14. Pozdrav svima! Interesuje me kako povezati 5 pina din kabli na rca sa 2 izlaza (beli i crveni)? Din kabl ima 5 zicica (crna, bela, plava, zelena, crvena), dok rca ima 3 zicice (bela, crvena, uzemljenje). Unapred zahvalan.
×
×
  • Create New...