Jump to content


Werner

Novi Ĩlanovi
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

411 profile views

Werner's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala na odgovorima. Izvinjavam se sto kasnim, imao sam nekih obaveza, a i pojacalo mi je u Kragujevcu, tako da mi nije hitno sada. Lose (bar meni) izgleda zato sto je na visemesta plocica izgorela, pa je premoscavano zicama ili samo kalajem. Tranzistori su izgleda menjani ali verovatno nisu dobro podesene mirne radne struje, posto se prilicno grejalo i na 30% snage. Na jednom mestu mi cak izgleda kao da fali element ili dva. A i tu je problem sa prekidanjem jednog kanala. :/
  2. Ja sam i ovo pojacalo kupio pre 3 meseca, za 50 evra. :/ Spolja izgleda super, ali iznutra ne bas. Videcu sta mi se vise isplati, ali sigurno necu da napravim istu gresku i uzmem pojacalo staro 30 godina.
  3. Nema ljutnje. Problem je sto mi pojacalo nije ovde u Bg-u. U svakom slucaju, hvala na informaciji.
  4. Treba postovati zato sto svako misli da je njegov posao najtezi. Nisam ni rekao da sve moze da se nauci preko interneta. Ne mislim da je adekvatno poredjenje zamene elektrolita i operacije slepog creva. Sve u svemu, u redu je savet: treba da se uradi to i to, ali obzirom da nemas iskustva moze da bude rizicno, pa je bolje da odneses u servis. Meni smeta nacin na koji je napisano, i to sto svako voli da pametuje, a samo je jedan covek dao resenje.
  5. I naravno da se znanje stice i na internetu, izmedju ostalog.
  6. Ovo znanje se ne stice u skoli, to mogu da ti kazem iz iskustva. Da imam, ne bih ni postavljao pitanja ovde.
  7. Izvinjavam se sto sam mislio da je svrha foruma nauciti nesto novo i pokusati sam da uradis nesto. Upravo da me ne bi udarila struja ili da ne bih zapalio stan sam trazio pomoc, a ukoliko je komplikovanija stvar u pitanju, moracu da nosim kod nekog na popravku. Hvala vam na jaako korisnim savetima.
  8. Hvala na odgovoru. Jel mozes da mi objasnis kako da proverim koji je kvar od ta dva? Ili da mi napises gde ima nesto o tome, posto ja ne mogu da nadjem na forumu?
  9. Imam problem sa pojacalom. Kada ga ukljucim radi par minuta i onda klikle rele i iskljuci se, nakon cega se ili ukljuci jos neki put na kratko ili ostane iskljuceno. Kada ga iskljucim i ukljucim odmah, ne radi, a ako sacekam neko vreme i ukljucim, sve isto ispocetka. Pre ovoga jedan kanal je povremeno prekidao, valjda je u pitanju bio neki hladan lem. Inace, u pitanju je Yamaha A 500, dosta stara i vec puno puta popravljana. Da li neko zna sta bi mogao da bude problem? Nemam iskustva sa elektronikom, ali ako je laksi kvar, nadam se da mogu da ispratim uputstva.
×
×
  • Create New...